Nega barvanih las – vse, kar morate vedeti!

Dan v salonu je zmeraj dober dan. Barva je svetleča in se lesketa v soncu, lasje mehki, dišeči, kodri pa navihano skakljajo okrog glave. Toda, groza! Že čez nekaj dni ne bo več tako! Kako ohraniti živahne odtenke in to čudovito teksturo las?

Dejstvo je, da z barvanjem lase izpostavimo kemikalijam, zato postanejo bolj občutljivi, kar povzroča suhost, lomljenje konic, štrenast videz. Po vrhu vsega pa se soočimo še z bledenjem barve.

Kar naenkrat je podoba v ogledalu brez življenja. Na srečo, lahko z nekaj triki pomagamo lasem ohraniti svež videz in predvsem zdravje.

5 korakov za živahno barvo

Če se pri umivanju las vedno zgrozite, koliko barve se spere, niste edini. Žal je tako, da bolj kot je barva intenzivna, bolj se spira – to velja predvsem za rdeče in oranžne odtenke, vendar nobena zares ni imuna na bledenje.

Kljub temu pa lahko naredite nekaj preprostih stvari, s katerimi boste obisk frizerke lahko zamaknile za kakšen teden več. Nega barvanih las lahko postane užitek in ne nočna mora.

1. Umivanje las naj bo kakovostno in ne prepogosto

Večkrat kot si umivate lase, hitreje se bo barva sprala – to je preprosto dejstvo. Nekaj časa si lahko kupite na ta način, da preskočite kakšno umivanje las in vmes uporabite suhi šampon.

Ker pa razumemo, da preskakovanje umivanja ni vedno rešitev, vam svetujemo izbiro dobrega šampona za barvane lase.

Ti šamponi opravljajo dvojno funkcijo: ohranijo obstojnost barve hkrati pa preprečujejo bledenje barve.

Posebne formulacije šamponov, ki so jim lahko dodana še različna olja ali kolagen, vlažijo lase, jim vračajo voljnost, mehkobo in preprečujejo spiranje barve.

2. Maske za lase – za sijoče, mehke in zdrave lase

Maske za lase so eden izmed najbolj pomembnih izdelkov za nego barvanih las. So “must have” izdelek za vse barvane lase. Maske nudijo izjemne hranilne učinke za lase, obnavljajo poškodovane lase in jih navlažijo. Dobra maska za barvane lase pa je ključna za obstojnost barve in dolgotrajni lesk.

Po pranju las s šamponom, nanesite masko na lase in jo enakomerno porazdelite po celotni dolžini. Najboljše je, da masko pustite na laseh vsaj 20 do 30 minut, da se lahko hranilne snovi dobro vpijejo v lasne.

Redna uporabe mask za lase prinaša številne prednosti:

  • pomaga obnoviti poškodovane lase;
  • prepreči razcepljene konice;
  • poveča sijaj;
  • izboljša mehkobo las,
  • podaljša obstojnost barve

Še ena izmed prednosti uporabe mask je ta, da jo lahko nanesete na lase in v tem času opravljate druge aktivnosti, na primer pospravljate, kuhate ali pa preprosto gledate televizijo. Ne vzame vam dodaten čas, naredite pa odlično nego za vaše lase.

Izbira maske je odvisna predvsem od tipa las – v primeru, da imate suhe lase, lahko izberete masko, ki vsebuje olja, ki vlažijo in mehčajo lase. Za mastne lase je najbolje izbrati masko z manj olji in bolj čistilnimi sestavinami, ki pomagajo uravnavati olja na lasišču.

Če imate barvane lase, pa lahko izberete masko, ki bo pomagala ohraniti barvo in preprečiti njeno bledenje.

3. Vročina ni vaš prijatelj

Izdelki za zaščito las pred vročino so bistvenega pomena za ohranjanje zdravih in močnih las. Visoke temperature, ki se pojavijo med uporabo likalnikov za lase in sušilcev, poškodujejo lase. Izdelki za zaščito las pred vročino pa so zasnovani ravno iz tega namena, da ustvarijo zaščito na laseh, ki preprečujejo neposredni stik med visokimi temperaturami in lasmi.

Preden uporabite likalnik ali sušilec za lase, izdelek za zaščito las enakomerno porazdelite po celotni dolžini las, nato pa nadaljujte s sušenjem.

Uporaba izdelkov za zaščito las pred vročino je še posebej pomembna za tiste s poškodovanimi, barvanimi ali občutljivimi lasmi. Je izdekek, ki se vedno priporoča za uporabo pred toplotno obdelavo.

Pri vseh napravah pa je priporočljivo uporabiti najmanjšo možno temperaturo, ki vam še daje rezultate.

KEUNE – moč profesionalne kozmetike

KEUNE je blagovna znamka lasne kozmetike, ki jo že zelo dobro poznamo iz frizerskih salonov, ki pa ima odlične izdelke tudi za nego las doma.

Znamka Keune ponuja široko paleto izdelkov za nego las, vključno s šamponi, balzami, maskami, barvami, izdelki za oblikovanje las.

Nič čudnega, saj prinaša najnovejše trende in tehnologije pri negi las, ki bi jih sicer lahko dobili le v salonu in v spletni trgovini e-parfumerija.si.

Tinta Color Care Treatment je linija izdelkov za barvane lase, ki se ponašajo s formulo brez sulfatov. Linija je obogatena s petimi minerali in odlično dopolnjuje barve Tinta Color, saj vsebuje iste proteine svile, LP300 in Solamer zaščito pred UV žarki.

Ta kombinacija zaklene barvne pigmente v strukturo las in poskrbi, da bo barva sveža kot nova.

Narava, ujeta v tubo barve Solfine

Za tiste, ki prisegate na naravne barve in naravno nego je tu kolekcija izdelkov Solfine. Barve so naravne in ne škodujejo lasem, ne vsebujejo PPD in imajo manjšo vsebnost amonijaka. Najpomembnejše pa je, da v celoti prekrijejo tudi sive lase!

Najdragocenejši zaklad pa se skriva v Natural Complexu, ki vsebuje 6 olj:

  • aloe vero,
  • pšenične beljakovine,
  • jojobino olje,
  • bambusov izvleček,
  • lepotni vitamin – provitamin B5 in
  • kamilično olje.

Ta olja, lase odlično negujejo. Zato to ni običajna barva za lase, ampak je odlična negovalna nega, ki lase nahrani, jih navlaži in naredi barvo lepo, svetlečo in svileno.

Poiščite kozmetiko za nego las v spletni trgovini E-parfumerija, kjer vedo, kako ohraniti lase zdrave in sijoče kljub intenzivnemu barvanju.

Naročnik oglasa: YELLY d.o.o.

 

Tagi