Vrtne mize, stoli in ležalniki za udobje zunaj

Izbira pohištva močno vpliva na videz vašega domovanja. Pri tem pa ne smete pozabiti na vrtno opremo. S pravilno izbiro vrtnega pohištva lahko popestrite zunanje prostore in jih naredite udobne za vas in vaše goste. Ko izbirate kose pohištva za vrtove, terase ali balkone, ne smete pozabiti na mize in stole. Miza za teraso ali vrt s pripadajočimi stoli je osnova za udobno preživljanje prostega časa zunaj. Izbira je res velika in zagotovo lahko najdete pohištvo, ki vam bo všeč, obenem pa bo tudi uporabno. Ko izberete vrtne mize in stole, se lahko posvetite še iskanju dodatnih kosov, za katere menite, da jih boste potrebovali.

Izbira vrtnega pohištva

Vrtno pohištvo je treba vzeti resno – tako kot notranjo opremo. S pravilno izbiro vrtnega pohištva postane druženje na svežem zraku še bolj prijetna. V osnovi se za vrtove, terase ali balkone potrebujejo vrtne mize in stoli. Po želji se lahko dodajo vrtne postelje, ležalniki ali pa tabureji in ostali dodatki, ki poskrbijo, da je preživljanje prostega časa na prostem udobno.

Izbira vrtnega pohištva je najbolj odvisna od dveh dejavnikov, in sicer od velikosti prostora in pa stila, v katerem želite zunanje pohištvo. Glede na velikost vrta, terase ali balkona je treba izbrati primerno velikost pohištva, da ne bo občutka prenatrpanosti. Obstaja veliko izbire, tako da bi morali brez problema najti vrtne mize, stole in ležalnike, ki bodo ustrezno zapolnili določen prostor. Prav tako pa ostaja tudi mnogo različnih stilov in materialov, iz katerih je narejeno pohištvo, da zagotovo najdete svojega favorita.

Vrtno pohištvo naj bo iz trpežnih materialov

Ena glavnih lastnosti zunanjega pohištva je poleg estetike tudi trpežnost oziroma obstojnost. Ker gre vseeno za pohištvo, ki bo dalj časa na prostem, se je treba prepričati, da bodo materiali odporni na vremenske vplive, ki bodo zagotovo vplivali na zunanje kose pohištva. Glede na to, kje živite in kakšno je tam pogosto vreme, je dobro razmisliti, da bodo vrtne mize, ležalniki in podobno zdržali tamkajšnje vremenske razmere. To pomeni, da je priporočljivo v krajih z močnejšim vetrom dobro uporabiti masivno pohištvo, ki se ne bo premaknilo ob sunkih vetra. Prav tako pa naj bo material odporen na vodo, če gre na primer za ležalnik ob bazenu.

Zelo pogosto je vrtno pohištvo izdelano iz različnih vrst plastike. Tako ne gre samo za klasično belo plastično pohištvo, ampak je plastično zunanje pohištvo izdelano že tako, da se na prvi pogled sploh ne opazi, da gre za plastiko. Plastično pohištvo je priljubljeno, ker je enostavno za premikanje.

Potem je lahko vrtno pohištvo iz lesa ali kovine. Gre za bolj masivno in težko vrtno pohištvo, ki je priljubljeno, ker ustvari občutek luksuza. Pri lesenem pohištvu je treba paziti samo, da ni preveč izpostavljeno dežju in se ga ustrezno zavaruje z zaščitnimi sredstvi.

V vsakem primeru za večje udobje in lepši izgled poskrbijo dodatki iz tkanine. Lahko gre za blazine ali pa je že samo pohištvo oblazinjeno. To je res pika na i, pri tem pa je treba paziti, da se tkanino varuje pred dežjem in vodo, če so to ležalniki ob bazenih, saj se v nasprotnem primeru tkanina napije vode, ki se dolgo časa suši. Za dodatne blazine so zelo uporabne škatle za shranjevanje.

Vrtne mize in stoli

Izbira vrtnih miz in stolov je ogromna. Obstajajo vrtne mize in stoli različnih oblik in velikosti. Najprej se odločite za stil, v katerem želite, da je vaše pohištvo. To potem upoštevajte za celotno zunanje pohištvo, pa naj bodo to ležalniki ali škatle za shranjevanje in ne samo za vrtne mize in stole.

Pri manjših zunanjih prostorih bodo morda najboljša izbira manjše vrtne mize z dvema stoloma. Če imate dovolj prostora, pa se lahko odločite tudi za večje vrtne sete. Odločate se lahko za mize s štirimi, šestimi ali celo več stoli. Pri nekaterih bo prišlo v poštev tudi zložljivo pohištvo, pa naj gre za mizo ali stole. Tako jih lahko enostavno pospravite in spet postavite, ko jih potrebujete.

Za večje udobje poskrbijo ležalniki

Za tiste, ki imajo bazen ali pa samo cenijo udobje, so ležalniki odlična izbira. Ležalniki so zagotovo bolj udobni od stolov in primerni so za sončenje ali popoldansko branje v senci. Ležalniki so na voljo kot posamezen kos ali v dvoje. Prav tako jih lahko dopolnite z manjšo mizo, kamor lahko odložite kozarec. Izbira ležalnikov je velika in morda so vam ljubši taki, ki se jih enostavno premika s pomočjo koles, ali pa gre za masivne ležalnike, kjer je udobje na prvem mestu. V vsakem primeru izberite vrtno pohištvo, ki odgovarja vašim potrebam in željam.

Naročnik: vidaXL.si 

 

Tagi