V Moravčah nov županski mandat Balažicu, v Mengšu izvoljen Ropotar, v Komendi pa Kern

Danes je potekal 2. krog županskih volitev, na katerih je v 47 občinah nekaj manj kot pol milijona volivcev izbiralo novega župana. 2. krog volitev je potekal tudi v občinah Mengeš, Moravče in Komenda.  Volilna udeležba je bila tokrat na državni ravni bolj skromna, po zadnjih podatkih je glasovalo okrog 42 odstotkov upravičencev. Ponovno je bil velik obisk volišč v občini Moravče, saj je tam glasovalo nekaj več kot 64% volivk in volivcev.

V Mengšu sta se v drugem krogu pomerila aktualni podžupan Bogo Ropotar (Jurij Jerič in skupina volivcev) ter Franc Hribar (Slovenska ljudska stranka), v Moravčah sta se pomerila aktualni župan dr. Milan Balažic (Slovenska ljudska stranka) in Martin Rebolj (Socialni demokrati), v Komendi pa mag. Majda Ravnikar (Igor Štebe in skupina volivcev) in Jurij Kern (Tea Tašker Kern in skupina volivcev).

Občina Mengeš

V Mengšu je bil za župana izvoljen Bogo Ropotar, ki je ob 38,34% volilni udeležbi prejel 63,25% glasov, njegov protikandidat Franc Hribar pa je prejel 36,75% glasov.

Občina Moravče

Občino Moravče bo naslednja štiri leta še naprej vodil dr. Milan Balažic, ki je ob ki je ob 64,16% volilni udeležbi prejel 58,57% glasov, njegov protikandidat Martin Rebolj pa je prejel 41,43% glasov.

(Vir: DVK)

Občina Komenda

V Komendi je bil po 99,91% preštetih glasov za župana izvoljen Jurij Kern, ki je ob 44,71% volilni udeležbi prejel 57,55% glasov, njegova protikandidatka mag. Majda Ravnikar pa je prejela 42,45,% glasov.

(Vir: DVK)

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi