Prozorni ovitek se je obarval rumeno – nasveti za čiščenje!

Pametni telefon – nepogrešljiva naprava v današnjem digitalnem svetu. Z nami je vsepovsod in misel na to, da se kam odpravimo brez njega, nam je postala nepredstavljiva. Skrb za varnost in zasebnost naših podatkov na telefonu je pri uporabi nujna, prav pa je, da ob tem ne pozabimo tudi na njegovo fizično zaščito.

Ena od najboljših in najbolj priljubljenih metod za zaščito mobilnih naprav je uporaba ovitkov za telefon.

Ovitki za telefon ne le ščitijo naše naprave pred praskami, udarci in padci, ampak tudi izboljšajo videz in funkcionalnost naprav.

V tem članku bomo raziskali, zakaj je uporaba ovitkov tako priporočljiva, katere vrste obstajajo in kateri ovitki so najbolj priljubljeni, na koncu pa vas čaka še nekaj praktičnih nasvetov, kako jih čistiti in vzdrževati.

Prednosti uporabe ovitkov za telefon

Ovitki za telefon so dodatna zaščitna oprema, ki se jo namesti na mobilni telefon. Obstaja veliko različnih vrst ovitkov, od tankih in prožnih do trdih ter ovitkov s številnimi funkcijami, kot so denarnice, stojala in držala.

Prednosti uporabe so:

  • zaščita pred poškodbami (zaščita telefona pred praskami, udarci, padci in drugimi poškodbami,
  • lepši izgled (dobavljivi so v različnih barvah, vzorcih in materialih, ki lahko poudarijo stil vašega telefona),
  • boljši oprijem (lažje držanje telefona, zmanjšanje verjetnosti padca),
  • dodatne funkcije (nekateri ovitki za telefone imajo dodatne funkcije, kot so denarnice, stojala in držala, ki lahko izboljšajo uporabo vaše naprave),
  • so dobra naložba (običajno so cenovno dostopni in njihov nakup se izplača, saj se z uporabo ovitkov lahko izognete morebitnim popravilom telefona, ki pa bi vas zagotovo stala več).

Vrste ovitkov

Vrste ovitkov so različne glede na material in vrsto aparata (iPhone ovitki, ovitki za telefon Samsung in drugi).

Za primer – ta dva modela telefonov imata različno postavitev tipk in priključkov (gumb za vklop, tipka za glasnost in priključek za polnjenje). Ker morajo kakovostni ovitki omogočati dostop do teh funkcij, se morajo dimenzije iPhone ovitkov razlikovati od dimenzij ovitkov za telefon Samsung.

Kar se tiče materialov, pa lahko izbirate med:

  • Usnjenimi

Izdelani so iz pravega ali umetnega usnja in so priljubljeni zaradi svoje elegantne in naravne teksture.

Prednost usnjenih ovitkov je, da so zelo trpežni in nudijo dober oprijem, kar preprečuje drsenje telefona iz rok. Njihova slabost pa je, da so lahko nekoliko dražji od ovitkov iz drugih materialov.

  • Silikonskimi/TPU

Silikon in TPU sta prilagodljiva materiala, ki omogočata dober oprijem in zaščito pred padci.

Prednost teh ovitkov za telefone je, da so zelo trpežni pri udarcih in vibracijah. Na njih pa se kaj hitro lahko nabirajo prah in umazanija.

  • Kovinskimi

Proizvajajo jih iz aluminija ali drugih kovinskih materialov in so zelo trpežni ter elegantni.

Ti ovitki nudijo odlično zaščito pred padci in praskami, hkrati pa so videti zelo sodobno. Običajno so dražji od drugih ovitkov in lahko nekoliko povečajo težo telefona.

  • Kombiniranimi

Narejeni so iz kombinacije različnih materialov, kot so na primer plastika in silikon ali kovina in usnje.

Že samo ime pove, da tovrstni ovitki združujejo prednosti več različnih materialov, hkrati pa zmanjšujejo tudi njihove slabosti. Lahko so nekoliko dražji od drugih ovitkov.

