Nove poti do dobrega počutja: Intervju z redno stranko Oxygen Centra

Skozi izkušnje gospe Katarine, redne stranke Oxygen Centra, smo raziskali učinke in prednosti hiperbarične kisikove terapije. Katarina (starost 47 let) nam je razkrila, kaj jo je spodbudilo k začetku terapij, kako se je terapija odražala na njenem počutju, kako pogosto obiskuje terapije in kaj bi priporočila ostalim, ki se za to zanimajo, a še niso preizkusili terapije.

Katarina, zahvaljujemo se vam, ker ste pripravljeni deliti svoje izkušnje z nami. Kaj vas je motiviralo, da ste se odločili za obisk hiperbarične kisikove terapije?

Pozdravljeni, vesela sem, da lahko delim svoje pozitivne izkušnje. Začela sem s terapijami pred štirimi meseci. Sprva sem bila malce skeptična, a sem slišala številne pozitivne izkušnje prijateljev, ki so me prepričale, da poskusim. Zanimalo me je izboljšanje počutja in povečanje energije na naraven način, brez dodatnih substanc ali zdravil.

Zakaj ste izbrali ravno Oxygen Center glede na to, da je na trgu že marsikateri ponudnik?

Odločila sem se za Oxygen Center zaradi treh razlogov. Prvi pogoj je bila dovolj zmogljiva komora, ki lahko doseže dovolj visok tlak (2 bara), da bodo učinki vidni. Prav tako sem želela, da ima operater narejen certifikat in nekaj izkušenj ter da je center v bližini mojega doma.

Kaj vas je prepričalo, da ste nadaljevali z obiski terapij?

Po treh terapijah sem začela opažati resnične spremembe. Najbolj opazna je bila dvignjena raven energije. Namesto jutranje utrujenosti sem začela dan polna energije, kar me je navdajalo z motivacijo za nove izzive. Opazila sem tudi izboljšanje kože, ki je postala bolj sijoča in napeta, kar je bilo nepričakovano presenečenje.

Kako pogosto obiskujete hiperbarično kisikovo terapijo v Oxygen Centru?

Terapije obiskujem trikrat do štirikrat na teden. Opazila sem, da dosežem največji učinek, ko terapije obiskujem zaporedoma približno 2 tedna, nato pa naredim krajši premor, običajno en teden. Ta rutina mi najbolj ustreza, saj se v tem času običajno prilagodim tudi drugim obveznostim, kot je potovanje v tujino.

Kako pa se je terapija odrazila na vašem počutju in splošnem zdravju?

Zelo sem zadovoljna s splošnim stanjem svojega zdravja. Terapije so mi pomagale pri popolni sanaciji starih poškodb, saj se po vadbi hitreje regeneriram. Poleg tega sem opazila tudi večjo gibljivost in manjše nelagodje v sklepih, kar je zame kot aktivno osebo izjemno pomembno. Enostavno se počutim bolje in bolj pripravljeno na vsakdanje izzive.

Kakšno pa je vaše priporočilo za tiste, ki razmišljajo o prvem obisku hiperbarične terapije?

Vsekakor gre za celostni pristop k boljšemu počutju in življenju, ki je meni prineslo ogromne spremembe. Poleg terapije sem redno aktivna in skrbim za svoje zdravje tudi na vsakodnevni bazi, saj mi je dobro počutje prioriteta. Za vse tiste, ki se še niso opogumili preizkusit terapijo svetujem, da se pogovorijo z operaterjem, ga vprašajo na kakšen način lahko hiperbarična kisikova terapija pomaga pri njihovih težavah in se potem na podlagi tega odločijo. Jaz vsekakor mislim, da gre za odlično dolgoročno investicijo vase, ki se je pri meni že 100 krat poplačala z izboljšanim počutjem.

Oxygen center vas vabi na posvet s certificiranim strokovnjakom, ki vam bo na podlagi vaših težav in želja sestavil priporočen terminski plan hiperbarične kisikove terapije. V mesecu aprilu so za vas pripravili posebne ugodnosti, kjer ob nakupu paketa kisikovih terapij prejmete eno oziroma dve terapiji brezplačno.

Avtor: Saša Obersnu; Foto: Oxygen Center

Tagi