Čarobni december: program prazničnega dogajanja v Domžalah

Še dober teden dni nas loči do (čarobnega) decembra. Tudi letos bo v Domžalah veliko pestrega dogajanja tako za najmlajše kot tudi za nas odrasle. Prvi od dogodkov, ki bo odprl Čarobni december v Domžalah, bo Prižig luči že dan pred prvim decembrom. 

Prižig luči 

Prvi od dogodkov v sklopu Čarobnega decembra bo Prižig luči na novoletnem drevesu v centru Domžal, ki bo v četrtek, 30. novembra 2023, točno ob 18. uri. Po nekaj minutnem ogledu vseh čarobnih lučk se bo dogajanje prestavilo na prireditveno ploščad na tržnem prostoru, kjer nas bodo ogreli domžalski raperji BiFriNa3 in skupina Vzrock.

Miklavžev večer

V torek, 5. decembra 2023, ob 17. uri bo v Športno dvorano v Domžale prišel Miklavž. Za nasmehe na otroških obrazih in čudovito praznično predstavo bodo poskrbeli iz Kulturnega društva Mirana Jarca – Škocjana.

Čarobni sejem in prihod Božička

Na Ploščadi pred Športno dvorano Domžale bo ob petkih 8., 15. in 22. decembra 2023, med 15. in 20. uro ter ob sobotah 9., 16. in 23. decembra 2023, med 10. in 15. uro, potekal Čarobni sejem.

Sprehodili se boste lahko med prazničnimi stojnicami in odkrili bogato božično-novoletno ponudbo. Med drugim boste lahko nakupili papirnate, lesene in keramične darilne izdelke, modne dodatke in pletenine ter ostale izdelke lokalnih ustvarjalcev. Poskrbljeno bo tudi za spremljevalni program z božično glasbo ter z nastopi najmlajših.

V soboto, 23. decembra 2023, ob 13. uri pa nas čaka prav poseben obisk. Na ploščad bo prišel Božiček! Otroci ga zagotovo že nestrpno pričakujejo.

Praznični koncert Godbe Domžale in proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Občina Domžale in Godba Domžale tudi letos vabita na praznični koncert Godbe Domžale in proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnih praznikih, v torek, 26. decembra 2023, ob 19. uri, v Športno dvorano Domžale. Vstop je prost!

52. novoletni koncert simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Vsi ljubitelji klasične glasbe lepo vabljeni v sredo 27. decembra 2023, ob 20. uri v Športno dvorano Domžale, na že tradicionalni 52. novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik. Tokratna tematika koncerta je ”Svet pravljic in domišljije”.

Čarobno mesto v Slamnikarskem parku

Za vse tiste, ki si želite dobre glasbe pa bo dogajanje v Čarobnem mestu kot naročeno. V četrtek, 28. decembra, bo ”ogrela” Domžale rock skupina BIG FOOT MAMA. V petek, 29. decembra, 2023 bo namenjen vsem navdušencem skupine Abba. Nastopil bo namreč ABBA Tribute band. V soboto, 30. decembra, bo v Čarobnem mestu legendarna skupina TABU. Vsak dan bo tudi zabava z DJ DJB Music. Dogodki bodo vse naštete dni med 20. in 24. uro v Slamnikarskem parku v Domžalah.

Ne pozabite ogreti glasilk in se vidimo v Čarobnem mestu!

Otroško silvestrovanje z obiskom Dedka Mraza

Od starega leta se bodo otroci poslovili v nedeljo, 31. decembra 2023, ob 10.30 uri v Češminovem parku. Za zabavo bo poskrbela žonglerska skupina Čupakabra s cirkuško predstavo Trije škratje. Manjkal pa ne bo niti Dedek Mraz.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Občina Domžale

 

Tagi