  • Prozornimi

Trpežna plastika ali transparenten silikon sta materiala, ki omogočata tako popoln izgled telefona kot tudi odlično zaščito pred praskami in padci. Ti ovitki so lahko zelo tanki in tako ne vplivajo na videz naprave.

Prozorni ovitki za telefon so ena najbolj priljubljenih izbir med uporabniki, se pa pogosto dogaja, da se ti ovitki sčasoma lahko obarvajo rumeno.

Na to vplivajo različni dejavniki – od UV žarkov in toplote pa do oksidacije in vpliva kemičnih snovi (parfumi, losjoni, barve za lase).

Kako jih torej vzdrževati, da se obarvanju izognete?

Čiščenje in vzdrževanje prozornih ovitkov za telefon

Le ustrezno čiščenje in vzdrževanje prozornega ovitka za telefon bosta zagotavljala njegovo dolgo življenjsko dobo. Sledite tem nasvetom za čiščenje in vaš ovitek bo še nekaj časa kot nov:

  1. S telefona odstranite ovitek.
  2. Očistite ga z mehko krpo, namočeno v toplo vodo z nekaj kapljicami blagega detergenta ali mila za pomivanje posode. Pomivalno sredstvo za posodo je dobra izbira za čiščenje telefonskega ovitka. Njegova moč razkrajanja maščob je primerna za odstranjevanje maščobnih odtisov in drugih madežev, hkrati pa je običajno dovolj nežno, da ne povzroči poškodb ovitka ali rok.
  3. Ne uporabljajte grobih krtač ali gobic, saj lahko poškodujejo površino ovitka.
  4. Dobro izperite ovitek s toplo vodo in ga osušite s čisto krpo.
  5. Če ovitek še vedno ostaja porumenel, lahko poskusite tudi z mešanico sode bikarbone in vode.
    Soda bikarbona je naravno abrazivno in čistilno sredstvo. Pri čiščenju s sodo bikarbono najprej odstranite prozorni ovitek z vašega telefona in ga položite na brisačo. Nato nanesite tanko plast sode bikarbone na eno stran ovitka. Rahlo navlažite svežo zobno ščetko in nežno obrišite ovitek s krožnimi gibi. Ne pozabite se osredotočiti tudi na vogale in pokrovčke priključkov, saj se ti deli lahko zelo umažejo. Postopek ponovite na obeh straneh ovitka.
  6. Pod tekočo toplo vodo odstranite odvečno sodo bikarbono.
  7. Ovitek obrišite s krpico iz mikrovlaken in ga nato pustite, da se popolnoma posuši.

Pri čiščenju ovitka za telefon je pomembno, da uporabljate blaga čistilna sredstva in metode, saj lahko agresivna čistila povzročijo dodatne poškodbe na njegovi površini.

Ker pa je preventiva vedno boljša kot pa kurativa, vam predstavljamo še nekaj preprostih ukrepov, s katerimi lahko porumenelost prozornega ovitka za telefon enostavno preprečite:

  • Izogibajte se izpostavljanju ovitka sončni svetlobi.
  • Ovitek redno čistite (s tem boste preprečili kopičenje umazanije in olj na površini, kar je pogosto vzrok za porumenelost).
  • Shranjujte ovitek ločeno od drugih predmetov, ki bi lahko povzročili razbarvanje (kemična čistila, losjoni, barve za lase …).
  • Izberite kakovost (izberite kakovosten ovitek za telefon, ki je izdelan iz trpežnih materialov in ima dobro zaščito pred UV-žarki. Ovitki višjega kakovostnega razreda so običajno tudi bolj odporni na rumenenje in obrabo).

Glede na vse prednosti zaščite telefona z ustreznimi ovitki, je nakup res odlična investicija za zaščito vašega dragocenega telefona pred padci, praskami in drugimi poškodbami. Izbor ustreznega materiala in modela ter pravilno čiščenje in vzdrževanje bodo poskrbeli za dolgo življenjsko dobo vaše pametne naprave.

Naročnik oglasa: CHARLY d.o.o. 

 

Tagi