Mag. Renata Kosec opozarja na pomen odgovornega dela

Mag. Renata Kosec vodi odgovorno, iskreno, neodvisno, nestrankarsko in transparentno kampanjo za županjo Občine Domžale. Z dosedanjim delom in držo je pritegnila skupino neobremenjenih in neodvisnih kandidatov, ki zasledujejo skupen cilj, delati za javno dobro in za vse občanke in občane. Skupaj z njimi, kandidatkami in kandidati na Listi Renate Kosec – listi povezovanja in sodelovanja, poleg kreativnih rešitev zapisanih v programu Domžale – občina prihodnosti opozarja, da je za uresničitev projektov, ki jih za boljše bivanje potrebujemo občanke in občani, potrebno tudi vzajemno zaupanje, povezovanje in sodelovanje na vseh nivojih občine. Naj vam na kratko predstavimo, kdo je mag. Renata Kosec, kako vidi občino Domžale, njeno prihodnost in kampanjo, ki se izteka.

Kdo je mag. Renata Kosec?

Sem Renata, Domžalčanka, zadovoljna mama, soproga, sestra, hči, prijateljica in zaupnica. Sem oseba, ki uživa v vsakem danes trenutku, tako na zasebnem kot na poslovnem področju. Rada sem z ljudmi. Svoj prosti čas izkoristim za družino in za šport.

Zakaj ste se odločili za kandidaturo za županjo Občine Domžale?

Občina Domžale potrebuje novo politiko, nov način vodenja in komuniciranja, ki bo usmerjena v javno dobro, v občanke in občane ter v uresničevanje ambiciozno zastavljenih ciljev. Članice in člani Liste Renate Kosec smo ekipa z novo energijo in nismo nasledniki zgodb, ki se že desetletje vijejo v občinski politiki.

Kako se, po vašem mnenju, razlikujete od drugih kandidatov?

Z ekipo in člani Liste Renate Kosec – liste povezovanja in sodelovanja smo pripravili uresničljive kreativne rešitve in jih združili v program Domžale – občina prihodnosti. Prav tako verjamem, da je za uspešno realizacijo kreativnih rešitev potrebna komunikacija z občankami in občani, jim iskreno predstaviti možnosti, ter skupaj oblikovati najboljšo rešitev.

Zakaj verjamete, da je program Domžale – občina prihodnosti pravi?

Program Domžale – občina prihodnosti smo pripravljali več kot leto dni. Poleg ekipe in strokovnjakov za posamezna področja iz občine in širše so pri pripravi programa sodelovali tudi člani skupin, ki so jim kreativne rešitve namenjene. V program verjamemo, ker so predlagane rešitve uresničljive, tako glede umeščanja v prostor kot glede potrebnih sredstev.

Zapisane kreativne rešitve so na trenutke tudi drzne. Kako lahko zagotovite, da jih boste uresničili?

Že kot podžupanja sem, skladno s pristojnostmi, uresničila vse dodeljene projekte. Garancija za uresničitev programa so tudi ekipa, ter članice in člani Liste Renate Kosec, ki dobro poznajo občino, so že sedaj aktivni na številnih področjih in sledijo vrednotam kot so poštenost, sočutje, skrb za ljudi, delavnost, marljivost in srčnost.

Ekipo in listo pogosto omenjate. Bi koga še posebej izpostavili?

Izredno sem ponosna na vse, ki sestavljajo ekipo in sodelujejo pri ustvarjanju naše zgodbe. Hvaležna sem za njihov predan in prostovoljen prispevek h kampanji. Ponosna sem na vseh 31 kandidatk in kandidatov za Občinski svet ter na vse, ki so se odločili za kandidature za svete krajevnih skupnosti ter na druge, ki nas podpirajo vsak dan. V kampanjo je vključenih več kot 50 posameznikov.

Kot omenjeno, so se članice in člani liste odločili tudi za kandidaturo v svete krajevnih skupnosti?

Drži, kar nekaj članov je že aktivnih v krajevnih skupnostih in prizadevali si bomo, da bodo krajevne skupnosti ponovno postale kanal za komunikacijo z občankami in občani. Članice in člani svetov krajevnih skupnosti so neposredno seznanjeni s problemi občank in občanov, zato je pomembno, da v dogovoru z njimi določimo prioritete in zagotovimo potrebna sredstva v proračunu.

Kaj je po vašem mnenju še pomembo za odnos oziroma komunikacijo z občankami in občani?

Potrebno je znati poslušati, slišati vse, kar je javno dobro in potem to tudi narediti. S tem gradimo vzajemno zaupanje, ki je potrebno za TRAJNOSTNO USMERJENO, NAPREDNO, VKLJUČUJOČO in ODPORNO občino. Samo skupaj bomo lahko vzpostavili okolje v katerem radi živimo, delamo, ustvarjamo in bivamo. Okolje, v katerem bodo želeli ostati in v katerem bodo radi ostali tudi naši otroci.

Že pri predstavitvi ekipe ste izpostavili mlade, ki so tudi na vaši listi. V programu ste jim namenili poseben prostor. Zakaj?

Mlade želimo povabiti v politiko in jim pokazati, da je politika dobro orodje za oblikovanje naše skupne prihodnosti. Participacija mladih je pomembna. Vključevanje v procese odločanja z novo vlogo mladi župan in mlada županja, ter s participativnim proračunom za mlade, želimo mlade aktivno vključiti v družbo. Zavedati se moramo, da bomo v določenem trenutku vodenje občine predali prav njim.

