Očistimo občino Domžale

Pomlad se vztrajno prebuja in še preden popolnoma vzcveti in nas obdari s tisočerimi barvami poskrbimo, da očistimo vse tisto, kar v naravo ne spada. Kljub temu, da smo v zadnjih dveh letih imeli morda malce več časa za preživljanje časa na prostem, smo posledično v naravo odvrgli veliko neprimernih odpadkov. Mi smo tisti, ki koristimo vse prednosti narave in prav je, da zanjo poskrbimo in jo ohranjamo kar se da prvinsko.  

Občina Domžale letošnjo pomlad spet organizira že tradicionalno čistilno akcijo. Svoje krajevne skupnosti bomo čistili 8. in 9. aprila. Vsaka krajevna skupnost oziroma društvo ima določen termin v katerem bo izvedla čistilno akcijo. Pobiranje zabojnikov bo izvedlo podjetje JKP PRODNIK d.o.o. po končani čistilni akciji.

Lokacije zabojnikov in zbirna mesta ter kontakti so priloženi spodaj. Vodje zbirnih mest vam bodo na zbirnem mestu podali vsa navodila, zagotovili osnovne pripomočke ter vas razporedili po skupinah, ki se bodo nato razporedile po lokacijah čiščenja. Občina Domžale bo za vse udeleženci čistilne akcije, tako kot vsako leto, tudi letos zagotovila malico ob zaključku akcije.

Na čistilno akcijo pridite primerno obuti in oblečeni. Udeležba na akciji je na lastno odgovornost. Organizatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitne poškodbe in nesreče pri akciji. Pred začetkom čiščenja pri vodji zbirnega mesta pridobite ustrezna navodila za ločevanje odpadkov.

Poskrbimo, da bo okolje v katerem bivamo čisto in urejeno.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Občina Domžale

 

Tagi