Razmišljate o nakupu skiroja za otroke? Ne storite teh napak!

Skiroji so vedno bolj priljubljeni med otroki, saj spodbujajo gibanje, izboljšujejo ravnotežje in so odlična zabava na prostem. A čeprav je izbira na trgu velika, se pogosto zgodi, da starši naredijo nekaj ključnih napak pri izbiri pravega skiroja. Te napake lahko vplivajo na varnost, udobje in zadovoljstvo otroka. Da bi se izognili morebitnim težavam, preberite, katere so najpogostejše napake in kako jih lahko preprečite!

Skiroji so postali izjemno priljubljeno prevozno sredstvo in tudi športni rekvizit. In pri toliko različnih vrstah skirojev verjamemo, da je izbira pravega lahko zahtevna naloga. To pa še posebej velja, kadar gre za nakup otroškega skiroja.

Skiroji za otroke in njihove prednosti

Skiro za otroke je priljubljen športni rekvizit med najmlajšimi člani družin. Od ostalih skirojev se razlikuje predvsem v velikosti, teži in številu oziroma velikosti koles, prav tako pa tudi v svojem zunanjem izgledu.

Za otroke je skiro pomemben del aktivnega preživljanja prostega časa, saj vožnja s skirojem pripomore k razvoju številnih motoričnih sposobnosti, kot so ravnotežje, koordinacija in moč.

A bolj kot razvoj motoričnih sposobnosti, je otrokom bolj pomemben faktor zabave, zato so skiroji odlična protiutež sodobni tehnologiji, kar pripomore tudi k boljšemu splošnemu počutju in zdravju otrok.

Najpogostejše napake pri nakupu skiroja za otroke

A se je potrebno zavedati, da je obdobje otroštva zelo dolgo in še zdaleč ni vseeno, kakšen skiro bomo kupili 5 ali 10-letniku, zato ni nič nenavadnega, da mnogi straši pri izbiri skiroja za otroke naredijo veliko napak. Poglejmo si, katere so to.

1) Izbira napačne velikosti skiroja

V želji, da bi otroci skiro uporabljali čim dlje časa, starši zelo pogosto kupujejo prevelike skiroje. To otrokom otežuje kontrolo nad skirojem, stabilnost in rokovanje, posledično temu pa so izpostavljeni dodatnemu tveganju za poškodbami.

Na izbiro prave velikosti skiroja vpliva predvsem otrokova telesna višina in fizične sposobnosti. Višji kot je otrok in bolj kot je spreten, večji skiro mu lahko kupite, saj je praviloma tudi težji in zato bolj stabilen. Majhni skiroji so veliko lažji, kar mlajšim otrokom olajša rokovanje in motoriko.

Pri izbiri prave velikosti skiroja za otroke ne spreglejte tudi višine krmila. Le ta nikakor ne sme biti v višini obraza ali vratu, temveč mora krmilo segati v višini med trebuhom in komolcem.

2) Napačna izbira koles

Obstaja zmotno prepričanje, da so vsi skiroji z majhnimi kolesi namenjeni mlajšim otrokom. Zato se pogosto zgodi, da starši kupujejo otrokom skiroje s prevelikimi ali premajhnimi kolesi.

Pri izbiri koles upoštevajte, da večja kot so kolesa, bolj stabilen je skiro, vendar bo pri tem dosegal tudi večje hitrosti. Prav tako ne pozabite preveriti kakovosti koles – to je še posebej pomembo, če nameravate otroku kupiti skiro za trike.

3) Neupoštevanje varnostnih standardov

Pri nakupu skiroja za otroke se vam zagotovo ne splača varčevati. Mnogi straši na žalost kupujejo poceni in nepreverjene izdelke, kar vpliva na udobje, stabilnost in kontrolo pri sami vožnji s skirojem.

Pri nakupu skiroja za otroke nikakor ne spreglejte vseh varnostnih standardov. Poleg pravilne izbire velikosti skiroja in koles, vam priporočamo, da izberete kakovostni skiro za otroke, ki je izdelan iz trpežnih materialov. Pri tem pa ne pozabite tudi na zaščitno opremo, kot so ščitniki in čelada za skiro.

4) Neupoštevanje otrokovih motoričnih sposobnosti

Mnogi straši kupujejo svojim otrokom skiroje, še preden sploh osvojijo osnove ravnotežja. Pred nakupom zato vedno ocenite otrokove motorične sposobnosti, ki pomembno vplivajo na sposobnost rokovanja s skirojem.

S tega vidika so vam na voljo trokolesni in dvokolesni skiroji. Trokolesni skiroji so primerni za majhne in telesno manj aktivne otroke, ki še ne obvladajo vožnje s kolesom in je to zanje prvi skiro. Dvokolesne skiroje pa izberite telesno aktivnim otrokom, ki že obvladajo tako vožnjo s kolesom kot tudi trokolesnim skirojem in so pri osvajanju različnih spretnosti običajno bolj vztrajni.

5) Ignoriranje namena uporabe

Čeprav so skiroji v osnovi športni rekvizit, pa jih otroci pogosto uporabljajo tudi za prevoz do šole in nazaj ali izvajanje raznih trikov. Ignoriranje namena uporabe skiroja pa je ena od zelo pogostih napak, ki jo starši naredijo pri nakupu skiroja.

Pred nakupom skiroja se dobro prepričajte, čemu bo vaš otrok uporabljal skiro. Če je to prevoz do šole in nazaj, potem izberite nekoliko večja kolesa, saj bo tako na svoji poti hitrejši in bo v poganjanje potrebo vložiti manj truda. Če pa namerava na skiroju izvajati razne trike, je najboljša izbira skiro za trike, ki je posebej zasnovan za skoke in ima zato tudi bolj trpežno ogrodje.

7) Ignoriranje otrokovih želja

Ignoriranje otrokovih želja je še ena zelo pogosta napaka staršev pri nakupu skiroja za otroke. Ne glede na to, ali gre za njegov zunanji izgled ali pa namen uporabe, vedno upoštevajte želje otrok.

Če želi otrok imeti skiro za trike, potem mu nikakor ne kupujte klasičnega skiroja, saj ga bo zelo hitro uničil. Podobno velja tudi za izgled – če je najljubša barva vašega otroka zelena, potem mu zagotovo ne boste naredili veselja, če boste kupili rdeč skiro.

Varnost vaših otrok je najbolj pomembna, zato se pri nakupu skiroja za otroke izognite zgoraj omenjenim napakam!

Naročnik oglasa: G-sport d.o.o.

Tagi