V Domžalah za županjo izvolili mag. Renato Kosec

Danes so potekale lokalne volitve, na katerih smo volili župane, člane občinskih svetov ter člane krajevnih, vaških oziroma četrtnih skupnosti. Volilna udeležba je bila tokrat bolj skromna, po zadnjih podatkih je glasovalo 41 odstotkov upravičencev. V Domžalah smo po 16. letih ponovno dobili županjo, saj so volivci zaenkrat po neuradnih podatkih mandat zaupali mag. Renati Kosec, ki je po preštetih 99,99% glasovnic prejela 55,83 % glasov.

V Domžalah slavila mag. Renata Kosec, ki je ob 40,85% volilni udeležbi prejela 55,84% glasov. Njena lista (LRK) je v 31-članskem občinskem svetu dobila kar 13 mandatov. Najbližji zasledovalec Boštjan Deželak je prejel 14,72% glasov.

Kot smo že omenili, je Lista Renate Kosec – lista povezovanja in sodelovanja v občinskem svetu dobila 13 mandatov, Gibanje Svoboda, LTD – Toni Dragar – Lista za vse generacije in Slovenska demokratska stranka so prejele vsaka po 4 mandate, Lista Mateja Oražma 3 mandate, Nova Slovenija – Krščanski demokrati 2 mandata in Socialni demokrati 1 mandat.

Čestitke novo izvoljeni županji tudi s strani našega uredništva!

Miha Ulčar; Tabele: DVK; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi