Poslanska skupina NSi obiskala Kamnik z okolico

Poslanska skupina NSi se je v  ponedeljek 12. februarja mudila v občini Kamnik, Komenda, Mengeš, Trzin in Domžale kjer so se seznanili s problemi, ljudmi, gospodarstva in tudi različnih institucij. Kraje kjer so se mudili so v preteklem letu močno prizadele poplave zato še vedno poteka popoplavna sanacija. Ob tem so župani opozorili na številne težave s katerimi se srečujejo pri sanacijski obnovi.

Že tako težko situacijo otežujejo še zamude pri izplačilih nastale škode, saj je bilo do sedaj izplačano samo 40% akontacije za nastalo škodo. Ravno od povračila stroškov je odvisna sanacija in če država ne bo čim prej uredila preostalega dela tega izplačila, potem se bodo sanacijska dela povsem ustavila. Obiskali so kar nekaj velikih in manjših podjetij in pri vseh naleteli na isto vprašanje.

Kdaj bomo dobili boljšo davčno politiko in kdaj bo naš šolski sistem začel strmeti za tem kakšne kadre naše gospodarstvo in ostale panoge potrebujejo. Na pogovoru z kmeti je bilo jasno slutiti, da nam birokracija z številnimi nesmiselnimi obrazci uničuje kmetijstvo, saj za izpolnjevanje obrazcev takšnih in drugačnih kmetje porabijo ogromno časa. Svoj obisk so zaključili v samostanu v Mekinjah kjer je v sproščenem pogovoru potekalo srečanje članov in simpatizerjev stranke s poslanci.

Avtor: Drago Juteršek; Foto: Drago Juteršek

Tagi