Slovenska Ehrana pod okrilje španske hitro-rastoče platforme Glovo

Špansko zagonsko podjetje Glovo in slovenska Ehrana uradno napovedala združitev

Iz Glova, enega od vodilnih globalnih podjetij za dostavo izdelkov na dom, so danes sporočili, da so dosegli dogovor o združitvi z vodilnim slovenskim podjetjem v sektorju, Ehrana. Prenos in združitev naj bi se tudi uradno zaključila v naslednjih nekaj mesecih, Glovo in Ehrana pa že podrobno načrtujeta tranzicijsko strategijo, ki bo ugodna tako za uporabnike, kot tudi za partnerje in dostavljavce.

Glovo, mednarodna platforma s sedežem v Barceloni, ne ponuja zgolj dostave hrane na dom iz restavracij, temveč svojim uporabnikom nudi tudi ostale produkte, kot so denimo živila in farmacevtski izdelki. Priljubljen španski start-up širi svojo prisotnost v vzhodni Evropi zahvaljujoč financiranju t.i. “Serije F”, v kateri so zbrali vrtoglavih 450 milijonov evrov, kar predstavlja rekordni znesek v zgodovini zagonskih podjetij v Španiji. V začetku letošnjega leta je podjetje sklenilo tudi 100 milijonov evrov vredno partnerstvo s švicarskim nepremičninskim podjetjem Stoneweg, usmerjeno v razvoj novo-ustanovljene Q-Commerce divizije, ki bo sodelovala pri vzpostavitvi mikro distribucijskih centrov znotraj mestnih središč.

Z nadaljnjim širjenjem po vsej Evropi se v Glovu zavzemajo za dvig svojih tehnoloških zmogljivosti in sistemov na najvišjo raven. Leta 2019 je podjetje odprlo svoje drugo tehnološko središče v Varšavi na Poljskem, letos pa so napovedali odprtje še dveh dodatnih centrov v Madridu in Kijevu ter s tem povezano rast inženirske ekipe iz 300 na kar 500.

Óscar Pierre, CEO Glovo je v izjavi za javnost dejal: “V Vzhodni Evropi rastemo hitro in vidimo še ogromno neizkoriščenega potenciala. Ehrana je resnično močan igralec na lokalni ravni in v združitvi vidimo strateško priložnost za vstop na nov trg kot tudi za nadaljnjo krepitev našega vpliva v regiji, kjer priljubljenost storitev spletne dostave narašča. Z ekipo pri Ehrani tesno sodelujemo in podrobno načrtujemo, da bi zagotovili kar se da nemoteno tranzicijo z minimalnimi motnjami tako pri uporabnikih, kot tudi pri partnerjih in dostavljavcih. Veseli nas, da bomo v Slovenijo prinesli svoje izkušnje in znanje iz tujine, ter da bomo obogatili ponudbo in kakovost dostave hrane in ostalih izdelkov na dom.”

Združitve se veselijo tudi pri Ehrani, pravi Borut Markelj, CEO in eden od ustanoviteljev: “Z inovativnim poslovnim modelom, globalno vizijo in strategijo usmerjeno v hitrost storitve, je Glovo v preteklosti že večkrat pritegnil našo pozornost. Veseli smo, da bo tudi Ehrana odslej del mednarodne zgodbe o uspehu, saj verjamemo, da bo združitev prinesla dodano vrednost tako za naše uporabnike in poslovne partnerje, kot tudi za slovenski sektor dostave na dom.”

Miha Ulčar; Foto: Ehrana, Glovo

 

Tagi