Usedline – drama Katarine Morano in Žige Divjaka predvidoma zadnjič na odru MGL

Ne zamudite zadnje letošnje ponovitve – v soboto, 30. decembra 2023, ob 19.30

Drama govori o družini – o treh odraslih otrocih in njihovih partnerjih, ki pospravljajo stanovanje nedavno preminule mame. Predmeti, ki jih počasi zlagajo v škatle, v njih sprožajo spomine iz otroštva, odkrivajo čustvene rane in drezajo v nikoli izrečene frustracije.

Predstava stavi na izrazito intimno doživljanje odnosov in komunikacije med družinskimi člani. Eden od gledalcev je po ogledu predstave zapisal: »Besedilo je tako, da se v kakšnem koščku vsak prepozna. Pohvale vsem ustvarjalcem.«

Več nagrad za eno uprizoritev

Šesterica vrhunskih igralcev – Mirjam Korbar, Jana Zupančič, Matej Puc, Mojca Funkl, Lotos Vincenc Šparovec in Lara Wolf k. g. – je pod vodstvom režiserja Žige Divjaka in z močnim besedilom dramatičarke Katarine Morano z Usedlinami dobila kar nekaj nagrad.

Na dveh osrednjih slovenskih gledaliških festivalih je drama prejela nagrado za najboljše besedilo, na 53. Tednu slovenske drame pa kar dve nagradi: nagrado po izboru občinstva in posebno nagrado za učinkovit uprizoritveni postopek po izboru žirije.

Mirjam Korbar, ki igra Mamo, in Jana Zupančič, ki igra hčerko Milo, sta prejeli igralske nagrade: Mirjam Korbar je prejela Borštnikovo nagrado za igro, Jana Zupančič pa igralsko nagrado Duše Počkaj in nagrado Prešernovega sklada.

Ne zamudite zadnje letošnje ponovitve – v soboto, 30. decembra 2023, ob 19.30

 

 

Tagi