Prenos velikonočnih bogoslužij iz domžalske župnijske cerkve

Zaradi zaostrovanja ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije, bodo od velikega četrtka, 1. 2021, do bele nedelje, 11. aprila 2021, odpovedana vsa javna bogoslužja z navzočnostjo vernikov. Boste pa lahko vsa bogoslužja, ki bodo potekala v velikem tednu in na Veliko noč, iz domžalske župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja spremljali v živo na našem portalu in družabnih omrežjih.

Letošnja Velika noč poteka tako kot lanska v znamenju epidemije koronavirusa. Zaradi zaostrovanja ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije, so svete maše z udeležbo ljudstva do nadaljnjega odpovedane. Slovenski škofje so v izrednem pismu za Veliko noč 2021 zapisali, da vernike vabijo in spodbujajo, da vse velikonočne obrede in slovesnosti, ki so izvedljive v krogu družin in gospodinjstev, pripravite s preprostim srcem in jih opravite v krogu svojih domačih.

Na našem portalu in družabnih omrežjih boste lahko vse obrede velikega tedna in slovesno sveto mašo na Veliko noč spremljali v neposrednem prenosu iz domžalske župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja, ki jih bo z duhovnima pomočnikoma vodil domžalski župnik mag. Klemen Svetelj, ki je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki z nami delil nekaj svojih misli.

Pred nami so največji krščanski prazniki – Velika noč – praznik vstajenja Jezusa Kristusa. V njih slavimo zmago Življenja nad smrtjo, zmago dobrega nad zlim, zmago svetlobe nad temo. A zadnje dogajanje nam bolj daje občutek, da bo zmagala smrt, da nas bo virus premagal in se bomo morali znova umakniti v svoja stanovanja.

Praznovanje Velike noči ni odvisno od zunanjega dogajanja za praznike, čeprav vse to dogajanje praznike polepša in naredi bolj slovesne. Mogoče nam je težko, ko ne bomo mogli praznovati skupaj, ko bodo zaradi nevarnosti okužbe odpadla praznovanja v cerkvi. Zato smo toliko bolj povabljeni, da praznujemo v svojih srcih in v krogu s tistimi, s katerimi se lahko družimo. Tja prinašajmo veselje velikonočnega praznika, tam želi Kristus znova prinesti življenje.

Vesele in blagoslovljene velikonočne praznike vam želim!

župnik Klemen

Predviden terminski plan prenosov maš in obredov ob veliki noči na portalu domžalec.si:

  • Veliki četrtek (1. 4. 2021), ob 19. uri: sveta maša
  • Veliki petek (2. 4. 2021), ob 15. uri: križev pot; ob 19. uri: obredi velikega petka
  • Velika sobota, (3. 4. 2021), ob 15. uri: blagoslov velikonočnih jedil; ob 19. uri: sveta maša
  • Velika noč (4. 4. 2021), ob 10. uri: slovesna sveta maša

Vabljeni k spremljanju velikonočnih obredov in svetih maš!

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

 

Tagi