Svetujemo, kako izbrati visokotlačni čistilec!

Mnogo ljudi ima doma visokotlačni čistilec. Če ne drugega, pa je marsikdo že razmišljal o njegovem nakupu. Ker pa je izbira visokotlačnih čistilcev danes zelo pestra, je glavno vprašanje, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri pravega modela.

Princip delovanja visokotlačnega čistilca je tak, da omogoča čiščenje pod visokim tlakom, kar pomeni, da v mnogih primerih ne potrebujete nobenih čistil. Za svoje delovanje potrebujejo le dovod vode, ki je lahko mrzla ali topla, in seveda vir električne energije (razen v primeru baterijskih modelov).

Visokotlačni čistilci zagotavljajo od 10 do 50-krat močnejši vodni curek, kot pa običajne cevi za zalivanje. Ključnega pomena pa je, da pri tem porabijo kar za 80 % manj vode. Zaradi svojega načina delovanja, je uporaba visokotlačnih čistilcev skoraj brez omejitev in jih lahko uporabljamo za pranje:

  • avtomobilov, motorjev, avtodomov, prikolic, koles,
  • vrtnega pohištva in orodja,
  • ograj, balkonov in teras,
  • bazenov in okolice hiše,
  • rolet in fasade,
  • tlakovanih ali asfaltiranih dovoznih poti
  • in za številne druge namene.

Različne vrste visokotlačnih čistilcev

Visokotlačni čistilec je izumilo podjetje Kärcher, ki že od leta 1950 nenehno izboljšuje princip njegovega delovanja.

Zato ni nič nenavadnega, da so vam pri Karcherju na voljo različne serije visokotlačnih čistilcev, ki so namenjeni domači in profesionalni uporabi.

  • Visokotlačni čistilci Smart Control so primerni za najzahtevnejše uporabnike, saj imajo najvišjo stopnjo funkcionalnosti . To je prvi visokotlačni čistilec, ki je povezan z mobilno aplikacijo, kar vam omogoča še učinkovitejše čiščenje, praktične nasvete in optimalno raven tlaka.
  • Visokotlačni čistilci Power Control vam ponujajo popolno moč, pametne nasvete in zmogljivo opremo. Pri tem naj izpostavimo razpršilno pištolo Power Control, ki vam omogoča prikazovanje tlaka in preprosto preklapljanje med visokotlačnim delovanjem in čistilom.
  • Visokotlačni čistilci Compact so odlične naprave za vse tiste, ki iščete prenosni čistilec v kompaktni izvedbi. Zasedejo vam minimalno prostora, kar omogoča preprosto shranjevanje, hkrati pa so vedno pripravljeni za uporabo.
  • Visokotlačni čistilci K2 Battery so baterijske izvedbe visokotlačnega čistilca in so primerni za vse tiste situacije, ko električne vtičnice nimate v bližini. Zaradi tega so izjemno lahki, priročni, vendar hkrati še vedno dovolj zmogljivi za čiščenje trdovratne umazanije.

Kaj morate upoštevati pri izbiri visokotlačnega čistilnika?

Popolnoma logično je, da se vsakdo ob nakupu visokotlačnega čistilca znajde v precepu, katerega izbrati. V nadaljevanju izpostavljamo nekaj najpomembnejših dejavnikov, na katere morate biti še posebej pozorni. Seveda pa ob tem nikoli ne pozabite na vaše potrebe in želje.

Razredi zmogljivosti

Visokotlačni čistilci se razlikujejo glede na moč svojega delovanja, zato jih uvrščamo v različne razrede zmogljivosti. Ti se sicer ločijo od proizvajalca do proizvajalca, načeloma pa velja, da večja moč pomeni več vode in več pritiska, posledično pa tudi učinkovitejše čiščenje večjih površin.

Kakšno moč visokotlačnega čistilca boste izbrali, je odvisno predvsem od tega, za kakšne namene ga boste uporabljali. Najbolj zahtevni boste verjetno izbrali najzmogljivejše modele Kärcher visokotlačnih čistilcev razredov K7 in K5.

V kolikor potrebujete čistilec za čiščenje manjših in nezahtevnih površin, priporočamo začetne modele K2. Za odstranjevanje zmerne umazanije, pa vam bodo dobro služili modeli srednjih razredov K3 in K4.

Moč čiščenja glede na površino

Pri izbiri visokotlačnega čistilca ne spreglejte tudi podatka o tem, kakšno moč čiščenja vam omogoča glede na površino, ki jo morate očistiti. Če ima visokotlačni čistilec večji pretok, potem bo določeno površino hitreje očistil, kar je razvidno iz podatka o površinski moči obdelave. Ta vam pove, koliko površine lahko operete v eni uri.

Kakšno vrednost površinske moči potrebujete, je zopet odvisno od vaših potreb.

Možnosti delovanja in pripomočki

Proizvajalci visokotlačnih čistilcev ponujajo številne možnosti delovanja in različne tehnike pranja, vendar velja ob tem temeljito razmisliti, ali vse to resnično potrebujete.

Pripomočki so sestavni del vsakega visokotlačnega čistilca in se razlikujejo glede na model in proizvajalca. Dobro razmislite, kaj potrebujete in skušajte vse dodatne pripomočke kupiti v paketu – praviloma velja, da je to cenejši način kot pa, če bi kupovali posamezne pripomočke.

Glede na to, da smo vam razjasnili nekaj osnovnih pojmov o visokotlačnih čistilcih, verjamemo, da bo izbira lažja.

Vsekakor pa pri tem ni odveč poudariti, da se vam začetna naložba v kakovostni visokotlačni čistilec zelo hitro obrestuje. Delo z njim je opravljeno hitreje in učinkovitejše, vam pa zato ostane več prostega časa za druge prijetnejše aktivnosti.

Naročnik oglasa: Karcher, d.o.o.

 

Tagi