Vas mika nakup klimatske naprave? Preberite tole!

Nakupa klimatske naprave se lotite pametno. Pa naj bo v igri prenosna klima, torej klima brez zunanje enote, ali pa nakup klimatske naprave z montažo.

Klimatske naprave: koliko ste pripravljeni plačati?

Začnite na začetku: pri strošku vaše nove investicije v udobje. A pri tem ne pozabite, da tudi za nakup klimatske naprave velja, da za malo denarja dobite kaj malo “muzike”.

Cenejše, a manj učinkovite klimatske naprave bodo porabile več energije za svoje delovanje in slabše hladile ali ogrevale vaše prostore, vse skupaj pa se lahko pošteno pozna na denarnici. Vsekakor se vam začetna investicija več kot splača, saj bodo kakovostne klimatske naprave zagotavljale konstantno temperaturno udobje v bivalnih prostorih, odlikuje pa jih še preprosto upravljanje in vzdrževanje.

Veste, kakšno napravo potrebujete? Morda bo prava prenosna klima!

Prenosna klima – torej klima brez zunanje enote – je v primerjavi z montažno res energijsko manj učinkovite in tudi glasnejša, a je, če ne gre drugače, praktična rešitev.

Klima brez zunanje enote bo prava za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev zgolj prenosna klima. Namestitev je preprosta: poskrbeti je treba le za odvajanje toplega zraka iz prostora skozi cev, ki je lahko napeljana prek odprtega okna, rešetke v zidu ali druge odprtine.

Kaj pa klimatske naprave z montažo?

Klimatske naprave z montažo naj bodo vaša izbira takrat, ko vam prostor, ki ga želite hladiti, omogoča namestitev tako notranje kot zunanje enote.

Zunanjo enoto klimatske naprave z montažo pritrdite na primerne nosilce, z dovolj prostora za nemoteno kroženje zraka. Notranja enota klimatske naprave pa naj bo nameščena v prostor, kjer je najbolj vroče. Zagotovite ji neoviran pretok zraka – tako da ozek hodnik, prostor za zaveso ali nad omaro nikakor ne bo prava odločitev.

Za piko na i pa še nasvet: za kar najlepše in brezskrbno poletje, je pametno, da vgradnjo klimatske naprave z montažo prepustite strokovnjakom.

Naročnik oglasa: Petrol d.d., Ljubljana

 

Tagi