Radomljanka Nataša Pirc Musar prva predsednica v zgodovini Slovenije

Volilna nedelja, 13. november 2022, se bo za vedno zapisala v zgodovino, saj smo Slovenci dobili prvo predsednico Slovenije

Radomljanka in občanka Domžal, Nataša Pirc Musar, po zmagi v drugem krogu predsedniških volitev, prevzema položaj prve predsednice Republike Slovenije. Nataši Pirc Musar so volivci namenili 53,86 odstotka glasov, Anžetu Logarju pa 46,14 odstotka glasov.

Prvi nagovor nove predsednice, Nataše Pirc Musar: “Najprej iskrena hvala vsem volivkam in volivcem, ki ste odšli na volitve, hvala predvsem tistim, ki ste oddali glas zame.
Iskreno čestitam Anžetu Logarju, želim mu vso srečo na njegovi nadaljnji poti. Pet mesecev sva preživela skupaj, nekako sem ga začutila kot prijatelja. Pokazala sva Sloveniji, da se da spoštljivo komunicirati, mislim, da to Slovenija pričakuje od državnikov, od politikov. Iskreno upam, da bo g. Logar zadržal to retoriko, Slovenija potrebuje takšne ljudi, potrebuje takšne politike.
Na demokratičnih volitvah so ljudje povedali, kakšno Slovenijo si želijo. Spoštovane državljanke in državljani, ponosno bom vstopila v predsedniško palačo z zaupanjem, ki ste mi ga dali. Potrudila se bom, da bom resnično predsednica vseh, da bom garala za temeljne človekove pravice, ustavne pravice in za demokracijo.
Maksimalno se bom potrudila, da se bomo vsi skupaj v politiki poenotili na strateških temah, sem za kakovostno javno zdravstvo, za varnost, človekova varnost je tista, ki mi je blizu. Bolj kot bo človek varen, manj kot bo revnih, manj bo socialnih težav, manj bo kriminala v naši državi. Želim si, da Slovenija postane država, kjer bodo starejši preskrbljeni in slišani, kjer bodo mladi želeli ostati. Želim si Slovenijo, kjer se bomo bolj zavedali, da nas čakajo hudi časi zaradi podnebnih sprememb. Mladi nam na politična ramena nalagajo odgovornost, da poskrbimo za naš planet, da bodo naše naslednje generacije, torej naši otroci, živeli v zdravem in čistem okolju.
Iskrena hvala tudi vsem tistim, ki so glasovali za Anžeta Logarja. Veste, Slovenija ni volivni listič, Slovenija ni politična stranka, Slovenija je čudovit mozaik različnosti, ki lahko zaživi v vsej svoji lepoti zgolj takrat, ko bomo čisto vsi dali maksimalno, kar lahko damo za našo domovino.«

Anže Logar je čestital protikandidatki za zmago: “Z današnjim dnem se je zaključilo dolgo potovanje. Volitve so praznik demokracije in volivci ste danes odločili. Nataša Pirc Musar bo postala prva predsednica republike in ji iskreno čestitam za zmago. Verjamem, da bo držala dano besedo in bo predsednica vseh nas. Nesporno je, da je trdo garala med volilno kampanjo. Njena kampanja ni bila lahka in so jo že med kampanjo odpisali. Vendar je vztrajala, tako kot jaz.

Novi, prvi predsednici Slovenije, Nataši Pirc Musar, čestitamo tudi sodelavci našega portala.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Facebook stran Nataše Pirc Musar

 

Tagi