Kvalitetni šolski copati za udoben korak v novo šolsko leto

Privoščite otroku kvalitetne copate ročne in domače izdelave

Pred začetkom novega šolskega leta se starši soočamo z nakupi novih šolskih potrebščin, prav tako pa moramo poskrbeti tudi za nove šolske copate, saj so jih naši otroci najverjetneje lansko leto že raztrgali, če že ne, pa so jih zagotovo med poletjem prerasli.

Otroci večino dneva preživijo v gibanju in tudi v šoli ter vrtcu ni nič drugače. Zato ni pomembno le, da je obutev modernih barv in oblik ter z motivi njihovih najljubših risanih junakov, ampak moramo biti pozorni tudi na ostale lastnosti, ki bodo otroku omogočale nemoteno gibanje in nudile maksimalno udobje ter dobro počutje.

Otroški bombažni copati Sassy – rumeni pisani
Otroški bombažni copati Sassy – svetlo modri

 

 

 

 

 

 

Oglejte si ponudbo kvalitetnih šolskih copat 

Kakšne copate izbrati?

1. Naj bodo udobni in prave velikosti.
2. Nuditi morajo dober oprijem (tudi med odmori in telovadbo) tako na mokri, kot suhi podlagi.
3. Morajo biti zračni, da se nogice v njih ne potijo.
4. Otrokom v copatih ne sme biti vroče ali pozimi hladno (debelina podplata).
5. Zaželeno je, da zdržijo čim dlje.

Otroški šolski copati Sassy so super izbira

Otroci naj bi nosili čim mehkejše copate, brez kakšnih posebnih opornih lokov, trdega podplata, visoke opore v gležnjih in iz naravnih materialov, saj takšni copati omogočajo stopalu primerno ravno težnostno odzivanje, primerno čutno izkušnjo in dobre pogoje za razvoj dinamične stabilnosti v gležnjih obenem pa ne ovirajo otrokove igre na tleh.

Strokovnjaki potrjujejo, da se notranji stopalni loki pri otrocih oblikujejo nekje okoli tretjega, četrtega leta starosti, ko v gibanje pride tudi več rotacij telesa. Če pa otroku obujemo preveč trde copate ali čevlje, mu to možnost odvzamemo in velikokrat so posledice slabo razviti stopalni loki, nestabilni gležnji in še bi lahko naštevali.

S kodo sola10 izkoristi 10% popusta do 31. avgusta

Sassy copati so ročno izdelani, mehki in udobni

Otroški copati naj bodo čim mehkejši. Najboljši za otroke so tisti copati, z mehkim oz. fleksibilnim podplatom, takšnim, da lahko copat zrolate v dlani. V nasprotnem primeru ima lahko podplat funkcijo mavca na nogi in preprečuje optimalni razvoj motoričnih in senzoričnih živčnih končičev.

Otroško stopalo samo po sebi ne potrebuje nobene zunanje oz. umetne podpore, saj jo mora razviti samo. To se seveda ne more zgoditi čez noč. Otroci morajo prav tako razviti tudi trebušne mišice, za splošni razvoj pa je potrebnega veliko gibanja.

Kako očistiti otroške copate?

Ker se otroci pogosto umažejo, nogice pa se jim tudi potijo, je pomembno izbrati material, ki diha. Tudi odraslim ni prijetno preživeti več ur z vlažnimi nogami. Zato je v takšnem primeru pametno razmisliti o nakupu copat, ki jih lahko tudi operete v pralnem stroju, kar omogočajo tudi naši ročno izdelani Sassy šolski copati (pranje na temperaturi do 40°C). To pa pomeni, da jih potem, ko bodo enkrat umazani ne boste zavrgli, ampak jih boste oprali in otroci jih bodo ponovno z veseljem nosili – s tem pa boste poskrbeli tudi za varovanje okolja.

Otroški bombažni copati Sassy

(Ne)drsenje in debelina podplatov sta še kako pomembna

Zdrsljivost na »mokri« podlagi (predvsem keramiki in gladkih površinah) je izziv predvsem za petni del copatov, ne glede na to, iz kakšnega materiala so in kako debel podplat imajo. Zato je pomembno otroke tudi z obutimi copati opozarjati na previden korak v takšnih situacijah – v stranišču in pozimi povsod, kjer je gladka površina, npr. keramika. Podplati Sassy copatov so tudi primerne debeline, saj če se otrok v šoli giblje v prostorih s hladnimi talnimi površinami, je debelina podplata lahko še kako pomembna.

Vsem zgoraj naštetim zahtevam in lastnostim, ki so pomembne, da naši otroci lahko udobno in brezskrbno preživljajo čas v šolah in vrtcih, sledijo naši ročno ter unikatno izdelani Sassy šolski copati.

Želite copate podariti? Nič lažjega.

V naši spletni trgovini vam naročene izdelke tudi zavijemo v darilno embalažo, tako da jih lahko podarite kot lepo in uporabno darilo ob posebni priložnosti, lahko pa jih za vas tudi pošljemo na želeni nadlov. Enostavno ob naročilu izberite, da želite, da vam copate zavijemo v darilno embalažo in poskrbeli bomo, da bodo copati tudi lepo presenečenje.

Poskusite Sassy copate, ne bo vam žal, tako kot ni žal vsem strankam spletne trgovine Sassy unikatne pletenine, kjer se najde za vsakogar nekaj: https://sassy-pletenine.si/

Naročnik oglasa: Unikatne pletenine – Sassy Knitwear

 

Komentarji uporabnikov
Tagi