Trendi na področju poročnih oblek v 2024

Iskanje popolne poročne obleke, tiste, ki ji boste brez pomisleka rekli “da”, je vznemirljiva in zahtevna izkušnja. V poplavi oblek, krojev, materialov in modnih trendov je pomembno predvsem, da pri izbiri ostanete zvesti sami sebi, svojemu stilu in željam. Na modnih brveh so se letos že sprehodile številne priznane znamke, ki krojijo trende, ki jih bodo neveste nosile naslednjo pomlad in poletje.

Cvetlični vzorci, metuljčki in drugi elementi

Med prvmi opaznejšimi trendi so poročne obleke, ki jih dopolnjujejo cvetlični vzorci, metuljčki in bleščice. Ne glede na to, ali gre za razkošno ali preprosto obleko, imajo pri oblikovanju takšni detajli pogosto pomembno vlogo, ki ji daje tisti pridih elegance, glamurja in igrivosti. Navadite se na krila s cvetličnimi našitki, oblekami, ker je zgornji del obleke v obliki metuljčka ali na poročne obleke z bleščicami, saj bodo pogosta izbira bodočih nevest.

Globoki izrezi so in

Pozabite na sramežljivost in na premajhne ali prevelike prsi, globoki V izrez je spet in! Ne glede na to, ali so prosojni, čipkasti ali iz satena, v poročni obleki z globokim izrezom boste dajali vtis prefinjenosti, elegance in zapeljivosti, poudarili pa bodo tudi vašo ženstvenost.

Poročne obleke z rokavi

V prihodnjem letu se bodo neveste s »off the shoulder« oblekami prelevile v prave Disneyjeve princese. Takšne obleke imajo rokave, ki izgledajo tako, kot da so se naramnice snele iz ramen in so prijeten detajl celoti. Pri tem seveda ne moremo tudi mimo trenda poročne obleke z dolgimi rokavi.

Prosojni materiali

Čeprav je poročna obleka iz satena še vedno ena pogostejših izbir, pa ga bodo v prihodnjem letu izpodrinili prosojni materiali. To sicer ni takšno presenečenje, saj je prosojni material priljubljen že od nekdaj, vendar le v obliki dodatkov, redko kot glavni material obleke. Na eni strani je zaradi prosojnega tila lahkotna poročna obleka, na drugi strani pa ji daje eleganco, minimalizem in zapeljivost. Velikokrat prosojne elemente obleke krasijo čudoviti detajli in cvetlični vzorci.

Ogrinjala namesto tančice

Marsikdo si ne predstavlja poročne obleke z ogrinjalom, vendar ko boste videli in našli takšno obleko, vas bo zagotovo prepričala. Ogrinjala postajajo sodobne tančice. Izdelana so iz satenastih, poltransparentnih ali prosojnih materialov, sam kroj pa je lahko minimalističen ali dopolnjene z vzorci in dodatki. Nekaj drugačnega za tiste neveste, ki so korak pred časom.

Lahkotna poročna obleka v »boho« stilu

Trendi na področju poročnih oblek so različni – od bogatih oblek v stilu princes, do oprijetih in zapeljivih krojev, do klasičnega A kroja… Seveda pa je potem tu še nekoliko bolj sproščen stil in lahkotna poročna obleka v »boho« stilu. Takšna poročna obleka izgleda udobno, sproščeno in naravno. Skoraj tako, da bi jo lahko nosili za različne priložnosti tudi po poroki.

Naročnik oglasa: Sanjska obleka

 

Tagi