Občinski svet Občine Domžale potrdil projekte za boljše povezave in infrastrukturo

15. seja Občinskega sveta Občine Domžale

Občinski svet Občine Domžale je na svoji 15. seji, ki je potekala v četrtek, 26. septembra 2024, podprl pilotno uvedbo dveh novih integriranih linij Ljubljanskega potniškega prometa. Te linije bodo povezale Domžale in Ljubljano z ljubljanskimi mestnimi avtobusi. Svetniki so ob tej priložnosti potrdili rebalans proračuna za leto 2024 in zagotovili 125.000 evrov za izvedbo tega projekta. Novi liniji bosta uporabnikom omogočili hitrejše, cenejše in enostavnejše potovanje, hkrati pa spodbujali trajnostno mobilnost. Z 1. oktobrom bodo avtobusi povezovali Domžale s centrom Ljubljane preko Dragomlja ter z Ježico preko Zaboršta, Ihana, Beričevega in Črnuč.

Poleg tega so svetniki sprejeli tudi sklep o izvajanju posebnega linijskega prevoza potnikov. Za zagotavljanje brezplačnih posebnih linijskih prevozov v Domžalah, kot so jih občani lahko preizkusili med Evropskim tednom mobilnosti, občina načrtuje nakup dveh električnih vozil (minibusov). Strošek nakupa teh dveh vozil je ocenjen na približno 165.000 evrov brez DDV. Občina je že oddala vlogo na EKO sklad za sofinanciranje tega nakupa, vendar odločitev o dodelitvi sredstev še ni znana.

Foto: Karin Božič Zupančič

Na seji so svetniki obravnavali tudi dva dokumenta identifikacije investicijskega projekta (DIIP). Prvi se nanaša na nakup zemljišč za širitev Osnovne šole Dob, s čimer bodo zagotovili dodatne in ustrezne prostore za kakovostno izvajanje osnovnošolskega izobraževanja. Drugi pa na gradnjo novega objekta Centra za zaščito in reševanje Domžale (CZR), saj so trenutne kapacitete neustrezne. Nakup zemljišč in kasnejša gradnja novega objekta CZR bo omogočila primerne prostore in pogoje za učinkovito izvajanje nalog na področju zaščite in reševanja. Ocenjena vrednost celotne investicije v nakup zemljišč znaša približno 1,482 milijona evrov.

Vir: Občina Domžale

Karin Božič Zupančič

Tagi