Kamniški župan Matej Slapar na volitve s svojo listo

Na Starem gradu je včeraj aktualni župan Občine Kamnik Matej Slapar napovedal ponovno kandidaturo za župana. Tokrat se na volitve podaja s svojo listo – Listo Mateja Slaparja, v kateri je zbrana ekipa strokovnjakov z različnih področij, z županom pa si delijo skupen pogled in vizijo razvoja kamniške občine, za katero si želijo, da ostane prostor kakovostnega bivanja, tako za domačine kot za turiste, ki jih je čedalje več. Slapar se na volitve podaja tudi s podporo volivk in volivcev. Odziv za podporo je bil po njegovih besedah izjemen, saj je potrebne podpise zbral v treh dneh.

Aktualnega kamniškega župana Mateja Slaparja so za samostojno kandidaturo nagovorili številni občani, podjetniki, kulturniki in številni drugi, ki verjamejo, da bi se v Kamniku dalo narediti več. “Okrog sebe sem zbral ekipo, ki bo dihala kot jaz. Se pravi, da bo usmerjena v prihodnost in da bomo imeli iste cilje,“ je povedal Slapar, ki za Kamnik z veseljem dela že 20 let. Začel je kot predsednik KS Mekinje, nadaljeval kot občinski svetnik in podžupan, sedaj pa zaključuje prvi mandat kot župan.

“Naša občina je velika, je trikrat večja kot občina Domžale, po površini je enako velika kot Mestna občina Ljubljana, a imamo 10-krat manjši proračun, zato moramo biti res učinkoviti. V zadnjih štirih letih smo naredili ogromno stvari, pospešili smo razvoj Velike planine, trenutno gradimo najmodernejšo šolo Frana Albrehta, ki jo bomo zgradili v enem letu. Naredili smo prvo igrišče z umetno travo – nogometno igrišče Virtus, kjer bomo nadaljevali tudi z razsvetljavo. Pospešeno razvijamo cestno infrastrukturo. Če so se v preteklosti izvedle investicije na treh ali štirih cestah na leto, jih tokrat poteka na kar dvajsetih, saj želimo imeti na dolgi rok manjše stroške z vzdrževanjem,“ je o dosedanjem delu povedal Slapar.

Med prioritetami, ki jih morajo dokončati je izpostavil dokončanje OŠ Frana Albrehta, izgradnjo športnih igrišč med šolama, povišanje športne dvorane ter najti rešitev za pokriti olimpijski bazen. Prioritete bodo usmerjene tudi v razvoj gospodarstva, podjetništva in obrti, trajnostnega turizma, kmetijstva in infrastrukture. “V naslednjih letih bomo morali veliko narediti za energetsko samozadostnost, tudi s postavitvijo sončnih panelov na javne stavbe. Za namene hidroenergije moramo bolje izkoristiti Kamniško Bistrico. Čaka nas nadaljnje razvijanje območja Smodnišnice. Kanalizacijo moramo prenoviti še v Selah, Motniku, Snoviku in Bistričici. Prav tako moramo več narediti na zavarovanju vodnega vira Iverje. Gradimo prvo vrtino, v naslednjih letih bomo zgradili še dve in to bo naš alternativni vodni vir,” je o prioritetah povedal Slapar, ki je prepričan, da bodo skupaj z ekipo v Kamniku lahko premikali stvari naprej. Njihov cilj pa je, da občina Kamnik ostane prijetna tako za bivanje domačinov kot turistov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Tagi