Tosamina in Heliosova koča združili moči

Domžalski podjetji Helios in Tosama sta imeli dolga leta v lasti vsaka svojo kočo na Veliki planini, ki sta stali ena poleg druge. Potem sta obe podjetji koči, skupaj z ostalimi počitniškimi namestitvami, prodali. No, zdaj pa sta sosednji koči dveh sosednjih domžalskih podjetij združili moči. Koča Bistra (nekdaj Heliosova koča) in Koča Zlatorog (nekdaj Tosamina koča) sta postali del luksuznih koč »Pravljice na Veliki planini«.

Heliosova koča, koča Bistra, je v bila prenovljena pred leti, potem ko je kar nekaj časa samevala. Koča je ena najlepših in najbolj urejenih koč in je del luksuznih koč “Pravljice na Veliki planini” Le streljal stran pa stoji Koča Zlatorog, ki je bila po prodaji namenjena privatni uporabi, nato pa je dobila novega lastnika in med korono doživela prenovo. S tem pa se kot tretja koča pridružila Koči Ojstrica in Koči Bistra ter postala del »Pravljice na Veliki planini«.

Pri gostih, tako Slovencih kot tujcih, sta obe koči zelo priljubljeni in si ju pogosto izberejo za preživljanje svojega oddiha. V zadnjem letu na Veliki planini gostijo vse več Slovencev, ki so končno spoznali, kako lepa je Velika planina, predvsem pa da morje ni več edini kraj, kamor se lahko odpravijo dopustovat.

Čeprav sredi Velike planine, koče nudijo vse udobje, ki ga na tej nadmorski višini (1.600 m) ne bi pričakovali. Povsem na novo opremljene in prenovljene koče imajo talno gretje, tuš, toplo vodo, moderno opremljeno kuhinjo, velik prostor za druženje ob kaminu, savno, pogosto pa so tudi kraj, kjer fantje zasnubijo dekleta ali pa se pari celo poročijo. Eden zadnjih takih je bil nekdanji košarkar Union Olimpije Devin Oliver, ki je za snubitveni kraj izbral prav Veliko planino in Kočo Bistra. Tako kot zaroke pa so vse bolj pogoste tudi poroke.

Pravljica na Veliki planini se lahko pohvali s celostno izkušnjo, ki jo ponudi svojim gostom, ki so predvsem navdušeni nad gostoljubjem, udobjem in čistočo vseh koč. Tako kot lani, tudi letos za bivanje v kočah prejemajo turistične bone in prav tako bodo tudi nove, prejšnji teden najavljene turističe bone, ki jih bomo državljani prejeli ta teden.

Več informacij o kočah Pravljice na Veliki planini najdete na njihovi spletni strani www.koca.si.  

Tagi