Brezokvirno, svobodno in s čistim pogledom – to je drsna zasteklitev MN Steklo!

Sodobna arhitektura in notranje oblikovanje vse bolj stremita k odprtim, svetlim in estetsko dovršenim prostorom. V tem kontekstu postaja drsna zasteklitev izjemno priljubljena izbira, saj omogoča brezokviren pogled, večjo svobodo pri oblikovanju ter občutek povezanosti z naravo. MN Steklo je podjetje, ki s svojimi inovativnimi rešitvami na področju drsne zasteklitve ponuja ravno to – brezkompromisno kakovost in estetiko, ki vaši bivalni ali poslovni prostor preobrazi v svetel in odprt ambient.

Zasteklitev terase ali balkona je vsekakor dobra rešitev za vse, ki se spopadate s pomanjkanjem bodisi notranjega bodisi zunanjega bivalnega prostora oziroma večnamenskega prostora, uporabnega v vseh letnih časih.

Obstaja več različic zasteklitve – vse so lahko enoslojne, dvoslojne ali troslojne –, in sicer fiksna, klasična z okni ter drsna, a se je drsna zasteklitev terase izkazala kot najučinkovitejša.

Ta lahko poteka čez celo steno, od vrha do tal, od parapeta do vrha, kar pomeni, da je zgornji del zastekljen, spodnji pa najsi bo pozidan najsi bo zaprt z ograjo, ali na način, da se stekla pogrezajo v tla, steno ali strop. Slednja različica je povsem neopazna, toliko bolj v primeru drsne zasteklitve terase s strani podjetja MN Steklo, posvečenega razvoju drsnih zasteklitev, ki bi se povsem zlile z arhitekturo stavbe in njeno okolico.

Značilnosti drsne zasteklitve terase MN Steklo

Drsno zasteklitev so razvijalci podjetja MN Steklo izpopolnili v tej meri, da drsna zasteklitev balkona, prav tako terase, zimskega vrta in drugih površin, dandanes v celoti izpolnjuje vse tisto, kar jih je sprva navdihovalo. Gre za nemoten pogled skozi okno, sobivanje z naravo, ki obdaja stanovanjski objekt, funkcionalnost, enostavno uporabo, zračnost, minimalno potrebo po vzdrževanju in najboljši izkoristek poprej izključno zunanje bivalne površine.

Ko gre za drsno zasteklitev terase MN Steklo zatorej velja izpostaviti:

  • brezokvirni drsni sistem, s pomočjo katerega se meja med zunanjo in notranjo površino povsem zabriše, zasteklitev terase ali balkona pa postane del arhitekturne celote, ki ohrani ali pridobi tako funkcionalnost kakor estetsko vrednost,
  • inovativen način odpiranja, ki podpira odpiranje navzven, navznoter in na obe strani, s čimer se doseže popoln izkoristek zastekljene površine, brez najmanjše izgube (dela) prostora,
  • sistem brez kolesc, kar je v primerjavi s konkurenco velika prednost podjetja MN Steklo, saj z leti ne prihaja do obrabe zasteklitve terase ali balkona, zniža pa se tudi potreba po vzdrževanju in čiščenju,
  • zmožnost prilagajanja zasteklitveterase ali balkona prav vsaki odprtini in
  • vodotesna silikonska tesnilamed steklenimi lamelami, ki prispevajo k večjemu svetlobnemu izkoristku, kajti tovrstna zasteklitev terase ali balkona ne zahteva postavitve vertikalnih stebrov, s čimer ohranja nemoten pogled na zunanjost objekta, a se z njo navkljub temu doseže visoka mera zaščite pred vetrom, padavinami, umazanijo ter hrupom.

Visoko kakovost drsne zasteklitve terase ali balkona MN Steklo med drugim potrjujejo številni certifikati, ki pričajo o tem, da ta drsna zasteklitev temelji na uporabi izključno kakovostnih materialov, izdelanih znotraj Evropske unije, in proizvodnji z upoštevanjem ekoloških načel ter odgovornosti do narave.

Dodatne potrditve so tisti, ki se odločijo za MN Steklo drsno zasteklitev terase ali katerekoli druge površine deležni z doživljenjsko garancijo na sistem odpiranja in zapiranja, medtem ko izjemo predstavljajo tesnila, katerih življenjska doba v povprečju znaša med pet in petnajst let.

Prednosti drsne zasteklitve terase MN Steklo

Drsna zasteklitev terase in še pogostejša drsna zasteklitev balkona, v kolikor površina ne presega 30 m², ne zahteva gradbenega ter uporabnega dovoljenja, saj zadostuje lokacijska informacija občine, natančneje veljavni prostorski akti za območje zemljiške parcele, določeni s strani občine, znotraj katere ta leži.

Iz tega sledi, da je zasteklitev enostaven, hiter postopek, s pomočjo katerega je možno pridobiti dodaten bivalni prostor, katerega namen sta tudi toplotna (drsna zasteklitev terase s kaljenim steklom prostor toplotno izolira za 5,6 W/m²K) in zvočna izolacija (akustična izolacija v povprečju znaša 34 dB).

Med glavne odlike drsne zasteklitve terase ali balkona MN Steklo sicer sodijo:

  • zanesljivost, izražena skozi žlebaste profile, pokrove, prilegajoče se tekom celotne dolžine, velike, odporne izravnalne vijake, stabilen in varen sistem, spodnje kovinsko vodilo ter pritrdilne elemente na zadnji strani,
  • prilagodljivostv obliki stranske ključavnice, ene same vrste pokrovčkov, držala, ki je ob neuporabi pospravljeno na notranjo stran, magnetnih trakov, trojne krtače, spodnjega kovinskega vodila iz nerjavečega jekla in slepe matice,
  • združljivost, ki jo potrjuje vgradnja naknadnih sprememb brez kakršnihkoli omejitev ali težav, in
  • enostavnost proizvodnje ter montaže brez povzročanja nepotrebnih vibracij in hrupa.

Drsna zasteklitev terase ali balkona MN Steklo se tako kaže kot inovativna, moderna, estetsko dovršena in kakovostna rešitev za površine, doslej namenjene izključno uporabi v poletnem času in lepem vremenu.

Za tiste, ki želite izvedeti več …

Podjetje MN Steklo ima v ponudbi dva sistema zasteklitve terase, balkona, zimskega vrta in drugih površin: drsni sistem MN Infinity in večtirni sistem MN Classic. Opredelitve tako enega kot drugega si natančneje oglejte v spodnji tabeli.

sistem zasteklitve terase, balkona ali zimskega vrta drsni sistem MN Infinity večtirni sistem MN Classic
steklo kaljeno steklo ESG z varnostno brušenimi in s poliranimi robovi kaljeno steklo ESG z varnostno brušenimi in s poliranimi robovi
debelina stekla 8, 10 ali 12 mm 8, 10 ali 12 mm
vrsta stekla satinirano, antirefleksno, dimljeno, barvno, z zaščito proti soncu itn. satinirano, antirefleksno, dimljeno, barvno, z zaščito proti soncu itn.
material profilov eloksiran aluminij eloksiran aluminij
minimalno število lamel do 18 (v kolikor se odpirajo) 2 (maksimalno število neomejeno)
širina stekel do 800 mm do 2.000 mm
maksimalna višina stekel do 3.000 mm 3.100 mm (upošteva se tudi debelina stekla)
dolžina sistema neomejena neomejena
barvna paleta po RAL lestvici in v različnih imitacijah po RAL lestvici in v različnih imitacijah
tesnila vodoodporna in zračno neprepustna silikonska tesnila vodoodporna in zračno neprepustna silikonska tesnila
združljivost s kljukami skoraj vse kljuke na tržišču skoraj vse kljuke na tržišču
nameščanje vrat na eno ali obe strani, v kote med dele ali kamorkoli drugam (v kolikor so vrata premična) na eno ali obe strani, pri daljšem sistemu tudi na sredino
posebnosti možnost potopljenega spodnjega vodila in ventilacijske pozicije, lepljenje brez vijakov, drsenje lamel skozi kote od 90 do 270°, teža na spodnjem vodilu možnost premika vseh lamel (brez zaklepa) in spodnjega ali sredinskega zaklepa, uporaba najnižjega spodnjega tesnila na tržišču, prilagajanje zgornjega vodila do 20 mm
Tagi