Podjetje Preza odprlo nov poslovni objekt na Krumperški cesti v Domžalah

Res, da je bolj poredko, da bi v današnjem času slišali kakšne spodbudne novice iz gospodarstva in podjetništva. In če so le-te spodbudne, je to več kot dobra novica, da se kljub krizi, ki jo imamo predvsem v svojih glavah, da z voljo in vizijo narediti marsikateri premik.

Ena izmed takšnih dobrih in spodbudnih novic prihaja iz domžalskega konca, kjer je podjetniku Romanu Zajcu, ki vodi podjetje Preza, ki je eno uspešnejših transportnih podjetij, po dolgoletnih bojih z birokratskimi ovirami, uspelo na Krumperški cesti v Domžalah zgraditi sodoben poslovni objekt v katerem se nahaja sodobna avtopralnica in avtomehanična delavnica. Avtopralnico pa ne bodo uporabljali samo za čiščenje svojih specialnih tovornih vozil, temveč bo kmalu odprta tudi za ostale voznike, ki bodo želeli svojega jeklenega konjička oprati v sodobni avtopralnici.

Podjetje Preza, špedicija in transport d.o.o. ima sedež v Ljubljani na Šmartinski 7b, lastno parkirišče za tovorna vozila pa v Domžalah na Krumperški cesti, kjer so včeraj slovesno odprli nov poslovni objekt. Odprtja so se udeležili zaposleni podjetja Preza, njihovi poslovni partnerji, župan Občine Domžale, Toni Dragar, predsednik in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije, mag. Samo Hribar Milič, ki sta skupaj z direktorjem podjetja Preza, Romanom Zajcem prerezala trak. Na ta način so simbolično predali poslovni objekt svojemu namenu. Za glasbeno vzdušje pa je poskrbela Manca Špik s svojo spremljevalno glasbeno skupino.

Podjetje Preza, špedicija in transport d.o.o. je bilo ustanovljeno 1. septembra 2002, takrat je direktor Roman Zajc uradno prevzel upravljanje družbe od svojega očeta, ki se je začel s prevozom ukvarjati že leta 1968. S prevozom tovora v razsutem stanju s specialnimi vozili – silosi se je podjetje začelo ukvarjati že leta 1986. Velika večina vseh prevozov se opravi v mednarodnem prometu, po nalogu tako domačih kot tujih naročnikov. Največja frekvenca prevozov opravljajo v državah: Nemčija, Italija, Avstrija, Nizozemska, Danska, Češka, Slovaška, Madžarska, Bosna in Hercegovina, Srbija in Hrvaška.

Direktor podjetja Preza, Roman Zajc.

Glede na dolgoletne izkušnje, kvalitetnega voznega parka, ambicioznega vodstva in odgovornih voznikov, so storitve izpeljane strokovno in v dogovorjenih rokih. Vse to dokazuje uspešno rast podjetja in dolgoletno sodelovanje zadovoljnih strank. Trenutno je v podjetju zaposlenih 18 ljudi, od tega 15 voznikov, prometnik, administrator in direktor. V lasti imajo 15 vlečnih vozil in 15 silosov priklopnikov ter prikolico za palete ali razsuti tovor s pomičnim dnom velikosti 92m3. Nov poslovni objekt se nahaja na samem vhodu v Domžale (ob izvozu za AC) na Krumperški cesti.

Upamo, da bomo takšne dobre novice iz sveta podjetništva v prihodnosti slišali še večkrat.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi