Toplo zatočišče vašega doma, ali kako izdelati kuhinjo po vaši meri?!

Pri izbiri materialov za kuhinjske omarice, pulte in na sploh kuhinje je vedno več priložnosti za ustvarjanje učinka, ki navduši. Ste v dvomih, kako pričarati svojo sanjsko kuhinjo? Ne skrbite, za vsakogar se najde prava izbira materialov in osupljiva barvna kombinacija.

Kuhinja je od nekdaj osrednja točka za družine ter je običajno eden najbolj obremenjenih in cenjenih prostorov v domu. Je prostor, kjer se družijo družina in prijatelji, kjer tečejo težki pogovori, sledijo objemi in celo jok olajšanja. Delijo se skrivnosti in prostor napolni pristen smeh. Pripravljajo se najljubši družinski recepti in kuhinja, v kateri se odvijajo ti pomembni trenutki, mora biti lepa, prijetna in funkcionalna. Pojavljajo pa se tudi številni novi trendi.

Če ste se za prenovo osrednjega kotička vašega doma odločili ravno zdaj, ne bi mogli izbrati bolj primernega časa, saj letos kuhinje prinašajo novosti, ki nas ne bodo pustile ravnodušne. Govorimo o množici barv, materialov, celo vzorcev, ki postajajo drznejši, sodobnejši in veliko bolj prilagojeni željam in potrebam posameznika.

Pravi koraki do sanjske kuhinje

Kako je videti vaša sanjska kuhinja? Zaupate lastnemu osebnemu slogu, ki je zagotovo nekaj posebnega ali drobce idej in zamisli iščete na internetu? Hrepenite po zračnem, velikem in svetlem prostoru, kjer bo edino težo prostoru dodal dovolj velik marmornati kuhinjski pult? Ali prisegate na naravno in domače vzdušje, ki ga lahko zagotovita samo les in kamen. Možnosti je ogromno in izbira kuhinjskih pultov, ki so značilen del estetskega videza vaše kuhinje, še nikoli ni bila tako enostavna, saj so kuhinjski pulti danes na voljo v vseh mogočih barvah in vzorcih. Pozorni bodite tudi na velikost in sam material, iz katerega je izdelan pult, saj bo to pomembno vplivalo na uporabnost vaše celotne kuhinje. Pri prenovi in izbiri kuhinjskega pulta upoštevajte velikost vaše kuhinje, izbira pulta pa naj bo tako skladna s kuhinjo.

Če se odločite za preprostost in prednost namenite beli barvi, ker vam je všeč videz čistih in minimalističnih linij kuhinjskih pultov, imejte v mislih, da lahko z enostavnimi dodatki popestrite sam videz. Ni potrebno veliko, da vaša kuhinja zaživi.

Pri izbiri kuhinje in kuhinjskega pulta upoštevajte vašo družinsko dinamiko

Kuhinjski pulti so eden od najbolj uporabljenih elementov v kuhinji, zato je pomembno, da ne izberete le materiala, ki ustreza vašim stilskim željam, ampak je tudi smiseln za vašo vrsto uporabe in čas, ki ga preživite v kuhinji. Tukaj se predvsem osredotočite na vzdržljivost samega materiala in čas, ki ga boste morali nameniti vzdrževanju.

Če je kuhanje vaša strast ali je vaš dom poln majhnih otrok, boste morda nekaj več razmisleka namenili sami izbiri materiala. Morda vas bo zanimalo, da se na marmorju lahko poznajo madeži kislin, zato boste pri kuhanju morali biti nekoliko bolj pozorni. Možnosti, ki vam bodo delale manj preglavic in so nekoliko bolj trpežne, tako vključujejo materiale, kot so granit, kvarcit ali celo laminat. Granitni pult zagotavlja izjemen videz, hkrati pa se ponaša z izjemno vzdržljivostjo. Če pazite na svoj proračun in ne bi želeli zapraviti celega premoženja, je za vas prava izbira laminat. Laminatni kuhinjski pulti so vedno bolj priljubljeni, saj izgledajo resnično naravno. Naj vaša kuhinja trendovsko zasije, predvsem pa ne pozabite, da v njej ustvarjate srce vašega doma.

Vir slike: Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com

Naročnik oglasa: KONDELA s.r.o.

Tagi