V mesecu žensk, namenimo pozornost tudi moškim

Vsak od nas z mislijo, majhno gesto, drobno pozornostjo ali dejanjem na sebi lasten način pokaže odnos, ki ga ima do pomembnih trenutkov in prelomnic. Ozaveščenost o dogodkih in praznikih, ki nosijo posebno simboliko in pomen. S prihodom pomladi se vse prebuja in prvi pomladni cvetovi prinašajo tudi dva posebna praznika, posvečena obema spoloma. Dva pomembna praznika praznujemo ženske, prav tako pa marca praznujejo tudi moški.

V vse bolj priljubljeni butični slaščičarni Bella v središču Domžal, so se odločili marec praznovati malce drugače. Kljub temu, da velja marec za mesec posvečen ženskam, ki simbolizirajo rojstvo in v sebi nosijo upanje, si ob tem vsekakor želijo, da bi med obeležitvijo obeh praznikov, nekaj misli namenili tudi moškim.

V želji, da bi bil letošnji marec prežet z ljubeznijo, toplino in bližino, vas v slaščičarni Bella pričakujejo s posebno ponudbo sladkih dobrot, pripravljenih z manj sladkorja, s katerimi lahko izrazite majhno pozornost, zahvalo in pa priznanje ženskam. Seveda lahko na dan mučenikov presenetite tudi moške in jim namesto sliv, ponudite tudi kakšno drobno sladkost.

Nizka monoporcijska tortica v obliki vrtnice: okus čokolada. (Foto: Slaščičarna Bella)

Predstavljamo vam nekaj idej, zamisli in predlogov, s katerimi lahko letošnje praznike presenetite in z majhno pozornostjo polepšate ter razveselite tako ženske, matere, kakor tudi moške.

8. marec mednarodni dan žena

Izvorno so dan žena poznali pod imenom dan delovnih žena, danes pa velja za mednarodni praznik žensk. Je dan praznovanja ekonomske, politične ter socialne enakopravnosti in dosežkov žensk, ki ga praznujejo 8. marca v približno sto državah sveta. Običajno moški ženskam na ta dan podarijo rdeč nageljček, ki simbolizira boj za pravičnost.

V slaščičarni Bella so se odločili za dan žena pripraviti prav poseben cvetlični motiv – Rožico v čokoladnem cvetličnem lončku z okusom oreo. Slaščica je sestavljena iz biskvita, ki mu je dodana čokoladna krema z Oreo piškoti, bela krema ter drobljeni Oreo piškoti in cvetlica.

Oreo cvetlični lonček z vrtnico. (Foto: Slaščičarna Bella)

10. marec dan mučenikov

Moški so si 10. marec izbrali kot svoj praznik v spomin na 40 mučenikov iz Sebastije v Armeniji, ki se niso želeli odreči krščanski veri in so preminuli mučeniške smrti. Po tradiciji naj bi moški na ta dan kot znak pozornosti in v povračilo za njihov dar izpred dveh dni, od partnerice prejeli suhe slive, trnje in klobaso. Vi pa se lahko odločite tudi drugače in letos partnerja presenetite z drugačnim darilom. Namreč, za dan mučenikov v slaščičarni Bella pripravljajo pralineje številnih okusov, zapakirane v lični darilni embalaži. V paketku so pralineji okusov limonin piškot, lešnik čokolada, raffaello, gozdni sadeži, pistacija in karamela.

Pralineje. (Foto: Slaščičarna Bella)

25. marec materinski dan

Biti mama je posebno in doživljenjsko poslanstvo, ki ga ženska v sebi začuti v trenutku. Na materinski dan pogosto hitimo po cvetličarnah v upanju, da bom našlli primerno rožico, s katero se bomo lahko mami zahvalili za njeno dobroto in ljubezen. Ji ob tem izkazali tudi spoštovanje in hvaležnost. Darila so predvsem simbolične narave, saj v sebi nosijo zahvalo mami za vse, kar je za nas storila v življenju. Še posebej na ta dan radi otroci v vrtcih mamice razveselijo z ustvarjalnimi izdelki, ki so jih sami naredili zanje.

Da bo letošnji materinski dan malce drugačen, lahko otroci svoji mamici poleg risbice podarijo še piškotek na palčki z različnimi motivi.

Popsicli: okus malina in v ozadju monoporcijska tortica: okus skuta borovnica. (Foto: Slaščičarna Bella)

Za dan žena, materinski dan, kakor tudi za dan mučenikov, so v slaščičarni Bella poleg izpostavljenih sladic na fotografiji v ponudbo dodali tudi monoporcijske tortice v obliki vrtnic (okusa: čokoladna polnjena z nutello in sadna z gozdnimi sadeži), piškote na palčki (piškot oblit s čokolado in printom), ter tortica brownie jagoda.

Otroci lahko mamicam polepšate materinski dan s prekrasno lastoročno izdelano risbico, kateri priložite piškotek na palčki z različnimi motivi. Piškotke na palčki oblite s čokolado in printom lahko za dan žena podarite tudi sestram, babicam, tetam, etc.

Moški lahko mamice svojih otrok na materinski dan presenetite s čudovito monoporcijsko tortico v obliki vrtnice. Za dan žena pa ženskam lahko podarite čokoladno tortico polnjeno z nutello ali sadno tortico polnjeno z gozdnimi sadeži.

Pavlova tortica. (Foto: Slaščičarna Bella)

Naj letošnji dan žena, materinski dan in pa dan mučenikov minejo na malce bolj personaliziran in kreativen način. Možnosti in kombinacij je veliko, zato lepo vabljeni tudi v mesecu posvečenem ženskam, v butično opremljeno slaščičarno Bella, kjer boste v že tako pestri, raznoliki in izjemno bogati ponudbi sladkih dobrot lahko poiskali tisto, ki vas bo pritegnila. Morda boste odkrili kakšno prisrčno idejo in navdih. Opazili in si zaželeli drobno sladko pozornost, ki prinaša veliko veselje. Presenečenje s pridihom osebne note in kreativnosti.

Visoka monoporcijska tortica v obliki vrtnice: okus gozdni sadeži. (Foto: Slaščičarna Bella)

V slaščičarni Bella, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 88 v Domžalah (SPB-1) vas z veseljem pričakujejo od ponedeljka do petka od 8:00 – 20:00, v soboto in nedeljo od 8:00 – 20:00.

Naročnik oglasa: Maja Habjan s.p.

 

Tagi