Stranka Pirati za občinski svet Domžal: Majhni koraki za velike spremembe

Slovenska politična stranka Pirati se letos prvič in odločno podaja v boj na lokalne volitve, ki so razpisane za 20. november. S skrbno izbrano listo kandidatk in kandidatov, ki so s svojim znanjem, izkušnjami in delom aktivno vpeti v življenje izbranih občin, si želijo z vizijo in aktivno participacijo narediti pomemben korak več. Še veliko več.

Odločili so se podati v boj za lokalne volitve z namenom, da bodo z jasno, progresivno in dodobra izdelano vizijo, dejanskim angažmajem, podkrepljenim s transparentnim postopanjem in odgovornim ravnanjem, lahko v večji meri oblikovali prihodnosti življenja ljudi v občinah.

Odgovornost do občank in občanov je eno izmed primarnih vodil, ki jih mora občina spoštovati, saj mora občinski ustroj prvenstveno delati za dobrobit občanov. Za dobrobit ljudi. Zato bodo (v primeru izvolitve) od mestnih svetnikov, župana in drugih uslužbencev v javni upravi zahtevali osebno in družbeno odgovornost.

Pirati imajo občinske liste v kar 14-tih izbranih občinah, začenši z občino Domžale, nadalje pa tudi v občinah Ljubljana, Maribor, Koper, Novo Mesto, Trbovlje, Jesenice, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Slovenj Gradec, Lendava, Rogaška Slatina, Divača in Bovec. Imajo pa tudi dva kandidata, ki se potegujeta za mesto župana oziroma županje v mestnih občinah Ljubljana in Maribor.

Pripravili so predvolilni program z jasno vizijo in strategijo, kako z majhni koraki snovati velike spremembe.
V Domžalah na volilni listi Piratov za občinski svet kandidirajo Urška Orehek, diplomirana ekonomistka in strokovna sodelavka, Maks Musar, gimnazijski maturant in študent strojništva, Katja Orehek, gimnazijska maturantka in absolventka arhitekture ter Vinko Keržan, univ. dipl. soc. del., upokojenec. Na glasovnici jih boste našli pod zaporedno številko 5.

V stranki Pirati kandidatke in kandidati trdno verjamejo v razvoj občine in pogled usmerjajo v njeno prihodnost. V prihodnost, kjer je kvaliteta nad kvantiteto in ob tem poudarjajo, da Občina Domžale potrebuje sveži veter v svoja jadra. Zavzemajo se za efektivno transparentnost vseh aktivnosti in poslovanja občine, saj je odgovornost in odgovorno ravnanje do občank in občanov, primarnega pomena za uspešno delovanje občine. Za dejansko vzpostavitev participativnega proračuna in postavitev pokrite občinske tržnice s prodajnimi avtomati, kjer bodo 24 ur na dan naprodaj izdelki lokalnih pridelovalcev in obrtnikov. Prodajni avtomati bodo tako v izjemno pomoč lokalnim kmetovalcem in obrtnikom, saj bodo njihovi izdelki neprestano dostopni kupcem, ki s potrebnim nakupom ne bodo omejeni z obratovalnim časom ostalih prodajaln.

Spodbujali bodo odkupe nepremičnin za namen širjenja fonda neprofitnih občinskih najemniških stanovanj, ter vztrajali, da se ob morebitni gradnji novih trgovskih centrov, vključno z diskontnimi prodajalnami, nujno poskrbi, da bo večji del parkirišča razporejen pod zemljo, nad njim pa bodo zgrajene stanovanjske enote.

Pri dogradnji zdravstvenega doma bodo zahtevali, da se v izgradnjo vključijo tudi zbiralci deževnice za namen sanitarne vode. V načrtih imajo zbiralnike deževnice, ki jih bodo namestili tudi širše po Domžalah. Na tovrsten način bodo v občini spodbujali vzdrževanje mestnega zelenja, saj si ga stanovalci v središču Domžal želijo še več. Zelenje, ki bo opravljalo svojo funkcijo hlajenja mesta ob poletni pripeki.

Vzpostavili bodo organizirano zbiranje koles, ki jih občani več ne potrebujejo ter na tovrsten način financirali popravila oziroma opravili servise koles za namen varne vožnje. V sodelovanju s CSD Domžale bodo takšna kolesa namenili socialno šibkejšim. So stvari, predvsem orodja, ki jih ljudje le redko potrebujemo in v stranki Pirati se sprašujejo, čemu bi jih za tako redko uporabo kupovali, namesto, da bi raje vzpostavili knjižnico reči, kjer si bodo občani, ob minimalnem nadomestilu, lahko za določen čas izposodili kar potrebujejo?

V občini Domžale je veliko mladih, ki si želijo dogajanja, druženja in pa zabave, vendar zanje še niso našli primernega prostora. V ta namen se bodo v stranki Pirati zavzemali za vzpostavitev centra urbane in alternativne kulture, kjer bodo mladi in »mladi« lahko ob številnih kulturnih in ostalih dejavnostih po njihovem okusu skupaj preživljali svoj prosti čas. Se ob tem družili in zabavali.

In nenazadnje, kot Pirati se bodo zavzemali, da bo vsa programska oprema in avtorska dela narejena z občinskim denarjem javno dostopna pod odprto licenco.

Več o njihovem programu si lahko preberite na njihovi FB strani PIRATI DOMŽALE in se prepričajte, da so Pirati za dolgoročne rešitve.

Za Občino Domžale se bodo 20. novembra na lokalnih volitvah za mestni svet potegovali Urška Orehek, Maks Musar, Katja Orehek in Vinko Keržan, ki se na listi Piratov nahajajo pod zaporedno številko 5.

Naročnik oglasa: Piratska stranka Slovenije

Tagi