Za novega predsednika uprave Skupine Helios je bil imenovan Aleš Klavžar

Na včerajšnji konstitutivni seji nadzornega sveta družbe Helios Domžale, d. d., je bil za predsednika nadzornega sveta izvoljen Gerald Martens, predsednik uprave Ring International Holdinga (RIH), za njegovega namestnika pa Ralph-Leo Lanckhor. Na predlog novega predsednika nadzornega sveta je nato nadzorni svet imenoval tudi nove člane uprave. Aleš Klavžar je postal novi predsednik uprave Skupine Helios, David Kubala, in Gert Schmidt-Leuhusen pa sta nova člana uprave za finance in prodajo.

Kot so sporočili iz družbe Helios, se je takoj po skupščini delničarjev Heliosa Domžale, d. d., na svoji prvi, konstitutivni seji sestal novoimenovan nadzorni svet Heliosa. Za predsednika nadzornega sveta je bil izvoljen Gerald Martens, predsednik uprave Ring International Holdinga (RIH), za njegovega namestnika pa Ralph-Leo Lanckhor, finančni direktor družbe RIH, ki je novi večinski lastnik Skupine Helios.

Na predlog novega predsednika nadzornega sveta Geralda Martensa je nadzorni svet imenoval novo upravo. Aleš Klavžar, dosedanji član uprave za finance, je postal novi predsednik uprave Skupine Helios. David Kubala, direktor divizije pisarniških materialov v RIH, je postal član uprave za finance, Gert Schmidt-Leuhusen, komercialni direktor v diviziji premazov RIH, pa je postal član uprave za prodajo.

Nadzorni svet se je za izjemen doprinos ter za dolgoletno vodenje Skupine Helios zahvalil dosedanjemu predsedniku uprave Urošu Slavincu, ki je Helios vodil kar 33 let. Svojo odstopno izjavo je Uroš Slavinec podal v petek, 4. aprila, v veljavo pa je stopila z včerajšnjim dnem.

Nadzorni svet se je seznanil tudi z odstopno izjavo mag. Marka Vreska, dosedanjega podpredsednika uprave Heliosa Domžale, d. d.. Ob tem so se nadzorniki za doprinos in požrtvovalno delo zahvalili tudi mag. Marku Vresku, še sporočajo iz družbe Helios.
 

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi