Spoznaj vrhunska električna kolesa Scott!

Električna kolesa imajo številne prednosti, zato se nad njimi navdušuje vedno več uporabnikov. Pred nakupom električnega kolesa je pametno poznati nekatere njihove glavne značilnosti in najbolj priljubljene blagovne znamke. Vas zanima, katere so to?

Prvo električno kolo se je pri nas pojavilo leta 2009, vse od tedaj pa beležimo neprestano rast prodaje. Dejstvo je, da postajajo pri nas električna kolesa čedalje bolj priljubljena, zato je sedaj skrajni čas, da jih pobližje spoznate.

Glavne značilnosti električnih koles

Na prvi pogled električno kolo spominja na klasično kolo. Največja razlika je v tem, da ima na svojem okvirju nameščeno baterijo, ki omogoča lažji pogon kolesa takrat, ko je to najbolj potrebno. Električno kolo torej deluje s pomočjo našega pedaliranja in dodatne električne pomoči kolesa.

Poleg baterije ima vsako električno kolo tudi nadzorno enoto in kontrolne tipke na krmilu kolesa. Te omogočajo lažje upravljanje kolesa in stopnjo električne pomoči. Kljub električnemu pogonu, je pri električnih kolesih še vedno potreben pritisk na pedala, ki pogonu doda del svoje moči.

Na prvih električnih kolesih so bile nameščene baterije z dosegom 30 km, danes pa je tehnologija napredovala do te mere, da lahko z eno polnitvijo opravimo od 80 do 170 km.

Ta se prazni hitreje, kadar kolesarimo navkreber, končni doseg pa je odvisen tudi od mase kolesarja, načina vožnje, temperature v zraku in modela kolesa.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri električnega kolesa?

Če kupujete električno kolo, je specializirana kolesarska trgovina vsekakor pravi naslov za to. V njej vam bodo zaposleni najbolje svetovali, katero kolo je pravo za vas.

Kljub temu pa se ni odveč že pred obiskom pozanimati o nekaterih pomembnih informacijah, na katere morate biti pozorni pri izbiri električnega kolesa.

Velikost okvirja

Velikost okvirja je eden najpomembnejših dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri nakupu električnega kolesa.

Proizvajalci električnih koles ponujajo različne velikosti okvirja in izbira le tega je odvisna predvsem od naše telesne višine. Prava velikost okvirja vpliva na udobje, varnost in sposobnost kontrole kolesa, zato tega dejavnika nikakor ne zanemarite.

Namen električnega kolesa

Prvo električno kolo je bilo sicer mestno kolo, vse od tedaj pa so e-kolesa doživela pravi preporod.

Danes so nam na voljo različni modeli električnih koles, s katerimi se lahko odpravimo na daljše ture in različne terene.

V ponudbi kolesarskih trgovin boste naleteli na:

  • električna mestna,
  • gorska,
  • treking,
  • gravel,
  • cestna kolesa.

Pred nakupom se morate torej odločiti, po kakšnem terenu se boste pretežno vozili.

Zmogljivost baterije in doseg

Električna kolesa imajo lahko svinčene ali Li-Ionske baterije, ki so veliko boljša izbira, zaradi nižje teže, večje zmogljivosti in hitrejšega polnjenja.

Zmogljivost baterije se giblje od 300 do 750 Wh in od nje je v največji meri odvisen doseg električnega kolesa. Kar pa ni vedno nujno, saj je doseg odvisen tudi od načina vožnje, teže kolesarja, števila in naklona vzponov ter učinkovitosti pogonskega sistema.

Položaj elektromotorja

Elektromotor je pri električnih kolesih lahko vgrajen v pesto prednjega oziroma zadnjega kolesa ali v srednji del med pedali.

Najcenejša različica je sprednji motor, ki zahteva več pazljivosti pri vožnji. Za najbolj naraven občutek poskrbi v sredini vgrajen motor, vendar je ta najdražji.

Motor v pestu zadnjega kolesa pa zahteva največ vzdrževanja.

Električna kolesa Scott

Scott je eden vodilnih proizvajalcev koles, ki vedno znova navdušuje s svojimi novostmi in tehnologijami. Vsa Scott kolesa so izjemno kakovostna, ne glede na to, ali gre za cestna, gorska, treking ali električna kolesa.

Scott je svojo prvo linijo električnih koles lansiral leta 2011. Vse od tedaj pa lahko spremljamo izjemen napredek te blagovne znamke koles, rezultat katerega so izjemno zmogljiva, lahka in udobna električna kolesa, ki so primerna za vse terene.

Če si želite najbolj zmogljive vožnje po brezpotjih in neokrnjeni naravi, potem ne spreglejte njihove ponudbe električnih gorskih koles. Ti navdušujejo z baterijami v razponu od 500 do 704 Wh, pri določenih modelih pa je možen priklop zunanje enote, ki izhodiščno moč poveča na neverjetnih 1125 Wh.

Električno gorsko kolo Scott Lumen e-ride

Scott Lumen e-ride je z neverjetnih 15,5 kg najlažje električno kolo Scott. Opremljen je z električnim pogonom znamke TQ, ki med pedaliranjem omogoča kar do 200 % asistence. Kapaciteta baterije je 360 Wh in jo je s pomočjo zunanje enote mogoče povečati za 160 Wh. Ker je popolnoma integrirana v okvir, je praktično nevidna.

Električno kolo Scott Lumen e-ride upravljate s pomočjo ročice na krmilu, pri čemer lahko izbirate med tremi stopnjami pomoči. Na krmilu je tudi preizkušen TwinLock sistem za zaklepanje zadnjega amortizerja in vilic ter upravljanje s potopno sedežno oporo, kar naredi vožnjo še udobnejšo.

Za brezskrbno vožnjo z minimalno napora, so električna kolesa Scott idealna izbira. Preverite ponudbo in hitro boste ugotovili, zakaj so za vas najboljša rešitev.

Naročnik oglasa: Wheelbase Shop

Tagi