Servis skirojev – vse, kar vas zanima!

Število skirojev je na naših ulicah čedalje večje. Napredek v tehnologiji je prispeval k temu, da to ni več samo športni rekvizit, ampak je s pomočjo baterije tudi zelo priljubljeno prevozno sredstvo.

Električni skiro je, podobno kot telefon ali avto, za marsikoga nepogrešljiv v vsakodnevnem življenju. Zaradi tega je tudi večja verjetnost, da se pokvari, če želimo biti varni na cesti, pa ga je potrebno tudi redno vzdrževati in servisirati.

Tako je servis skirojev na primer enako pomemben kot servis telefonov in vse, kar vas zanima, boste izvedeli v nadaljevanju.

Električni skiro – priljubljeno prevozno sredstvo z mnogimi prednostmi

Električni skiro je na prvi pogled podoben klasičnemu skiroju na nožni pogon, vendar s to razliko, da ima nekaj ključnih sestavnih delov, ki jih klasični skiro nima.

Med njimi je zmogljiva baterija, ki motorju skiroja zagotavlja dovolj energije za pogon. Upravljanje s skirojem pa omogoča krmilnik, ki se nahaja na ročaju skiroja.

Električni skiroji dosežejo različno visoke maksimalne hitrosti, kar je odvisno od modela. Gibljejo se med 25 in celo 35 km/h, pri čemer je moč motorja mogoče povečati s programsko optimizacijo elektronike.

Čeprav hitrost ni primerljiva z avtomobili in motorji, pa ste z električnim skirojem pogosto lahko hitreje na cilju, saj vam omogoča enostavno manevriranje v prometu tudi v največjih konicah.

Kdaj je potreben servis skirojev?

Napredek v tehnologiji skirojev pa je povzročil tudi to, da jim je potrebno nameniti nekoliko več pozornosti tudi z vidika vzdrževanja in servisiranja.

Pomembno je, da redno pregledujete vse mehanske dele skiroja in se odločite za redni servisni pregled vsaj enkrat letno. Na njem vam skiro popolnoma pregledajo in po potrebi zamenjajo obrabljene dele, vijake in druge sestavne dele.

Popolnoma logično je, da je servis skirojev potreben tudi takrat, ko se vaš skiro pokvari. Pa si poglejmo, katere so najpogostejše okvare, ki vam jih brez večjih težav popravijo na servisu skirojev:

  • Predrte ali prazne pnevmatike: Pnevmatike so eden najbolj izpostavljenih delov skiroja. Zelo pogosto se zgodi, da se pnevmatika predre ali izpusti zračnica. Menjava gume običajno ni komplicirana, zato je takšno popravilo opravljeno že v dobri uri, pri čemer je pomembna predvsem izbira ustreznih gum.

  • Okvara zavore: Brezhibne zavore so ključnega pomena za varno vožnjo s skirojem. Zato se je potrebno ob najmanjši okvari oglasiti na servisu, kjer vam jih po potrebi zamenjajo ali popravijo.
  • Okvara krmilnika: Pogosto se zgodi, da je pokvarjen tudi krmilnik na ročaju skiroja. Ročica za plin je med najpogosteje uporabljenimi elementi, zato se le ta pogosto pokvari ali zlomi. V tem primeru ne preostane nič drugega, kot da se jo zamenja.
  • Poškodovan blatnik: Čeprav se marsikomu zdi blatnik manj pomemben del skiroja, pa vas zaščiti pred umazanijo in vodo. Najpogosteje so blatniki skiroja mehansko poškodovani, zato so običajno potrebni zamenjave.
  • Napaka baterije in matične plošče: Kadar se električni skiro ne prižge ali ugasne, ali pa ob prižigu piska, je velika verjetnost, da je prišlo do okvare matične plošče ali baterije.
  • Programske napake in nadgradnje: Več elektronike v električnem skiroju pomeni tudi večje tveganje za programskimi napakami. Vendar so tudi te odpravljive, lahko pa se kadarkoli odločite tudi za njeno nadgradnjo. Med najpogostejšimi je zagotovo povečanje maksimalne hitrosti skiroja.

Servis skirojev pa lahko obiščete tudi v primeru, če potrebujete katerega od rezervnih delov. Vsi tovrstni servisi imajo običajno pestro zalogo različnih rezervnih delov, zato se lahko oglasite pri njih tudi, če potrebujete zgolj torbico, držalo za telefon ali kljukico za obešanje.

Kako poteka servis skirojev?

Kakovostno popravilo skiroja je pomembno za vsakogar, ki električni skiro uporablja kot prevozno sredstvo. Poleg kakovosti pa ne pozabite tudi na hitrost popravila – ta je ključnega pomena, če želite svoj skiro čim hitreje zopet uporabljati.

  1. V primeru okvare skiroja vam svetujemo, da obiščete servis skirojev, ki vam nudi hitre, kakovostne in učinkovite storitve.
  2. Izbrani ponudnik servisa skirojev bo najprej ocenil vrsto okvare.
  3. Če okvara ni rešljiva takoj, bo vzel vaše kontaktne podatke in opravil natančen pregled skiroja. Čas popravila je odvisen predvsem od okvare, v splošnem pa velja, da imajo servisi s pestro ponudbo rezervnih delov zelo kratek rok popravila.
  4. Ko je vaš skiro popravljen, ste o tem nemudoma obveščeni preko elektronske pošte ali telefonskega klica in skiro lahko prevzamete kadarkoli v času uradnih ur.

Pomemben podatek za vas je verjetno tudi, koliko stane servis skirojev. Cena popravila je v največji meri odvisna od vrste okvare. Menjava pnevmatike je na primer cenejša od menjave krmilnika. Res pa je, da so določeni rezervni deli že sami po sebi dražji od drugih, zato je cena popravila odvisna tudi od blagovne znamke in modela skiroja.

Ne glede na to, ali skiro uporabljate vsak dan ali zgolj občasno, je varnost vedno na prvem mestu. Poskrbite, da bo vaš skiro vedno v brezhibnem stanju!

Naročnik oglasa: Mobistekla.si 

 

Tagi