Kako učinkovito doseči bralce Domžalca v poletnih mesecih

Skok v poletje po MINI – MIDI – MAXI ponudbi

Poletni meseci so zelo naklonjeni k prebiranju lokalnih novic in dogodkov. Ker veliko ljudi preživlja prosti čas v lokalnem okolju, raste interes za novice o lokalnih dogodkih, prireditvah, festivalih in posebnih ponudbah v lokalnih trgovinah in restavracijah. Tisti, ki so na dopustih in počitnicah, pa z zanimanjem prebirajo lokalne novice.

Ljudje imajo poleti običajno več prostega časa in posvečajo več časa branju člankov, blogov in drugih spletnih vsebin. Bralci v poletnih mesecih iščejo lahkotnejše in zabavnejše vsebine, kot so članki o poletni modi, zabavah, dogodkih, festivalih in športnih aktivnostih. Izkazujejo tudi interes po bolj sezonskih temah, povezanih s poletjem, kot so nasveti za počitnice, destinacije za potovanja, nasveti za nego kože, recepti za lahke in osvežilne jedi ter aktivnosti na prostem.

V poletnih mesecih bralci pogosteje uporabljajo mobilne naprave za dostop do spletnih vsebin, saj so pogosto na poti, na počitnicah ali na prostem. Bralci so bolj aktivni na socialnih omrežjih, kjer delijo svoje poletne izkušnje, slike in dogodke, kar pomeni, da so bolj dovzetni za vsebine, ki se hitro širijo in postanejo viralne.

Številna podjetja se odločajo za oglaševanje v poletnih mesecih, saj jim ti meseci ponujajo številne ugodnosti pri izpostavljanju ponudb. Poletno oglaševanje se od oglaševanja v ostalih mesecih razlikuje predvsem po:

 1. Promocije in popusti: Poletje je čas, ko ljudje pogosto potujejo in več porabijo za prosti čas, zato so popusti in posebne ponudbe zelo privlačni.
 2. Ciljna publika: Poleti dosežemo različne ciljne skupine, kot so družine na počitnicah, študenti na poletnih počitniških delih, popotniki in ljudje, ki iščejo dogodke in avanture na prostem.
 3. Uporaba socialnih medijev: Ljudje poleti več časa preživijo zunaj, zato je oglaševanje na socialnih medijih zelo učinkovito. Instagram, Facebook, TikTok in druge platforme omogočajo, da se kampanje hitro širijo med uporabniki.
 4. Dogodki in sponzorstva: Poleti se zvrstijo številni festivali, koncerti, športni dogodki in druge prireditve na prostem. Blagovne znamke pogosto sponzorirajo te dogodke, da bi povečale svojo prepoznavnost in dosegle širše občinstvo.
 5. Video in interaktivne vsebine: Poletne kampanje pogosto vključujejo video vsebine in interaktivne elemente, kot so nagradne igre, ki spodbujajo sodelovanje uporabnikov.
 6. Boljša opaznost: V poletnih mesecih se obseg novic nekoliko zmanjša, zato so promocijski članki dlje časa izpostavljeni in bolj opazni.

Skok v poletje z Domžalcem po MINI – MIDI – MAXI ponudbi

Poletje na Domžalcu prinaša oglaševalcem številne ugodnosti, ki jih v ostalih mesecih ni možno ujeti v takšnem obsegu. S paketi se poskušamo približati različno velikim podjetjem in njihovi zmožnosti pri izpostavljanju ponudbe. V juliju in avgustu lahko izkoristite naslednje pakete:

 • MINI: 1 objava PR prispevka, 10.000 prikazov pasice 300x250px, dodatna objava na družabnih omrežjih (Facebook vir in story, Instagram story)
 • MIDI: 1 objava PR prispevka, 2 najavi dogodka, 15.000 prikazov mobilne billboard pasice 300x250px, 2 dodatni objavi na družabnih omrežjih
 • MAXI: 2 objavi PR prispevkov, 10.000 prikazov pasice 300x600px, 20.000 prikazov mobilne billboard pasice 300x250px, 4 objave v e-novičniku, 4 dodatne objave v Facebook in Instagram Story
 • ZAPOSLITVENI OGLAS: Zaradi povečanega števila sezonskih del smo za podjetnike pripravili izjemno ugodnost pri objavi zaposlitvenega oglasa, kjer lahko poleg zaposlitvenega oglasa na kratko predstavite podjetje ali dejavnost.

