Matej Oražem napovedal kandidaturo za domžalskega župana

Kandidaturo za župana Občine Domžale je danes uradno napovedal Matej Oražem, diplomiran pravnik, ki z družino živi v Prelogu pri Ihanu. Od leta 2009 aktivno deluje v Nogometnem klubu Domžale, kjer je bil dolga leta v vlogi športnega direktorja kluba, danes pa v vlogi izvršnega direktorja kluba. Od leta 2014 je aktiven v lokalni politiki. Na prihajajočih lokalnih volitvah bo nastopil s svojo listo Matej Oražem (MO) in sloganom “Več, za Domžale!”

Letos jeseni nas čakajo lokalne volitve, na katerih bomo izbirali župane, občinske svetnike ter svetnike krajevnih in četrtnih skupnosti. Kandidaturo za župana Občine Domžale je napovedal Matej Oražem, ki je na predstavitvi v kavarni Hiše na Travniku v Dobu pri Domžalah, napovedal, da se je za kandidaturo odločil, ker je kot občinski svetnik prišel do zaključka, da smo v Domžalah zamudili veliko priložnosti: “S svojo kandidaturo občankam in občanom ponuja novo energijo, ambicioznejšo vizijo razvoja in predvsem boljšo komunikacijo ter več sodelovanja.”

Glede svoje volilne kampanje je povedal, da z njo želi predstaviti svoje videnje naše občine in prepričati ljudi, da lahko občina naredi več, dela hitreje in bolje ter da občani lahko tudi sami postanejo del odločevalskega procesa. “Sestavljam raznoliko ekipo sodelavcev in podpornikov, ki mi bodo pomagali pri uresničevanju zastavljenih ciljev. Ekipo bom do začetka kampanje tudi predstavil. Veseli me, da sem pri ljudeh, ki jih zelo cenim, naletel na pozitiven odziv pri mojem predlogu sodelovanja pri volilni kampanji. Trdno sem prepričan, da nam skupaj lahko uspejo velike stvari,“ je dejal Oražem.

Kandidaturo za domžalskega župana je najavil Matej Oražem.

Ena izmed njegovih prioritet bo usmerjena v zmanjševanje oz. približati življenjske stroške občank in občanov na povprečno raven v Sloveniji. Nedolgo nazaj je Računsko sodišče opravilo analizo življenjskih stroškov, ki je pokazala, da občani Domžal plačujemo 215 evrov več, kot je povprečje v Sloveniji. Oražem je poudaril, da te stroške lahko zmanjšamo z novimi pristopi tako na področju energetike kot na področju komunale. Pri energetiki bi nastale težave reševal tudi s postavitvijo sončnih panelov na strehe javnih zgradb.

“Potrebno bo razširiti zdravstveni dom, kulturni dom potrebuje novo dvorano, v centru bomo zgradili nov gasilski dom. Selili bomo dom starejših občanov, upam, da ga bomo tudi razširili. A še prej rabimo jasno strategijo prostorskega razvoja. Že Kolodvorska cesta in ploščad pred Vele imata prostorsko zelo različno ureditev, zato si to želim urediti. Ravno središče mesta je temna točka naše občine. Na zadnji seji občinskega sveta smo obravnavali prostorski načrt za ta del mesta, v katerem so realne rešitve. Potrebujemo parkirna mesta, avtomobile želimo umakniti iz javnih površin in narediti vse, da bo to mesto bolj zeleno. V mestnem središču si bom prizadeval za pokrito tržnico in za prostor, kjer bodo lahko potekali razni dogodki in festivali,“ je ob predstavitvi kandidature Oražem še povedal o nekaterih svojih prioritetah.

Več o programu Mateja Oražma si lahko preberete na njegovi spletni strani matejorazem.si.

Matej Oražem je rojen Domžalčan, je poročen, oče dveh otrok. Mladost je preživel v Stobu, družino ustvaril v Dragomlju, danes živi v Prelogu pri Ihanu. Je diplomirani pravnik, ki že od leta 2009 deluje v Nogometnem klubu Domžale, dolga leta v vlogi športnega direktorja kluba, danes pa izvršnega direktorja kluba. V času njegovega delovanja se je klub zelo razvil. Danes v klubu deluje več kot 130 ljudi. Pohvali se lahko z najboljšo nogometno šolo, edino nogometno akademijo ter številnimi uspehi v članskimi ekipi, tako z dvema domačima pokalnima lovorikama kot z uspešnimi nastopi v Evropi. Aktiven je tudi na področju kulture in dobrodelnosti. Od leta 2014 je aktiven v lokalni politiki. Je eden pogostejših, najbolj argumentiranih in najglasnejših občinskih svetnikov na sejah Občinskega sveta Občine Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi