Podjetniška priložnost: Pošta Slovenije išče pogodbenega partnerja za področje pošte 1232 DOMŽALE VIR

V Sloveniji posluje že 152 pogodbenih pošt. Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam.

Poštni sistem se v Sloveniji že nekaj let prilagaja spremenjenim potrebam strank, prve tri pošte so bile preoblikovane v pogodbene pošte že leta 2012, trenutno pa v Sloveniji posluje 152 pogodbenih pošt. “Model pogodbene pošte ni nov in je že dalj časa uveljavljen tudi v drugih državah. V nekaterih evropskih državah, Nemčiji, Nizozemski, na Finskem …, delež pogodbenih pošt presega 90 odstotkov, v Sloveniji je zaenkrat 30-odstoten,” so nam povedali v Pošti Slovenije, kjer iščejo pogodbenega partnerja za področje pošte 1232 Domžale Vir.

Opravljanje poštne dejavnosti kot dodatne poslovne storitve

Pri pogodbeni pošti gre za opravljanje poštne dejavnosti kot dodatne poslovne storitve. Za pogodbenega partnerja predstavlja to odlično poslovno priložnost, saj imajo njegove stranke na voljo več ponudbe na enem mestu, s tem pa tudi razlog več, da se vračajo znova in znova. “Pogodbenik pa lahko s širitvijo svoje ponudbe s poštnimi storitvami pridobi tudi nov segment strank za primarno dejavnost. Poleg dodatnega zaslužka ter konkurenčne prednosti pred tekmeci, ki jo lahko pridobi, pa mu izvajanje poštne dejavnosti mesečno zagotavlja tudi stalno nadomestilo oz. provizijo,” pojasnjujejo v Pošti Slovenije.

Dobra praksa pogodbenih pošt in zadovoljni uporabniki storitev

Na naše vprašanje glede zadovoljstva uporabnikov s storitvami na pogodbenih poštah so nam v Pošti Slovenije povedali, da dosedanje izkušnje kažejo, da so uporabniki na splošno zadovoljni z njihovim načinom poslovanja: “Z uveljavitvijo pogodbenih pošt se namreč kakovost poštnih storitev ne poslabša, pogosto je dostopnost zaradi daljših delovnih časov za uporabnike celo boljša. Pogodbeniki z razširitvijo svoje ponudbe s poštnimi storitvami svojim strankam prihranijo marsikatero pot in čas, ki so ga prej porabile za obisk pošte.”

Kdo so lahko pogodbeni partnerji?

V Pošti Slovenije so nam povedali, da so po strukturi oz. organiziranosti njihovi pogodbeni partnerji lahko samostojni podjetniki, manjša podjetja, delniške družbe, kmetijske zadruge in občine. Po dejavnostih pa so pogodbeni partnerji lahko cvetličarne, turistična društva, različne trgovine, računovodski servisi, gostinci in bencinski servisi.

Poslovna priložnost: postanite pogodbeni partner Pošte Slovenije za področje pošte 1232 Domžale Vir. Preverite več informacij!

Lokacija v središču naselij

Pogodbena pošta praviloma deluje v središču naselja, v pritličju stavbe, z urejenim dostopom za invalide ter parkirnimi prostori za stranke pogodbene pošte. Kar nekaj pogodbenih pošt posluje v prostorih Pošte Slovenije, ki jih pogodbeniki lahko najamejo ali odkupijo. “V teh prostorih pogodbeniki opravljajo tudi svojo matično dejavnost. Tako imajo stranke na voljo več ponudbe na enem mestu, podjetje pa višji prihodek ter možnost za nadaljnjo rast in razvoj. Pogodbena pošta mora biti za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev odprta vseh pet delovnih dni v tednu (od ponedeljka do petka), lahko pa je odprta tudi v soboto. Minimalni tedenski delovni čas je 22 ur,” pojasnjujejo v Pošti Slovenije.

Kakšne pogoje morate izpolnjevati za odprtje pogodbene pošte?

