Na gasilca Gašperja Hribarja smo se lahko vedno zanesli, sedaj je čas, da mu pomagamo mi!

Verjetno si težko predstavljamo ali zamislimo, da bi lahko nekaj, kar smo nekje prebrali, slišali ali videli, nekoč doživeli tudi sami. V kolikor bi nas spremljale tovrstne misli in predstave, bi bilo vsakodnevno življenje resnično izjemno obremenjujoče in zjutraj bi težko odšli od doma. Gasilci na pomoč priskočijo ljudem, ki so se znašli v stiski, pri čemer vidijo in doživijo marsikaj, o čemer težko spregovorijo, jim pa podobe in občutki ostanejo zapisani nekje v srcih.

Gašper Hribar iz Topol, je izjemno skromen, delaven in fant z velikim srcem. Vedno je pripravljen priskočiti na pomoč in sovaščani že od nekdaj vedo, da se lahko vedno zanesejo nanj. Že kot otrok je v vasi, kjer je gasilni dom osrednja ustanova, skupaj s sovrstniki z navdušenjem obiskoval gasilske vaje in v sebi začutil poslanstvo, ki ga spremlja na vsakem koraku. Odraščal je v družini, kjer je bil oče leta profesionalni gasilec in že kot otrok je vedel, da bo gasilec. Pridružil se je Prostovoljnemu gasilskemu društvu Topole, kjer je zelo aktiven ves čas.

Težko si je predstavljat, še težje pa sprejet, da lahko nenadoma izgubimo nekaj, kar nam pomeni ogromno in kar doživljamo kot svoje varno zatočišče zase in za svojo družino. Gašperju in njegovi družini se je tako rekoč v trenutku pripetilo ravno to.

V poplavah, ki so v minulih dneh prizadele večji del Slovenije, sta z ženo izgubila dom, ki jim je pomenil ogromno. Hišica z gospodarskim poslopjem, kjer sta si z ženo z veliko truda, odrekanjem in ljubezni ustvarila dom, je bila starejša in potrebna velikih finančnih vložkov, vendar so se v njej skupaj s hčerko počutili doma.

Gašper Hribar je navajen na pomoč priskočiti ljudem v stiski in se v situaciji, v kakršni se je znašel, ko je sam z družino potreben pomoči, nekako ne znajde, saj mu je težko prositi za pomoč.

Sovaščani so se vedno lahko zanesli nanj in ker vedo, da je Gašper preskromen, da bi prosil za pomoč, so se odločili mu tokrat pomagati oni.” Vedno smo se lahko zanesli nanj in sedaj je nastopil trenutek, da lahko mi pomagamo njemu” , so sporočili.

“Iz srca se želim zahvaliti vsem, ki nam pomagajo v teh res težkih časih. Želim si, da bi si lahko ustvarili novo domovanje, dlje od reke, saj ta hiša verjetno ne bo več primerna za bivanje. Hčerka je trenutno pri starih starših in boli me srce, ko pomislim, kako bo, ko se bo vrnila domov in videla, da ni več njene sobice, njenih igrač, etc. Upam, da ji bova z ženo lahko kmalu nudila topel in predvsem varen dom,”  nam je zaupal Gašper.

Če bi želeli pomagati Gašperju Hribarju in njegovi družini v finančni obliki, lahko denarno pomoč nakažete na TRR Prostovoljnega gasilskega društva Topol.

TRR: SI56 0230 1001 0245 203, PDG Topole 21, 1234 Mengeš (koda CHAR, namen: Donacija za Gašperja Hribarja), lahko pa tudi samo poskenirate QR kodo na priloženem UPN nalogu.

VES nakazan denar bo prišel v roke Gašperju in njegovi družini. Veseli bodo vsakršne pomoči.

Avtor: Petra Petravič; Foto: PGD Topole

 

Tagi