Obvestilo o uveljavljanju izredne denarne socialne pomoči na CSD

Center za socialno delo osrednja Slovenija vzhod (v nadaljevanju CSD) obvešča, da je za pomoč pri odpravi posledic poplav možno uveljavljati izredno denarno socialno pomoč. Prav tako se ljudje na CSD OSV (enota Domžale) lahko obrnejo po pomoč, v kolikor potrebujejo razbremenilni pogovor.

Izredna denarna socialna pomoč je namenjena kritju izrednih stroškov, ki so vezani na preživljanje in jih z lastnim dohodkom ali lastnim dohodkom družine ni mogoče pokriti. Če se oseba ali družina iz razlogov, na katere ni imela vpliva, znajde v položaju materialne ogroženosti, lahko vloži vlogo za pridobitev izredne denarne socialne pomoči. V vlogi mora vlagatelj natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč in opredeliti višino sredstev, ki jih potrebuje. Upravičenec do izredne denarne socialne pomoči je dolžan prejeto pomoč porabiti za namen, za katerega mu je bila dodeljena.

Vlogo dobite na spletni strani Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti. Osebno jo lahko dobite v prostorih CSD.

V kolikor pomoč potrebujete sami ali poznate koga, ki pomoč potrebuje, nas pokličite na tel. št. 01 724 63 70 ali obiščite v prostorih CSD OSV, enota Domžale, Masljeva ulica 3, Domžale.

Strokovni delavci CSD delajo na terenu na prizadetih območjih, kjer bodo prisotni tudi v naslednjem tednu.

CSD OSV, enota Domžale

 

Tagi