Ste ponudnik izdelka ali storitve, pa niste prepričani, če je poletje pravi čas za promocijo

Poletni meseci so primerni za oglaševanje izdelkov in storitev iz več razlogov:

 1. Povečana potrošnja: Poleti ljudje običajno več trošijo zaradi počitnic, potovanj, aktivnosti na prostem in družinskih izletov. To je čas, ko so pripravljeni porabiti več za zabavo, prosti čas in luksuzne predmete.
 2. Več prostega časa: Med poletnimi počitnicami imajo ljudje več prostega časa, kar pomeni, da se več posvečajo nakupovanju, raziskovanju novih izdelkov in storitev ter uživanju v različnih dejavnostih.
 3. Družinski dogodki: Poletje je čas družinskih dogodkov, kot so pikniki, žari, počitnice in izleti. To predstavlja priložnost za oglaševanje izdelkov, povezanih z družinskim življenjem, kot so hrana, pijača, športna oprema in igre.
 4. Zunanji dogodki: Številni festivali, koncerti, športni dogodki in druge prireditve na prostem se odvijajo poleti. Te dogodke obiskuje veliko ljudi, kar omogoča blagovnim znamkam, da dosežejo široko občinstvo preko sponzorstev in promocij.
 5. Sezonski izdelki: Nekateri izdelki so posebej povezani s poletjem, kot so sončne kreme, kopalke, sončna očala, klimatske naprave in osvežilne pijače. Poletni meseci so idealen čas za promocijo teh izdelkov.
 6. Pozitivno vzdušje: Poletje prinaša pozitivno razpoloženje, kar vpliva na nakupovalne odločitve. Ljudje so bolj sproščeni in pripravljeni sprejemati nove ideje ter poskusiti nove stvari.
 7. Turizem: Poleti se poveča turistični promet, kar predstavlja priložnost za oglaševanje storitev, kot so hoteli, restavracije, turistične agencije in lokalne atrakcije.

Če niste prepričani, kateri paket iz poletne ponudbe bi bil najbolj primeren za vašo dejavnost ali vaše potrebe, nam lahko pišete na oglasevanje@domzalec.si ali nas pokličete na 031 375 683, kjer vam bo izkušen tržnik svetoval, kako se lotiti promocije preko najbolj branega regijskega medija.

Kakšni so dosegi bralcev v poletnih mesecih na spletnem portalu Domzalec.si?

Doseg bralcev spletnega portala Domzalec.si je tudi v poletnih mesecih izjemen.

 • Leta 2022 smo julija in avgusta dosegli preko 134.000 bralcev, ki so pregledali preko 710.000 strani spletnih vsebin.
 • Leta 2023 smo julija in avgusta dosegli preko 371.000 bralcev, ki so pregledali preko 1.651.000 strani vsebin, čemur so botrovale poplave, ki so močno prizadele našo regijo. Hitra in relevantna poročanja so povzemale tudi večje slovenske medijske hiše.

V letošnjem letu mesečno beležimo v povprečju preko 493.000 pregledanih strani in pa preko 120.000 uporabnikov. Vsi podatki so bili zajeti z orodjem Google analytics.

Mnoga podjetja izkoristijo poletje za lansiranje novih izdelkov in storitev, kar pritegne pozornost potrošnikov, ki iščejo nove izkušnje in inovacije. Kontaktirajte nas in poiskali bomo ustrezno rešitev.

Ekipa Domžalca

Tagi