Predstavljamo najboljša orodja za spomladanska dela!

Nekoliko toplejše vreme je prvi znanilec pomladi in to je običajno tudi čas, ko se vneto lotimo raznih del okoli našega doma. Imate tudi vi že pripravljen seznam vseh opravil, ki jih morate postoriti?

Daljši dnevi in toplejše vreme so odlična priložnost, da se lotite večjih opravil okoli vašega doma. Res pa je, da boste delo opravili hitreje in kakovostnejše, če boste za to uporabili primerno in kvalitetno orodje.

Za vas smo pripravili seznam nekaterih opravil in orodje, ki vam bo bistveno olajšalo delo.

Ureditev vrtnih in dovoznih poti

Nizke temperature in zmrzal z leti pustita posledice tudi na betonu in drugih materialih iz katerih so izdelane vrtne in dovozne poti. Zato je prav, da vsako leto sproti preverite, če morda niso utrpele kakršnekoli poškodbe, ki zahtevajo obnovitvena dela.

Če gre za večja odstopanja betona, je potrebno tisti del vrtne ali dovozne poti v celoti zamenjati. Kadar so poškodbe majhne, pa jih je mogoče zakrpati.

To lahko storite tudi sami, potrebujete zgolj kakovosten mešalnik za beton, s katerim boste na zelo preprost način vmešali beton ali izravnalno maso ter zakrpali poškodbe.

Izdelava novega nadstreška za avtomobile ali senco na terasi

Če že dlje časa razmišljate o tem, da vaša terasa potrebuje več sence ali želite zaščititi vaše vozilo pred vremenskimi ujmami, potem je spomladanski čas pravi trenutek, da se lotite novega nadstreška.

Prijetne in ne preveč visoke temperature so za takšno delo idealne, še posebej, če se boste lotili delati nadstrešek iz lesa.

Dober načrt je osnova stabilnega in kakovostnega nadstreška. Prav tako pa ne pozabite tudi na močan temelj nadstreška, zato bo v mnogih primerih potrebno izvrtati luknje v beton in vanje vstaviti železne palice, s katerimi boste povezali nadstrešek.

Za to boste potrebovali udarni vrtalnik, s katerimi je vrtanje takšnih lukenj hitrejše in manj utrudljivo.

Nato pa potrebujete le še les primerih debelin, ki ga glede na vaš načrt lahko poljubno narežete. Rezanje lesa vam bo močno olajšala krožna žaga, za lepši končni izgled pa je kotni brusilnik tisti, s katerim lahko dodelate vse detajle.

Na koncu seveda ne pozabite na temeljito zaščito lesa in barvanje vseh sestavnih delov nadstreška.

Obnovitev lesenih talnih oblog na terasi

Vsi zunanji elementi, ki so izdelani iz lesa, zahtevajo redno vzdrževanje. In pomlad, ko ni še prevroče, je kot nalašč za to, da opravite tovrstna vzdrževalna dela tudi na lesenih talnih oblogah vaše terase.

Teraso temeljito preglejte, odstranite umazanijo in s pomočjo posebnih čistil odstranite plesen ali posivelost lesa.

Če so talne obloge močno poškodovane, potem poškodovane dele po potrebi zamenjajte. Pri tem vam bo zelo koristila krožna žaga za les, s katero boste lesene letve lahko odrezali na ustrezne dolžine ter na ta način zamenjali le poškodovan del vaše terase.

Betoniranje raznih opornih zidov in poti

Okoli hiše se vedno najde kaj za betoniranje. To so lahko betonske vrtne ali dovozne poti, betonski temelj za vaš novi nadstrešek ali pa ste pozimi ugotovili, da bi vam koristila nova ograja, za katero pa je pogosto potreben tudi močan in stabilen oporni zid.

Betoniranje zahteva kar nekaj osnovnega orodja. Za pripravo okvirja iz lesa je potrebna krožna žaga za les, s katero boste deske lahko odrezali na primerno dolžino.

Brusilnik za rezanje pločevine je najboljše orodje za rezanje železnih palic, ki so potrebne za večjo stabilnost.

Za vmešavanje betona pa izberite zmogljiv mešalnik za beton.

Obnovitev zunanje ograje

Zunanja ograja je nepogrešljiv del vsakega doma. Če imate kovinsko ograjo, potem je velika verjetnost, da jo bo z leti prizadela rja. In takrat je skrajni čas za njeno obnovo, saj vam bo le tako služila še mnogo let.

Za odstranjevanje rje uporabite kotni brusilnik, s katerim bo to neprijetno delo opravljeno hitro in učinkovito.

Po odstranjevanju rje je potrebno ograjo le še ponovno zaščititi ter prebarvati v ustrezen barvni odtenek in ograja bo ponovno zablestela v vsem svojem sijaju.

Ureditev okrasnega vrta

Pomlad pa je pravi čas tudi za ureditev vašega okrasnega vrta. Pri tem pa nimamo v mislih zgolj posaditev novih rastlin, ampak tudi vsa ostala opravila. Dejstvo je, da lahko z nekaj povsem preprostimi opravili vaš vrt še polepšate in poskrbite za prijetnejše bivanje.

Spomladi na novo zabetonirajte vrtne poti in robnike, za kar boste potrebovali zgolj mešalnik za beton.

Po potrebi obnovite vse lesene dele, pri čemer vam bo prav prišla krožna žaga, na koncu pa ne pozabite tudi na lubje, pesek ali kamenje, ki so lahko lep dekorativni dodatek.

Preverite, ali sta pozimi vaša hiša ali vrt utrpela kakšne poškodbe, ter ju na ta način pripravite na toplejše vreme. In kdaj je za to najbolj primeren čas, če ni to ravno pomlad? Pa ne pozabite na kakovostno orodje!

Naročnik oglasa: ATech d.o.o.

 

Tagi