Ko govoriva o prihodnosti, zakaj nosi vaša kampanja slogan odgovorno v prihodnost?

Predvsem zato, ker je bilo potrebno za neodvisno in nestrankarsko kandidaturo za županjo sprejeti veliko odgovornih odločitev, potrebno je bilo odgovorno sestaviti ekipo, za pripravo programa je bilo potrebno odgovorno pristopiti k oblikovanju kreativnih rešitev, odgovorno pristopiti h kampanji, predvsem pa zato, ker bo potrebno veliko odgovornih odločitev sprejeti tudi v prihodnje. Občina Domžale je sedma največja občina v Sloveniji.

Nam lahko pojasnite, kako ste pristopili h kampanji?

Zame in za ekipo Liste Renate Kosec – listo povezovanja in sodelovanja pomeni odgovoren pristop h kampanji jasna predstavitev vsem občankam in občanom. Skupaj z ekipo smo obiskali vse krajevne skupnosti in jim predstavili program, prekolesarili smo občino in zagotovili pristen stik z občankami in občani, izdali smo poseben časopis v katerem smo predstavili naš program in naš pogled na delo v občini in še bi lahko naštevala. Občankam in občanom smo se želeli približati ter nuditi možnost, da nas osebno spoznajo.

V kampanji so vašo kandidaturo za županjo javno podprli mnogi posamezniki. Kako sprejemate njihovo podporo?

Kot podžupanja sem pri realizaciji projektov sodelovala s številnimi posamezniki in kar nekaj se jih je odločilo, da me javno podpre pri kandidaturi za županjo občine Domžale. Spoznali so me pri samem delu, spoznali so moj odnos do občank in občanov ter prizadevanja za doseganje zastavljenih ciljev. Spoznali so, da sem iskrena, strokovna in odgovorna oseba. Njihovo podporo si štejem v čast, saj so v mojem načinu dela prepoznali dodano vrednost za občino Domžale.

Katere projekte pa bi izpostavili kot najpomembnejše za prihajajoči mandat?

Ne morem izpostaviti enega projekta, lahko pa projekte razdelimo v dva sklopa, na državne in občinske projekte, ki so v teku ali so zaustavljeni ter na razvojne projekte programa Domžale – občina prihodnosti, ki so uresničljivi.

Med državnimi projekti, ki so v teku ali so bili zaustavljeni, so povezovalka Vodice – Želodnik, priključek Študa, gradnja Doma za starejše občane, uvedba javnega potniškega prometa, itd.

Med občinskimi projekti naj omenim gradnjo Zdravstvenega doma Domžale in podzemne garažne hiše, prenovo bazena, prenovo Osnovne šole Roje, ureditev mirujočega prometa v celotni občini, gradnjo Skate parka v Športnem parku v Domžalah, ipd. Omenjeni projekti imajo že v celoti ali delno zagotovljena sredstva v občinskem proračunu.

Kateri pa so razvojni, novi projekti, ki bi jih izpostavili?

Naj naštejem zgolj nekatere nove projekte: gradnja Dnevnega centra za starejše, gradnja Centra za mlade, ureditev centra Domžal, gradnja Centra – Vrtiljak, gradnja Centra trajne mobilnosti, gradnja Tehnološko-podjetniškega in obrtniškega parka, strateško načrtovanje poslovnih con, gradnja večnamenske dvorane pri OŠ Domžale, širitev kulturne dvorane, izvedba projekta »Naša Zelena, srebrna vas«, celostna ureditev Športnega parka Domžale, gradnja gasilskih domov in druge.

V čem se vaša kampanja razlikuje od drugih?

V našem volilnem štabu sodeluje vseh 31 kandidatov in kandidatk za Občinski svet. Za nas so to zelo pomembni ljudje, zato smo jim ponudili možnost, da nas volivke in volivci osebno spoznajo. Potrudili smo se, da smo bili dostopni za občanke in občanke, da so nam lahko stisnili roko in spoznali, da smo iskreni in da ne obljubljamo nemogočega.

Kaj po vašem mnenju ne sodi v politiko?

V politiko zagotovo ne sodijo korupcija, podkupovanje, delo za zasebne interes, nespoštljivost, zaničevalen odnos do ljudi, blatenje, žaljenje in ustvarjanje delitev. Vse to lokalno skupnost odbija pri oblikovanju iskrenih in jasnih rešitev ter zavira razvoj oziroma spremembe, ki so zaradi razmer v družbi in svetu nujne tudi v naši občini.

Kdo financira vašo volilno kampanjo?

Mojo kandidaturo za županjo in kandidaturo svetnic in svetnikov za Občinski svet Občine Domžale financira stranka Liste Renate Kosec iz članarin, prispevkov fizičnih oseb ter posojilne pogodbe, ki sem jo kot Renata Kosec podpisala s stranko, kar je v skladu z Zakonom o političnih strankah. Donacij podjetij in drugih organizacij nismo sprejeli, saj zagovarjamo neodvisno in transparentno politiko.

Bi še kaj dodali za naše bralce?

Povabila bi jih naj se udeležijo volitev, saj z oddanim glasom soodločajo, kdo bo vodil občino Domžale prihodnja 4 leta. Vabim jih, da podprejo program »Domžale – občina prihodnosti« in iskreno, neodvisno, neobremenjeno politiko, ki se zavzema za transportno delovanje na vseh nivojih občine. Z županjo obkrožite 4, za člane občinskega sveta pa 12.

Liana Bider

Naročnik oglasa: Lista Renate Kosec – lista povezovanja in sodelovanja

 

Tagi