Po kvalitetne zelenjavne sadike na Kmetijo Bohinec v Šmarco in na vaše pridelke boste ponosni

Letošnje hladno in deževno spomladansko vreme je dodobra zagodlo vsem, ki si vsako leto uredimo svoje vrtove, na katerih pridelamo domačo zelenjavo. Smo pa končno, čeprav pozno, le dočakali tisto pravo vreme, ki bo skupaj s sončnimi žarki poskrbelo, da bo naš vrt veselje opazovati, kako rastejo domači pridelki, ki smo jih zasadili.

Doma pridelana zelenjava je najboljša. Temu bo pritrdil vsak, ki se ukvarja z vrtičkarstvom. Domača zelenjava pa ni samo zdrava, temveč ima tudi polnejši okus, saj raste pod pravim soncem. Da bomo pridelali takšno zelenjavo, na katero bomo lahko ponosni, je zelo pomembno, katera semena in sadike uporabimo. Kvalitetne sadike, s katerimi boste s svojim pridelkom zagotovo zadovoljni, dobite na Kmetiji Bohinec, ki se nahaja na Livadi 1 v Šmarci (nasproti bivše trgovine TUŠ).

Na voljo imajo domače sadike različnih solat, radičev, kapustnic (zelje, ohrovt, brstični ohrovt, cvetača, brokoli …), dišavnic in plodovk (paradižniki, paprike, feferoni, jajčevci, kumare, bučke, lubenice, melone ter jagode).

Na Livadi 1 v Šmarci jih lahko obiščete od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro, ob sobotah pa med 7. in 13. uro. Dosegljivi pa so tudi na telefonski številki 041-759-101.

Njihove sadike lahko kupite tudi na domžalski tržnici, od torka do sobote med 8. in 13.30 uro ter na tržnici BTC Ljubljana, od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro ter ob sobotah med 8. in 14. uro.

Ob obisku Vas naprošajo, da upoštevate vse preventivne ukrepe in navodila, ki so predvideni za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom.

Z lastnim pridelovanjem zelenjave pomagamo tudi svojemu telesu, saj se gibamo na svežem zraku. Je pa zelenjavni vrt tudi odličen konjiček, saj je vedno dovolj dela in uspešno zapolnjuje prosti čas. Vedno pa boste imeli pri roki svežo doma pridelano zelenjavo, s katero boste poskrbeli, da bodo vaše jedi polnejšega okusa. In če boste uporabili kvalitetne sadike Vrtnarstva Bohinec, boste na svoje pridelke vsekakor upravičeno ponosni.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

Tagi