Prekrasna razstava unikatnih adventnih venčkov v cvetličarni Slovnik navdušila obiskovalce

Cvetličarno Slovnik iz Ihana sta leta 1990 ustanovila zakonca Ditka in Boštjan Slovnik. Skupaj s sodelavko Tadejo Budnar, so pripravili že 12. zaporedno razstavo novoletnih aranžmajev in adventnih venčkov. Novoletna prodajna razstava poteka v soboto in nedeljo, 19. in 20. novembra 2022, od 10. do 19. ure na lokaciji Cvetličarne Slovnik v Ihanu. V notranjem in zunanjem prostoru cvetličarne se bohoti lepo število okrasnih izdelkov in prav vsak je popolnoma unikaten. Pridete, izberite aranžma ali adventni venček in ga plačajte, nato pa ga domov odnesite v nedeljo zvečer po zaključku razstave. Tako vas bo vaš izbrani izdelek zanesljivo čakal.

Vsako leto trije izkušeni cvetličarji spremenijo notranjost in zunanjost cvetličarne v krasno novoletno pravljico, kjer si lahko ogledate ogromno aranžmajev, venčkov, smrečic in drugih okraskov, s katerimi lahko v prazničnih dneh okrasite svoj dom. Izdelki so narejeni iz kakovostnih materialov, vsebujejo pa tudi nordijsko smreko. Pri nordijski smreki iglice, navkljub suhemu in toplemu zraku, še dolgo časa ne odpadejo.

Seveda vas v notranjosti cvetličarne čakajo tudi raznobarvne božične zvezde, ki jih, kot pravi Ljudita Slovnik, vsako leto priskrbijo od istega dobavitelja. Stranke so z materiali izjemno zadovoljne, saj svežino obdržijo dlje časa. Cvetličarji se ves čas izobražujejo na seminarjih, zaradi česar so vedno v koraku s časom ter vsako leto pripravijo kaj novega. Razstavljeni izdelki pa so prava paša za oči.

Kot je za naš portal dejala Ljudita Slovnik, se v letu 2022 ponovno vračajo tradicionalne zlato, zlato-rdeče božično-novoletne dekoracije. Letos je še prav posebej priljubljena zlata v kombinaciji s svetlo modro. Tudi sveče na adventnih vencih so različnih oblik, podolgovato okrogle, štirioglate, samo okrogle, podolgovate, etc.

Idejno zasnovo, postavitev razstave in temo dogodka, si vsako leto zamisli idejni vodja cvetličarne, Boštjan Slovnik, ki s svojimi bogatimi izkušnjami in dovršenimi idejami poskrbi, da obiskovalci na razstavi uživajo v kreacijah. Ob tem poskrbijo za veliko izbiro božičnih zvezd, ki so vzgojene v slovenski vrtnariji. “Vsako leto vam predstavimo nove trende in možnosti okrasitve prostora, ter vas pogrejemo s kuhanim vinom ali čajem. S strankami želiva deliti lepe stvari, zaradi katerih nas obiščejo, z njimi se rada pošaliva in nasmejiva. Tam pa sva tudi takrat, ko jim je hudo, ko so besede preprosto odveč in lahko samo stisk roke in sožalje povesta največ,« je dejala Ljudita Slovnik.

Prvega novembra so Ljudita, Boštjan in pomočnica Tadeja zavihali rokave in do razstave naredili veliko število unikatnih adventnih venčkov in novoletnih okraskov. Na vprašanje, če so ob tolikem delu v cvetličarni ter ob izdelavi unikatnih okraskov imeli kaj časa za spanec, je Ljudita dejala, da je resda razstava zahtevala mnogo truda in dela, vendar je izzive uigran trio uspešno premagal, tako da je tudi spanca bilo dovolj. Seveda so material za dekoracije začeli zbirati že poleti. Tako se je nabralo lepo število smrekovih storžkov, vej in drugih rastlin ter sušene rezine limone in pomaranče.

