Strešni nosilec in kovček – vaša najboljša izbira za smučanje in dopust!

Zima je pred vrati in verjetno že razmišljate, kako boste najbolje izkoristili lepe sončne dni na snegu. Smučanje je zagotovo ena od aktivnosti, ki je trenutno zelo priljubljena in če si želite olajšati svoje smučarske izlete, potem sta strešni nosilec in kovček nepogrešljiv dodatek k vašemu vozilu.

Ker pa je ponudba strešnih nosilcev in kovčkov danes zelo pestra, se marsikomu poraja vprašanje, kateri je pravi. Če želite o tem izvedeti nekoliko več, ste na pravem mestu.

Kako izbrati pravi strešni nosilec?

Primeren strešni nosilec je pogoj, če želite na strehi vozila prevažati opremo oziroma tovor. In tako kot je ogromno različnih modelov avtomobilov, poznamo tudi veliko različnih modelov strešnih nosilcev.

V grobem jih delimo na dve kategoriji, in sicer na tiste, ki se pritrdijo direktno na streho vozila in na strešne nosilce za vozila s klasičnimi in z integriranimi sanmi.

Koristni podatki pri izbiri strešnega nosilca so podatki o znamki in modelu vozila, karoseriji vozila in letu izdelave.

Izberete lahko katerega od tipskih modelov nosilcev ali pa se odločite za enega od univerzalnih strešnih nosilcev. Ti so primerni za večino osebnih in gospodarskih vozil, poleg tega pa lahko nanje brez težav pritrdite katerikoli strešni kovček, nosilce za smuči ali druge nosilce za prevoz opreme.

Strešni kovček – čemu ga potrebujete?

Ljudje se v prostem času ukvarjamo z različnimi športnimi aktivnostmi in tudi na počitnice ter dopust se običajno odpravimo oboroženi z različno športno opremo. Zato v našem vozilu hitro zmanjka prtljažnega prostora, ki ga lahko enostavno povečamo s strešnim kovčkom.

Več kot očitno je, da je strešni kovček postal v zadnjem času nepogrešljiv dodatek k našim vozilom. Čeprav so nekateri mnenja, da je uporaben le, ko se odpravljamo na dopust, pa temu ni tako.

Ravno obratno – strešni kovček lahko uporabljate praktično celo leto. V njem lahko prevažate prtljago, ko se odpravljate na dopust, zelo prav pride v primeru prevoza športne opreme za športne aktivnosti ali zgolj za prevažanje drugega tovora.

Sedaj, ko je zima, je strešni kovček odlična rešitev za prevoz smuči, snowboardov in druge smučarske opreme.

Kako izbrati pravi strešni kovček?

Strešni kovčki se med seboj razlikujejo po dolžini, širini in volumnu. Kakšnega boste izbrali, je močno odvisno od tega, kaj boste v njem prevažali.

Upoštevajte, da boste za prevoz smučarske opreme potrebovali dovolj dolg strešni kovček. Če pa nameravate v poletnem času poleg njega na strehi prevažati še kolesa, potem ne spreglejte tudi njegove širine. Če iščete strešni kovček zgolj za prevoz prtljage, potem je ta lahko tudi krajši in širši, ki ima običajno več prostora.

Pri izbiri strešnega kovčka pa ne pozabite tudi na vaše vozilo. Če imate višje vozilo, potem boste v širokem strešnem kovčku težko dostopali do prtljage. V tem primeru je izbira ožjega in daljšega veliko boljša rešitev. Predolg strešni kovček pa lahko dela težave vsem lastnikom manjših vozil, saj lahko ovira odpiranje prtljažnih vrat.

Nasveti za pravilno montažo strešnih nosilcev in strešnega kovčka

Pri prevozu opreme v strešnem kovčku moramo vedno upoštevati vse zahtevane varnostne ukrepe. Poleg tega, da prilagodimo način vožnje in prtljago ustrezno zložimo, moramo biti še posebej pozorni na montažo.

Predstavljamo nekaj nasvetov za pravilno in varno mntažo strešnih nosilcev in strešnega kovčka:

  • Pred namestitvijo si vzemite dovolj časa in dobro preberite navodila.
  • Temeljito očistite streho vozila, saj lahko umazanija preprečuje pravilno namestitev.
  • Strešne nosilce in kovček dobro pritrdite; pri tem uporabite mazilo za lažjo namestitev vijakov in ostalih elementov.
  • Preverite, ali so strešni nosilci in kovček dobro pritrjeni.
  • Pazite na težo in višino tovora.

V zimskem času lahko strešni kovček nadomestite s strešnimi nosilci za smuči

V zimskem času lahko strešni kovček nadomestite z nosilci za smuči, ki so zasnovani izključno za prevoz smuči. Vendar pozor! V tem primeru poskrbite za dovolj prostora v prtljažniku vozila, saj boste morali vanj pospraviti še vso preostalo smučarsko opremo, kot so palice, smučarski čevlji, čelade in vse, kar potrebujete za smučanje.

Nosilce za smuči delimo v dve kategoriji:

  • klasični nosilci za smuči, ki se pritrdijo na strešne nosilce;
  • magnetni nosilci za smuči, ki se namestijo direktno na streho vozila, z izjemo vozil z aluminijasto streho.

Z nosilci za smuči lahko prevažate različno število parov smuči. Običajno so to 4 pari smuči ali 2 snowboard deski, medtem ko boste v ponudbi naleteli tudi na nosilce za smuči za prevoz šestih parov smuči ali štirih snowboard desk.

Z izbiro strešnega kovčka preživite brezskrben smučarski dan!

Ugotovili smo, da so strešni kovčki nepogrešljiva dodatna oprema za vse tiste, ki radi aktivno preživljate prosti čas in dopust. Še posebej pa so primerni za vse ljubitelje smučanja, saj omogočajo enostaven in eleganten prevoz smučarske opreme.

Z izbiro strešnega kovčka si boste svoj smučarski izlet naredili še bolj brezskrben in preprost. Vse, kar potrebujete, je le še lep sončen dan. Pa srečno!

Naročnik oglasa: RDOplus d.o.o.

 

Tagi