Nova glasbeno-izobraževalna ustanova GLASBENI SVET v Šmarci in Radomljah

Aprila letos je bil v Šmarci ustanovljen GLASBENI SVET, Inštitut za zgodnjo glasbeno vzgojo, ki v slovenski prostor prinaša edinstven glasbeni program za nosečnice, dojenčke in malčke, pa tudi šolarje in seniorje.

Program zgodnje glasbene vzgoje, ki spremlja otroka od varnega zavetja v maminem trebuhu do petega leta starosti, vodi izkušena glasbena pedagoginja dr. Veronika Šarec. Otroci v sodelovanju s starši, starimi starši, varuškami idr. ustvarjajo in odkrivajo čaroben glasbeni svet, poln otroških pesmi, gibanja, plesa, iger, recitacij in mnogih drugih aktivnosti.

GLASBENI SVET je prostor, kjer otroci in odrasli odpotujejo na čudovito glasbeno potovanje, na katerem odkrivajo različne načine muziciranja in gibanja ter širijo vedenje o glasbilih in splošno glasbeno obzorje. Ob veselem in zabavnem tedenskem druženju se v otrocih neopazno razvija čut za glasbeno lepoto, domišljija, senzo-motorične spretnosti, širi se besedni zaklad, še posebej pa se poglablja vez z odraslo osebo, ki otroka spremlja. Kvalitetna zgodnja glasbena vzgoja zagotavlja temelje za skladen osebnostni razvoj, primerno glasbeno okolje pa otroku pomaga odkriti in razviti vse glasbene sposobnosti, za kar je ključno predšolsko obdobje do otrokovega petega leta starosti.

V glasbeno-izobraževalnem programu inštituta so tudi skupine GLASBENI ŠOLARJI, namenjene otrokom, starim 7 in 8 let, ki se želijo ukvarjati z glasbo, pa se zaradi različnih razlogov še niso oz. se ne bodo vpisali v glasbeno šolo. Na glasbenih urah otroci spoznavajo praktični in teoretični svet glasbe skozi igro in gibanje, petje, igranje inštrumentov, poslušanje glasbe in druge zabavne dejavnosti. Program poteka vse šolsko leto enkrat tedensko.

Pomembno novost predstavlja tudi program GLASBENI SENIORJI in je namenjen odraslim, zlasti upokojencem, ki se želijo aktivno ukvarjati z glasbo in spoznavati kulture tujih ljudstev. Ljudska glasba s svojo izjemno sporočilnostjo pripoveduje o navadah in običajih posameznega naroda ter odseva njegove temeljne značilnosti. Ob glasbenih aktivnostih, ki vključujejo petje, gibanje, ples, igranje preprostih instrumentov in poslušanje ljudske glasbe tujih narodov, potekajo tudi pogovor, krajša predavanja, izmenjava izkušenj in znanj vseh udeležencev.

Za vpis v programe ne izvajajo preizkusov, prav tako šolarji, odrasli spremljevalci in seniorji ne potrebujejo nobenega glasbenega predznanja. Pomembna je le dobra volja in želja po glasbenem druženju. Glasbene delavnice se odvijajo v prostorih podjetja Alternativa – zdravje v Radomljah (Škrjančevo 1.c).

Novo šolsko leto se bo pričelo s predstavitveno glasbeno delavnico za nosečnice, dojenčke in malčke, ki bo v sredo, 11. 9. 2013 ob 17.30. Vstop je prost, zaradi prostorskih omejitev pa so zaželene prijave na info@glasbeni-svet.si. Jesenski vpisi po posebnih promocijskih cenah že potekajo. Več informacij najdete na internetni strani www.glasbeni-svet.si.

Foto: Glasbeni svet

Tagi