Boštjan Deželak: “Nisem lutka Tonija Dragarja”

Če je bilo najbolj pogosto zastavljeno vprašanje Toniju Dragarju to jesen, ali bo kandidiral in zakaj bo podprl Boštjana Deželaka (odgovor si lahko preberete tukaj – na zadnji strani letaka), pa je bil najbolj pogost očitek Deželaku, da nič ne bo drugače in da je zgolj lutka.

Boštjan Deželak, županski kandidat LTD, pa na to odgovarja: “To da sem lutka, je nesmisel in verjetno le nesramnost določenih protikandidatov. Vesel sem in pa ponosen, da se je Toni Dragar, predvsem pa celotna lista LTD odločila, da podpre mene za županskega kandidata. Listi sem se kot kandidat za občinski svet pridružil na prejšnjih volitvah 2018. V vmesnem obdobju je bilo več možnosti, koga bo LTD izbrala za svojega kandidata – na koncu so se odločili zame in kot so rekli, je to predvsem zato, ker so v meni prepoznali vodstvene izkušnje, izkušnje iz privatnega sektorja in predvsem sposobnost, da nadaljujem dobro delo LTD in kot jaz rečem temu, strem tiste trde orehe, ki jih LTD v času Dragarjevega županovanja še ni uspela rešiti. Seveda vemo, kaj mislim – ureditev parkiranja v občini, ureditev centra Domžal, ureditev poslovne cone Želodnik in izgradnja novih poslovnih con.

Toni Dragar je 16 let zelo dobro vodil občino Domžale – nikoli ni bil niti osumljen kakšnih koruptivnih dejanj s strani KPK, Domžale so na vseh lestvicah med najbolj razvitimi v Sloveniji in smo ena najmanj zadolženih občin v Sloveniji. Naj navedem podatek, da ko je Dragar prevzel vodenje občine je bilo vključenih v vrtce le dobrih 70 % otrok, nato se je usmeril v izgradnjo infrastukture (zgradili so se vrtec Češmin, vrtec v Dobu, vrtec Gaj v Preserjah, vrtec Krtek v Ihanu, enota Mavrica v Krtini, hkrati pa določeni še prenovili). Danes je v vrtce v Domžalah vključenih skoraj 85 % otrok, kar znaša dobrih 1700 otrok. Ob tem ne smemo pozabiti, da se je zaradi preseljevanja število otrok občutno zvišalo in je torej absoluten znesek glede na procentualnov rednost še višji! Pa ne le vrtci: odprla se je OŠ Dragomelj, zgradila dva prizidka v radomeljski šoli, eden na Rodici in popolnoma nov v Ihanu. Prenovili so jedilnice in povečali kuhinje v Preserjah, na Rodici, v Dobu in Domžalah. Danes smo ena redkih občin, ki je uspešno energetsko sanirala čisto vse šole – izjema ostaja OŠ Roje, ki pa je last 5 občin in morajo financiranje potrditi vse občine. Mladi pa so dobili tudi nove športne površine: igrišče Sahara na Viru, Hrastje v Depali vasi, pa v Krtini, plezalna stena v Domžalah, kolesarski poligon na Viru, v Depali vasi in na Šumberku, pa Pravljični Šumberk in Vilinski Homec … Ne želim naštevati vseh uspehov, vendar se je naredilo res veliko tudi v kulturi in športu, zgradila se je os ob Kamniški Bistrici, prenovili in zgradili so se mostovi, prenovil tržni prostor, predvsem se je organiziralo več dogodkov, tudi Kuhna na plac. In še en podatek, ki me je navdušil: od leta 2006 se je kupilo 38 gasilskih vozil, zgradili pa so se tudi krajevno – gasilski dom v Dobu, na Krtini in zadnjega letos na Študi.

Naredilo se je veliko, vendar potrebujemo novo energijo, da naredimo še več. Moj cilj je vzdrževati to visoko kakovost bivanja v Domžalah, hkrati pa se fokusirati na razvoj podjetništva z ustvarjanjem pogojev, da bodo lahko podjetniki in obrtniki v Domžalah odprli še več delovnih mest. To nameravam narediti z novo ekipo LTD, ki pa ji ob strani stojijo z modrimi nasveti naši izkušeni člani. Tako res delamo ZA VSE GENERACIJE in pa predvsem Z VSEMI generacijami. Verjamem namreč, da lahko boljšo prihodnost ustvarjamo le, če sodelujemo.

S Tonijem sva se dogovorila in tako jasno odgovarjam, da ne bo poklicni podžupan (kar nekateri kandidati niso tako jasno povedali kot lahko preberete v Delu). Obljubil je, da bo pomagal z nasveti in kot predsednik naše liste tudi kandidira za občinski svet, kjer bodo njegovi modri nasveti še kako dobrodošli v debatah. Vendar pa kot pravi, si želi predvsem več časa za vnuka in zase. Mislim, da si to zasluži. Zagotovo v vseh teh letih ni naredil vse prav. Zagotovo ima manj energije, kot jo je imel leta 2006, ko je prevzel vodenje, vendar pa je delal dobro in sem mu zato hvaležen. Predvsem pa spoštujemo njegovo držo: je eden redkih, ki se niso poslovili, ker so bili v to prisiljeni. Lahko bi namreč še enkrat kandidiral, saj ima še vedno zelo visoko podporo. Vendar pa kot je rekel sam, se dobro zaveda, da lahko mlajši naredijo več za Domžale in vedno si je želel, da se za naše Domžale naredi najboljše. Mislim, da se tukaj pokaže njegov karakter: niso vsi zmožni na prvo mesto postaviti skupni cilj, ne pa lastne interese in svoj ego. To so sposobni le odlični ljudje.«

Boštjan Deželak

Naročnik oglasa: LTD – Lista za vse generacije

 

Tagi