Poletne investicije v šolsko in vrtčevsko infrastrukturo

Poletne počitnice so kot nalašč za prenove in gradnje v šolah in vrtcih. Občina Domžale je med letošnjim poletjem izvedla kar nekaj investicij v šolskih in vrtčevskih objektih. Do prvega šolskega dne bodo končane skoraj vse investicije, razen okolica pri OŠ Venclja Perka bo zaključena do sredine septembra.

Na OŠ Dob je bila v celoti obnovljena streha, v enoti Kekec v Radomljah (Vrtec Domžale) je bila prenovljena kuhinja, centralno ogrevanje, vodovod in sanitarije, na OŠ Rodica je med poletjem novo strešno kritino dobila telovadnico, pri enoti Ostržek na Rodici (Vrtec Domžale) pa je bila obnovljena hišniška lopa.

Na vzhodni strani OŠ Venclja Perka se izvaja zunanja ureditev, vključno z menjavo dotrajane kanalizacije, asfaltirane so površine za pešce in kolesarje, tlakovane so površine ob šoli, obnovljena je kolesarnica, vzdolž telovadnice pa je postavljen betonski zidec, ki bo hkrati klop. Kot smo že omenili v uvodu, bodo dela zaključena do sredine septembra.

Po besedah podžupanje mag. Renate Kosec na Občini Domžale poleg preventivnih ukrepov na področju varnosti v prometu in varnih šolskih poti, poskrbijo tudi za to, da se bodo na začetku šolskega leta otroci vrnili v urejene šolske in vrtčevske prostore.Otroci pa imajo pri nas poleg kakovostne šolske in predšolske vzgoje, na voljo tudi visok standard šolske in vrtčevske infrastrukture. Podžupanja je še povedala, da se že veselijo prvega šolskega dne, ko bodo obiskali šole in pozdravili prvošolčke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Teja Hauptman / Občina Domžale

Tagi