Kandidatka za županjo Domžal tudi Tadeja Savnik iz Gibanja Svoboda

Na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo potekale 22. novembra, bo s svojo kandidatko za domžalsko županjo nastopilo tudi Gibanje Svoboda. Njihova kandidatka je Tadeja Savnik, ki jo je predlagal lokalni iniciativni odbor.

Ker se bo čez dober mesec dni začela volilna kampanja za lokalne volitve, so politične stranke in neodvisne liste že v nizkem štartu, počasi pa tudi že razkrivajo imena, ki se bodo podala v boj za domžalski županski stolček. Po najavi kandidature Mateja Oražma in mag. Renate Kosec, je ime svoje kandidatke za županjo razkrilo tudi Gibanje Svoboda. Njihova kandidatka je Tadeja Savnik, ki se je za kandidaturo odločila, ker želi s svojim znanjem, izkušnjami pomagati pri izboljšanju življenja v domžalski občini.

Kandidaturo Savnikove so predstavili na okrogli mizi o prihodnosti podjetništva na domžalskem, ki je potekala na Obrtni zbornici Domžale. Na okrogli mizi sta bili prisotni tudi poslanska Državnega zbora Monika Pekošak, ki je pred tem v Domžalah odprla poslansko pisarno ter predsednica Državnega zbora in podpredsednica stranke Gibanje Svoboda mag. Urška Klakočar Zupančič, ki je s svojo prisotnostjo podprla kandidaturo Savnikove za domžalsko županjo.

Od leve: Mateja Kegel, poslanka Monika Pekošak, kandidatka za županjo Tadeja Savnik in predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič.

Tadeja Savnik v državni upravi že 34 let opravlja naloge na različnih področjih, od financ, do statusnih zadev pa do inšpekcijskega nadzora. Zaposlena je v Uradu RS za nadzor proračuna, kjer opravlja naloge Vodje Sektorja proračunske inšpekcije in je inšpektorica višja svetnica. Področje, na katerem deluje, zahteva visoko stopnjo strokovnosti, izkušenj, poštenosti, odločnosti, odgovornosti in seveda integritete z visoko stopnjo etike. Vse to ima. Skozi bogato kariero je pridobila različne izkušnje dela z ljudmi, za svoje delo pa prejela zahvale in priznanja, tudi države. Poleg vseh delovnih obveznosti, je velik del svojega časa namenila tudi delovanju nadzora javnih zavodov, kot članica sveta v domovih starejših, bila je članica Nadzornega odbora Občine Domžale, izkušnje ima tudi kot sodnica porotnica, prav tako pa segajo te na področje prekrškovnega prava. Ima resnično široko paleto znanj in izkušenj, predvsem pa jo najbolje predstavlja njeno poslanstvo in skrb za javnost dobro, ki je njena prioriteta.

Tadeja Savnik, kandidatka Gibanja Svoboda za županjo Domžal.

V prostem času uživa v dolgih sprehodih v naravi s svojim kužkom Tobyjem in v druženju s prijatelji. Kot pravi, pa jo najbolj osrečujejo skupni trenutki z njeno družino, hčerkama Tamaro in Nežo. Njen osebni cilj pa je biti zdrava in še naprej zadovoljna in srečna.

Kot smo že omenili, da je pred tem potekalo odprtje poslanske pisarne poslanke Svobode Monike Pekošak, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 67, v Domžalah. Poslanka je ob odprtju poslanske pisarne, ki sta jo odprli skupaj s predsednico lokalnega Iniciativnega odbora Gibanja Svoboda Mateje Zupan Josipović povedala, da bodo njena vrata odprta vsakomur, saj se v Svobodi zavedajo, kako pomemben je stik z državljani. Uradne ure bodo objavili na spletni strani Gibanja Svoboda.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

 

Tagi