Pogovor z Martinom Reboljem, kandidatom za župana občine Moravče

V nedeljo, 2. decembra 2018, bo potekal drugi lokalnih volitev za župana. Ker je soočenje v prvem krogu volitev, ki smo ga na našem portalu predvajali tudi v živo, vzbudilo veliko zanimanja med volivci, smo se odločili, da organiziramo soočenje županskih kandidatov tudi v drugem krogu in sicer z direktnim prenosom iz prostorov našega uredništva. V povabilu kandidatom smo navedli, da v primeru prijave samo enega kandidata, namesto soočenja izvedemo poglobljen intervju. Iz občine Moravče se je našemu povabilu odzval aktualni župan Martin Rebolj, s katerim smo opravili pogovor, ki ste si ga lahko ogledali v živo ob 18. uri na našem portalu ter na naših socialnih omrežjih.

Martin Rebolj, kandidat za župana občine Moravče je otroštvo preživel v kmečki in rudarski družini v Pečah. Njegova želja je bila postati mornar. Obrnilo pa se je tako, da je končal letalsko tehniško šolo v Rajlovcu in bil 13 let zaposlen na vojaških letališčih, 19 let pa na Brniku v Posebni helikopterski enoti Policije, kjer je bil zadnja leta pomočnik vodje tehnične službe. Poleg zaposlitve sta z ženo devet let obdelovala očetovo kmetijo. V prostem času pa si je zgradil leseno jadrnico, ki jo sedaj z dvema vnukinjama radi koristijo.

»Razmeroma mlad upokojenec sem večkrat obiskal seje občinskega sveta naše občine. Rekel sem si, da je mogoče za občino več narediti. Zato sem najprej kandidiral za svetnika, potem za župana. V štirih mandatih smo občino dobro opremili s komunalno infrastrukturo, zgradili podružnično šolo, vrtec, knjižnico, obnovili prostore za občinsko upravo. Pri tem smo koristili evropska in državna sredstva. Vemo pa, da je pot od projektne dokumentacije do realizacije v javnem sektorju dolga. V tem času pa imamo že pripravljenih veliko pomembnih projektov za vse generacije, katere mi bo uspelo pripeljati v življenje, če boste dali glas za mene in obkrožili št. 1«, je pred začetkom intervjuja povedal Martin Rebolj.

Vabljeni k ogledu.

Tagi