Z zaključnim dogodkom zaokrožili že drugo uspešno izpeljano sezono Podjetniške bralne značke

Podjetniki dobro vedo, da izobraževanje in branje omogočata napredek. Uspešni podjetniki imajo poleg dobrih poslovnih načrtov in vizij tudi veliko željo po branju. Knjižnica Domžale in Obrtna zbornica Domžale sta zato v decembru 2021 odprli prvo Podjetniško knjižnico v Sloveniji. V njej boste našli bogat izbor knjig s področja podjetništva in podjetnosti, razvoja kariere, upravljanja osebnih financ in tudi takšno drugo knjigo, ki bralce odpeljejo stran od podjetništva in skrbi.  Projekt je plod tesnega sodelovanja med Knjižnico Domžale in Obrtno zbornico Domžale in je prvi takšen v Sloveniji. Podjetništvo in branje so združili v Podjetniško bralno značko, s posebej pripravljenim seznamom  izvrstnih knjig, s katerega si izberete 3 knjige, dodate pa še 1 po izbiri, ob tem pa zapišete misel, ki vas je v knjigi najbolj navdušila in se vas dotaknila. Skozi knjige vas vodi Ajda Vodlan.

S 30. septembrom 2023, se je zaključila že druga uspešna sezona Podjetniške bralne značke v Knjižnici Domžale. Vsi sodelujoči v Podjetniški bralni znački so bili povabljeni, da do vključno 30. septembra v Knjižnici Domžale ali njenih enotah oddajo izpolnjene zgibanke. V torek, 17. oktobra 2023, pa se je v večnamenski dvorani Knjižnice Domžale odvil zaključni dogodek Podjetniške bralne značke, s katerim so zaokrožili že drugo uspešno izpeljano sezono. Na podjetniško-literarnem večeru so gostili pisateljico in uspešno podjetnico Petro Škarja, ustanoviteljico založbe 5KA, ki je z bralci podelila svoje podjetniško-literarne življenjske izkušnje. Pogovor je vodila in povezovala kolumnistka in strastna družboslovka, Domžalčanka Ajda Vodlan.

Zaključka Podjetniške bralne značke se je udeležilo lepo število podjetnic in podjetnikov, ki so si poleg dela, ki za podjetnike v tem času terja neizmerno voljo in zagnanost, vzeli še čas za sprostitveno branje, zaključka Podjetniške bralne značke pa sta se udeležili tudi mag. Barbara Zupanc Oberwalder, direktorica Knjižnice Domžale ter Karolina Kalan, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale. Nagrade za uspešen zaključek Podjetniške bralne značke je podelila Barbara Kopač.

Petra Škarja je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je najbolj poznano delo CAMINO – Od suženjstva do svobode, ki je bila v Sloveniji prodana že v več kot 8000 izvodih. Avtorske pravice enega svojega dela je prodala celo na Kitajsko. Piše tudi knjige uspešnih slovenskih podjetnikov: Franc Jager – Trgovine Jager, dr. Jure Knez – Dewesoft, Tanja Skaza, Smiljan Mori in drugi.

A gostja literarnega večera v Knjižnici Domžale, Petra Škarja ni le pisateljica, je tudi podjetnica. Pri svojih 19ih letih se je podala na samostojno podjetniško pot. Poleg svojega lastnega podjetja je soustanovila in kasneje prodala podjetje 500 podjetnic d.o.o., ki je organiziralo takrat največji dogodek za podjetnice v Sloveniji. In zakaj Založba 5KA? Ker, kot je dejala Petra Škarja,  preprosto obožuje knjige in zgodbe, ki si zaslužijo živeti večno. Ker mnogi nepoznani slovenski avtorji niso imeli možnosti dati svojo zgodbo na police knjigarn, je iskala način, kako jih podpreti.  In nastala je Založba 5KA – za slovenske avtorje.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi