Mednarodni dan prostovoljstva

Vsako leto 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, praznik vseh prostovoljcev in prostovoljk, ki opozarja, koliko prispevajo k družbeni blaginji. Z razglasitvijo dneva prostovoljstva leta 1985 so Združeni narodi želeli poudariti pomen solidarnosti za preživetje in socialni napredek naše družbe.

Prostovoljsko delo je izraz medsebojnega razumevanja, sočutja in empatije. Predstavlja nesebično pomoč sočloveku v različnih oblikah in na različne načine. Prav tako je prostovoljstvo priložnost za druženje, medgeneracijsko povezovanje in prenos znanja, veščin ter izkušenj med generacijami. Prostovoljstvo ima velik pomen za družbo, saj z njim izboljšamo kakovost življenja v družbi in branimo njene interese.

Prostovoljci in prostovoljke ste tudi srce Knjižnice Domžale in njenih enot, kjer nam pogosto pomagate organizirati in izvajati številne dejavnosti in dogodke, ki jih pripravljamo za naše obiskovalce. Prostovoljstvo ni le aktivnost, ampak izjemna vrednota, ki krepi naše vezi.

Tudi v prihodnje si želimo, da bi skupaj širili prostovoljstvo kot nenadomestljivo človekovo vrednoto in s svojimi dejanji ter dobro voljo spreminjali svet na bolje.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcem ob današnjem mednarodnem dnevu prostovoljstva iskreno čestitamo in se vam iz srca zahvaljujemo! Želimo vam uspešno opravljanje prostovoljskega dela tudi v prihodnje. Hvala za vaš trud, čas, obilico energije, voljo in upanje, ki ga s svojim delom vlivate vsem okoli vas.

Knjižnica Domžale

 

Tagi