Koronavirus: Pomembno obvestilo za občanke in občane Moravč

Spoštovane občanke in občani občine Moravče.

Obveščamo vas, da je Štab Civilne zaščite Občine Moravče na svoji seji 15. oktobra 2020 sprejel naslednje odločitve:

1. Zaradi hitrega naraščanja okužb z virusom Covid-19 v Občini Moravče, je Štab Civilne zaščite odslej v operativnem delovanju. Sedež Štaba in vseh aktivnosti je sejna soba na Vegovi 7. Štab se sestaja redno in po potrebi zato, da koordinira vse potrebne zaščitne akcije.
2. Vzpostavljeno je dnevno poročanje, spremljanje dogodkov in dejavnost omejevanja širjenja virusa. To še posebej velja za vse dele javnega zavoda Osnovne šole Jurija Vege in prevoze, dokler bo javni zavod še lahko deloval.
3. Okužene občanke in občani Občine Moravče, v karanteni in samoizolaciji ali samo v strahu naj se po pomoč obračajo na številko Civilne zaščite 064 229 277. Ta vam bo pomagala v vsem, kar vam bo omogočilo vsaj približno normalno življenje.
4. Nosimo maske povsod. Razkužujmo roke na vsakem koraku. Strogo spoštujmo varnostno razdaljo. Svoja druženja omejujmo na najbolj nujna. Ne želimo strašiti, toda virus ni šala. Upoštevajte vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Vlade Republike Slovenije ter dodatna priporočila občinskega Štaba Civilne zaščite. Ni dvoma, skupaj bomo znova zmagali.

dr. Milan Balažic, župan

 

Tagi