V Rustikani imajo najboljši žar v mestu!

Kadar se odpravite v gostinski lokal, da bi s kakšno dobroto razvajali svoj želodček, ni lepšega občutka, kot to, da že na dvorišču lepo zadiši po dobrotah s pravega žara. Takrat je končni cilj zagotovo samo eden. In sicer čim prej vstopiti, naročiti in se prepustiti razvajanju. Takšnega doživetja, da že daleč pred vhodom v gostinski lokal lepo zadiši, boste doživeli le malo kje.

V Domžalah, natančneje v Rustikani – pizza&grill boste doživeli ravno to. Že daleč pred vhodom na njihov zimsko-letni vrt boste začutili vonj iz pravega žara na oglje, kjer boste sami pri sebi takoj potrdili, da ste se z izbiro tega gostinskega lokala odločili pravilno. Takoj, ko boste stopili v notranjost zimsko-letnega vrta, pa vas čaka še eno presenečenje. Notranjost je namreč opremljena po šefovi zamisli in njegovem trudu, ki vam pričara prekrasen ambient, ki ga ni daleč naokoli. Različni stari rekviziti, ki so razstavljeni po stenah v kombinaciji še drugih motivov, vam bodo takoj padli v oči, hkrati pa bodo v vas obudili občutek domačnosti. Če pa poleg dodamo še prijazno osebje in odlično hrano, potem je to pika na »i«.

Zagotovo se spominjate nekdanje Pizzerije Vijolice na ulici Antona Skoka 2, v Domžalah. Pred nekaj leti se je ta pizzerija preimenovala v Rustikano, vendar so kmalu prvotni najemniki prenehali z delovanjem in zaprli gostinski lokal. Pred dobrim letom in pol pa se je začelo na novo in to v pravi smeri. Najem tega gostinskega lokala je prevzelo podjetje Sožitje v hrani d.o.o., kateri so se stvari lotili na izredno profesionalen način in resnim pristopom, kar se kaže v njihovi ureditvi prijetnega zimsko-letnega vrta in pestri izbiri ponudbe jedi, ki so vse zelo okusne. Seveda tudi z zmernimi cenami, zato vas nikoli ne bo bolelo v denarnici, kadar jih boste obiskali. In seveda, da ne pozabimo še na to: od njih nikoli ne boste odšli lačni in nezadovoljni, saj ne skoparijo s porcijami!

Odprto imajo od ponedeljka do nedelje med 10.00 in 23.00 uro. Vsak dan vam nudijo sveže malice, kosila in ostale jedi po naročilu. Poleg tega imajo za vas na jedilniku osemnajst vrst pizz iz krušne peči ter številne dobrote, ki jih spečejo na pravem žaru na oglje. V njihovi ponudbi z žara boste našli vse od a do ž, kot so domači čevapčiči v panceti, špikani čevapčiči ali špikana pleskavica s sirom, šiš čevapčiči, hišna pleskavica, pikantne klobase, mešano meso na žaru, ražnjiči, polnjena vešalica, svinjski medaljoni, uštipki, kalamari in še bi lahko naštevali. V ponudbi imajo tudi pestro izbiro solat in mešane jedi. Skratka izbira je izredno velika, za vsak okus. Prepričani smo, da ko jih boste enkrat obiskali, se boste radi vračali, tako kot njihove stalne stranke, ki se vedno znova radi vračajo v Rustikano. Sprejemajo pa tudi rezervacije za praznovanje obletnic, rojstnih dni, zaključene družbe … Z današnjim dnem pa so svojo ponudbo še dodatno razširili. Tako vas na novo čakajo sveži pečeni piščanci, sveže svinjske krače pečeni v pečici in sveža svinjska rebra na žaru. Vse skupaj pa boste prejeli v kombinaciji s svežim pečenim krompirjem.

V kolikor pa vam kdaj ne dopušča čas, da bi jih obiskali, pa jih lahko vsak pokličete in to vsak dan. Jedi vam namreč pripeljejo tudi na dom. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 01 721 94 38 ali 031 222 757.

Kje se nahaja Rustikan – pizza&grill?
Na začetku Karantanske ulice v Domžalah, pred nekdanjo slaščičarno Lenček zavijete desno, kjer boste zagledali veliko tablo z njihovim napisom na zimsko-letnem vrtu, ob njem pa se nahaja parkirišče, kjer lahko parkirate svoje vozilo. Seveda pa je poskrbljeno tudi za otroke, saj imajo ob letnem vrtu večje število otroških igral, tako da se vi lahko brez skrbi predate razvajanju z njihovimi jedmi in prijazni postrežbi.

Skratka, predlagamo vam, da jih obiščete in se tudi sami prepričate, da takšnega žara, kot ga imajo v Rustikani ni v Domžalah in širši okolici. Pa dober tek!

Vso ponudbo si lahko ogledate na njihovi spletni strani TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi