Veliki javni predvolilni soočenji kandidatov na lokalnih volitvah v Domžalah in Mengšu

V nedeljo, 20. novembra 2022, bodo potekale lokalne volitve, na katerih bomo volili župane, občinske svetnike ter svetnike četrtnih oziroma krajevnih skupnosti. Da bo vaša odločitev lažja, kateremu kandidatu, stranki ali listi boste namenili svoj glas, spletni portal domžalec.si pripravlja javni predvolilni soočenji za občini Domžale in Mengeš.

Letošnje lokalne volitve so v Domžalah in Mengšu še posebej zanimive, saj aktualna župana Toni Dragar in Franc Jerič ne kandidirata več. Ker želimo občankam in občanom Domžal in Mengša, kar se da najbolje predstaviti predstavnike list in strank ter seveda županske kandidate, bo spletni portal domžalec.si v tednu pred lokalnim volitvami organiziral dve javni soočenji, kamor ste seveda vabljeni, neposreden prenos v živo pa boste lahko spremljali tudi na našem portalu.

⇒ Javno soočenje kandidatov za župane Občine Domžale in predstavnikov list za Občinski svet Občine Domžale bo potekalo v torek, 15. novembra 2022, ob 18. uri v Kulturnem domu Groblje. 

⇒ Javno soočenje kandidatov za župane Občine Mengeš in predstavnikov list za Občinski svet Občine Mengeš bo potekalo v sredo, 16. novembra 2022, ob 18. uri v Župnijskem domu Mengeš. 

Prav tako bomo obe javni soočenji v živo predvajali na spletnem portalu domžalec.si ter naših družabnih omrežjih. Posnetka obeh soočenj bosta širši javnosti na voljo tudi kasneje.

Kdo vse bo sodeloval na javnih predvolilnih soočenjih

K sodelovanju na predvolilnih soočenjih smo povabili vse kandidate za župane ter stranke in liste, ki nimajo svojega županskega kandidata, se pa potegujejo za občinska sveta v Domžalah in Mengšu.

Na soočenju domžalskih kandidatov za župane so zaenkrat svoje udeležbo potrdili naslednji županski kandidati: Matej Oražem (LMO – Lista Mateja Oražma), Fani (Frančiška) Rožič Novak, (NSi) Boštjan Deželak (LTD – Lista za vse generacije), mag. Renata Kosec (LRK – Lista Renate Kosec), Tadeja Savnik (Gibanje Svoboda).

Svojo udeležbo na soočenju so zaenkrat potrdile naslednje stranke oz. liste za domžalski občinski svet: Piratska stranka Slovenije (Urša Orehek), Socialni demokrati -SD (Tomaž Godec), Demokratska stranka upokojencev – DESUS (Marjan Ravnikar), Slovenska demokratska stranka – SDS (mag. Tomaž Deželak).

Na soočenju mengeških kandidatov za župane so zaenkrat svoje udeležbo potrdili naslednji županski kandidati: Aleš Janežič (SMO – Skupaj za Mengeško občino), Franc Hribar (SLS – Slovenska ljudska stranka), Sandi Jaklič (LSJ – Lista Sandija Jakliča), Bogo Ropotar (Bogo Ropotar – Lista povezovanja).

Svojo udeležbo na soočenju je zaenkrat potrdila naslednja stranka oz. lista za mengeški občinski svet: Nova Slovenija – NSi (Rok Burja).

Javni soočenji sta odlična priložnost, da pobližje spoznate domžalske in mengeške kandidate za župane in predstavnike list za volitve v občinske svete obeh občinah.

Vabljeni k spremljanju obeh soočenj!

Aktivno spremljanje volilne kampanjo z domžalcem

Vse v povezavi z lokalnimi volitvami v občinah Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, lahko spremljate tudi na našem portalu, saj smo v ta namen odprli posebno podstran domzalec.si/lokalne-volitve-2022.

S klikom na izbrano občino ali s klikom na občinski grb izbrane občine v posebnem zemljevidu, si lahko ogledate vse informacije o posamezni občini, predstavitve kandidatov za župane, stranke in liste za občinske svete ter si preberete tudi aktualne novice v povezavi z volitvami v izbrani občini.

Miha Ulčar, urednik

 

Tagi