“Pridite, da poklepetamo ob čaju ali kuhanem vinu ter kakšno rečemo k prihajajočim Adventnim in Novoletnim praznikom”, sta obiskovalce nagovorila lastnika cvetličarne Slovnik.

Cvetličarna Slovnik je družinsko podjetje, ki se nahaja v Ihanu pri Domžalah in nas s svojo bogato ponudbo razveseljuje že več kot 32 let, kar dokazujejo tudi udeležbe na državnih tekmovanjih iz floristike, kjer dosegajo vidne rezultate. Njihova ponudba obsega poročno in novoletno dekoracijo, žalne aranžmaje, šopke, nasade cvetja, polepšajo vam poslovne prostore in razveseljujejo vaše bližnje tako s cvetjem in dekoracijami, kot tudi z darilnimi boni. Pohvalijo se lahko tudi s svojo proizvodnjo balkonskega cvetja in enoletnic. Pri njih dobite tudi veliko izbiro zelenjavnih sadik in dišavnic za vaš vrt. Strankam so se vedno pripravljeni posvetiti in jim svetovati.
“Od prvotnih 20 kvadratov lokala, ki sva ga z možem v začetku naredila, sva ga razširila na 40 kvadratov. Marsikaj se je od takrat spremenilo, le midva z možem postajava starejša, a še vedno z željo, da sva prijazna, ustrežljiva in vedno pozitivno naravnana, pa tudi babica in dedek sva že ratala”, je dejala Ditka.

Časi se neusmiljeno spreminjajo. Včasih so gospodinje ob sobotnih po končanem pospravljanju domov prišle po sveže šopke za okras. Vsa darila in rože so zavijali, ljudje so imeli več časa in bolj pozorni so bili drug do drugega.

Zato naša razstavljavca adventnih in novoletnih okraskov ugotavljata, da se je mnogo ljudi navzelo slabih potrošniških razvad. V družinski cvetličarni pa še vedno vztrajajo s pristopom, da je stranka še vedno človek. Ljudje pozabljajo, da cvetje ni le nepotreben okras doma, pač pa je v cvetju polno simbolike. Cvetje spomladi nakazuje na prebujanje narave in podarja novo upanje in življenje in s cvetjem se tovrstna atmosfera prenese tudi v domove. Na balkonih in terasah preko poletja obilo cvetijo v različnih barvah in v različnih velikostih, ko pa pride jesen, tudi cvetje opomni ljudi, da se je potrebno pripraviti na zimo.

Še pred koledarsko zimo pa vsako leto v cvetličarni Slovnik pripravijo veliko razstavo z unikatnimi adventnimi venčki in novoletnimi dekoracijami. Tako so obiskovalce tudi letos, že dvanajstič zapovrstjo, pričakali na njihovem dvorišču in parkirišču s sladicami, obloženimi kruhki, čajem in kuhančkom ter s preko tristo unikatnimi razstavljenimi adventnimi venčki in novoletnimi okraski.

Ljudita in Boštjan sta zaključila z besedami: “Ostajava zvesta naši cvetličarni, svojemu poklicu, ki je za naju poslanstvo, seveda pa tudi svojemu kraju Ihanu. Komaj čakava vaš obisk, in vedno se bova potrudila, da boste zadovoljni zapustili našo cvetličarno. Ob tem pa vsem Ihankam in Ihancem kakor tudi vsem ostalim voščiva srečno, zdravo in zadovoljno novo leto 2023. Naj bo v njem obilje cvetja, kjer koli že boste.”

Razstava ostaja odprta v soboto in nedeljo, 19. in 20. novembra 2022, od 10. do 19. ure na lokaciji Cvetličarne Slovnik v Ihanu, priporočajo pa tudi večerni obisk, ko bo vse razsvetljeno z lučkami.

Avtor: Miro Pivar; Foto in video: Miro Pivar

Tagi