S čim pa boste vi popestrili vaš dom?

Da se boste v svojem domu vedno odlično počutili, mu privoščite nekaj osvežitve. Presenečeni boste, kako veliko razliko lahko dosežete že z majhnimi spremembami.

Dom je tisti prostor, kjer se počutite varne, si nabirate moči za vaše delo, vsakdanje aktivnosti in kjer nasploh preživite veliko časa. Predvsem zato si morate prizadevati, da se boste med štirimi stenami počutili prijetno.

Kot se hitro naveličamo oblačil, obutve ali videza nasploh, enako velja tudi za naš interier. Renovacija doma običajno zaradi (pre)dolgega trajanja in velikih stroškov ne pride v poštev, a dovolj bo že nekaj majhnih sprememb, zaradi katerih se boste spet počutili prijetno v domačem ambientu.

Preden nakupom postelje izmerite prostor

Ali ste vedeli, da pravzaprav kar tretjino svojega življenja prespimo? Prav zato je pomembno, da se v spalnici dobro počutite, izberite pa tudi pohištvo, ki vam bo to omogočalo. Najpomembnejša je tako izbira zakonske postelje. Preden se odločite za nakup kakovostne postelje, preverite, koliko prostora imate na voljo v vaši spalnici. Če ste s prostorom nekoliko omejeni, izberite ožjo posteljo, v večji sobi pa se lahko odločite za razkošnejšo posteljo z baldahinom ali pa oblazinjenim vzglavjem, ki je letos nadvse v trendu.

V ponudbi so različne dimenzije postelj, izbirate pa lahko med boxspring posteljami, ki so nekoliko višje, odločite se lahko za masivno leseno posteljo ali pa posteljo z oblazinjenim vzglavjem, vendar ji boste morali pri čiščenju posvetiti nekoliko več časa.

Ne pozabite na balkon

Če imate tudi vi v svojem stanovanju na balkonu majhno zeleno oazo, tudi tam poskrbite za kvaliteto bivanja in nikakor ne zanemarite videza svojega balkona. V ponudbi je pester nabor balkonskega pohištva, pred nakupom pa prav tako preverite, koliko prostora imate na voljo. Lahko se odločite nakup za balkonskih kompletov ali pa balkonskih klopi in ležalnikov, ki so pravšnja izbira za popoldansko sproščanje. Če imate doma manjši balkon, izberite balkonski stol ali tabure, ki bo hkrati služil več namenom, saj boste lahko nanj po potrebi tudi kaj odložili.

Izberete lahko nov kos pohištva, ki se bo ujemal s celotnim slogom vašega doma, ali pa se odločite tudi za stilsko popestritev celotnega interierja in izberete povsem ekstravaganten kos. Izbirate lahko med retro, skandinavskim, boho, industrijskim in drugimi slogi. Ko izbirate balkonsko pohištvo, pa se morate zavedati, da bodo nanj vplivale tudi vremenske razmere. Pri izbiri lesenega pohištva se morate zavedati, da bo za vzdrževanje stanja lesa potrebna redna nega. V kolikor se želite temu izogniti, je priporočljivo izbrati drug material, recimo kovino ali plastiko.

Naročnik: Bonami.cz, a.s.

 

Tagi