Poleg prostora za opravljanje poštnih storitev, ki mora biti velik vsaj pet kvadratnih metrov, so nam v zvezi s pogoji v Pošti Slovenije povedali, da mora biti pogodbena pošta na primerni lokaciji ter imeti možnost parkiranja za stranke, urejen dostop za invalide ter za stranke prijazen delovni čas. Ustrezno opremo za izvajanje poštne dejavnosti lahko pogodbenik najame pri Pošti Slovenije. “Poleg tega mora imeti pogodbenik sposobnost za opravljanje poklicne dejavnosti, ustrezna znanja pa osebje pridobi med usposabljanjem v Pošti Slovenije.” Več o pogojih lahko preberete tukaj.

Ob tem so v Pošti Slovenije pojasnili, da se zaposleni na pogodbeni pošti pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja na učnih poštah, kasneje pa so jim za morebitno pomoč po telefonu vedno na voljo tudi zaposleni v Pošti Slovenije. “Strankam so tako na pogodbenih poštah na voljo enako kakovostne storitve kot na »klasičnih« poštah,” poudarjajo v Pošti Slovenije.

Pogodbene pošte, priložnost za podjetništvo

Pošta Slovenije pogodbenikom nudi tehnično podporo in strokovno pomoč

V Pošti Slovenije vam zagotovijo pult oz. poštno okence ter svetujejo pri postavitvi. Pogodbenik lahko poštno okence uredi tudi sam, v lastni režiji, v skladu z ostalo opremo v prostoru. Za ureditev pogodbene pošte vam zagotovijo tudi ostalo osnovno opremo (komunikacijske naprave in vzpostavitev komunikacijske povezave, vso računalniško in programsko opremo – aplikacijo UPO in vzdrževanje, delovna sredstva – poštni žig, obrazce, nalepke …, poštni nabiralnik, notranje in zunanje označitve, ustrezen tehnični sistem za zaznavanje neupravičenega gibanja v objektu oz. protivlomni sistem in tehnični sistem za prijavo morebitnega ropa, okenski oglaševalski medij za pult pogodbene pošte).

Ponudba pogodbenih pošt

Na pogodbeni pošti je dejavnost pošte združena z osnovno dejavnostjo pogodbenega partnerja. Ta storitve opravlja v imenu in za račun Pošte Slovenije in Nove KBM. Pogodbene pošte nudijo enoten nabor storitev, in sicer sprejem in izročanje vseh vrst poštnih pošiljk, prodajo blaga (znamk, kuvert, dopisnic ipd.), vse druge najosnovnejše poštne in bančne storitve za komitente Nove KBM ter plačilne storitve, ki jih občani tudi sicer najpogosteje opravljajo na poštnih okencih, kot so npr. plačevanje položnic, dvig denarja … Na določenih pogodbenih poštah prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Poslovna priložnost za vaše podjetje: pogodbena pošta za področje pošte 1232 Domžale Vir

Če si želite novih podjetniških izzivov in bi radi razširili svojo ponudbo na enem mestu, potem je sedaj odlična priložnost, da naredite ta korak. Pošta Slovenije namreč išče pogodbenega partnerja za področje pošte 1232 Domžale Vir. Poslovni prostor morate imeti v naselju Vir ter izpolnjevati prej naštete pogoje. Pri tem pa vam bo Pošta Slovenije nudila vso podporo in strokovno pomoč, da boste lahko v okviru svojega poslovanja opravljali še poštne storitve. Z razširitvijo obstoječe ponudbe s poštnimi storitvami boste svojim strankam zagotovili več ponudbe na enem mestu, svojemu podjetju pa možnost za razvoj in nadaljnjo rast.

Če želite tudi vi postati del poštne zgodbe in bi želeli odpreti pogodbeno pošto, lahko pišete na e-naslov PGP.mnenja@posta.si in preverite več informacij!

Naročnik oglasa: Pošta Slovenije d.o.o.

Tagi